Bazaliom - rakovina kože. Máte skúsenosti?
Dobry den, viete mi prosim povedat ako prebieha liecba bazaliomu?
Mate, alebo mali ste niektora tuto diagnozu?
Vopred dakujem odpovede.
@henyka86 Ja som mala bazaliom vedla prsnika pod pazuchou. Zostala mi jazva, nakolko mi doktor vybral stehy skor, kedze sme cestovali prec a potom sa blizili Vianoce a to uz mal lekar dovolenku. Myslim, ze keby som ich mala vybrate na cas, tak jazva nebude, ale mne to neprekaza, to miesto zakryva podprsenka
@mk1111111111 ja mám napísané dg.Keratosis actinica.Ani neviem teda ci je je toto
@henyka86 prepáč, nebola som na nete - odpoveď k otázke odstránenia, neviem, či už niekto neodpovedal, nemám momentálne čas čítať odpovede - ak už idú vyberať, tak vyberú samozrejme celé a k tomu ten zdravý okraj, pošlú na histológiu. Okraj sa práve preto berie, aby na 100% vybralo všetko a zostalo čisté tkanivo. Na histológii pozrú okraj, či je "čistý", reoperácia je len vtedy, ak by sa našlo niečo , čo prerastá cez ten okraj - to sa zvyčajne nestáva
@mk1111111111 dakujem za odpoved😉
@nadielka operovať mi to budú Mohsovou metódou, a dnes mi prišli výsledky biopsie, len také uzrozumenie, že ako predpokladali, je to BCC., že diagnóza bola správne určená. No čakáme ďalej, že? A ano zväčšuje sa to, naposledy pri meraní 16 mm, a to pri prvej návšteve 2 a pol roka dozadu, bola dierka 2mm.
@nadielka ahoj nedala som si to vybrat..nakoniec som isla k jednej koznej odbornicke p.dr v Bratislave..ta mi vravela ze sa to nemusi vybrat, predpisala mi krem Aldara 5% na dva tyzdne natierat kazdy vecer..utvar sa mi vyrazne zmensil a este k tomu mi ho kamoska osetrovala skenarom..pocas aplikacie kremu to nevyzeralo pekne, ale potom po zahojeni super..budem vsak chodit pravidelne na kontroly..

@mk1111111111 mozem sa opytat, vy ste pani dr?