icon

Môže užívanie antidepresív spôsobovať priberanie?

wanduska327
19. sep 2024

Dievčata, už viac ako rok beriem Antidepresíva....začala som rapídne priberať. Z toho sa zrodila aj moja bulímia ktorá je momentálne už 2 mesiace po od kontrolov.

Mám Bipolarku...asi to mnohé viete ...ale ak by náhodou niekto nevedel tak info..aby sa vedel prípadne vyjadriť.

Beriem lieky Escitalopran, tritico a Lamotrigin...plus podľa potreby lexaurin ale tam asi fakt 1-3 tabletky do mesiaca niekedy áno nie ...

Mala som výživového poradcu ..neveril mi že idem podľa neho pretože som neschudla za 3 mesiace ani kilo. Ukončili sme to. Potom ma doktorka z gastra poslala za dietologickou pretože tiež vravela že som rapídne pribrala . Na gastre sa liečim kolo chronickej gastritide plus mám laktozovu intoleranciu.
Pol roka navštevujem dietologicku dodržiavam čo mi povie ..občas zhresim ale poviem jej o Tom dám si raz do týždňa koláč ...nič strašné ..a nejde to dole ...stále 97 kg ....je to hrozne kedysi som najviac vazila 74 aj to keď som bola tehotná .....povedzte dievčatá ...môže to byť z liekov ? Dietologička totiž tvrdí že áno môže , lenže všade počúvam že nemôže ...komu veriť ...štítnu mám ok.

Strana
z2
wanduska327
autor
20. sep 2024

@sense Veľmi pekne ti ďakujem za ukážku aj za vysvetlenie.

snehulak77
21. sep 2024

@wanduska327 skús nech ti lekárka zmení lieky. Ja som tak mala niekoľkokrát. Raz ten prolaktin, čo som písala, inokedy mi dala kombináciu, že som nemohla vôbec jesť, vracala som, potom že som pribrala za 3 mesiace 10kg. Hneď mi ich zmenila. Nech ti zoberie aj hormonalny profil.
A hlavne papaj. Nezameriavaj sa na to ako vyzeráš ale hlavne ako sa cítiš. Či nemáš neovládateľné chute. Ako sa cítiš po jedle. Toto ries. A to si odsleduj a potom zreferuj psychiatricke, aby ti vymenila lieky. Keď sa budeš cítiť stále hladná a bez energie, tak sa ti stav môže zhoršiť. Veľa síl ti prajem ♥️

jaska25
22. sep 2024

@wanduska327 ahoj. Ja beriem AD vyše roka a tiež som pribrala. Už 11 kil. Už sa cítim dosť nepríjemne, som ťažká, neohybna. Stravu mám veľmi pestrú, veľa ovocia a zeleniny, biele mäso, ryby, bielkoviny, grecky jogurt, ziadne sladkosti ani sladené vody, len čistá. A stale idem hore s váhou. Priberanie na vahe je vedľajší účinok AD. Bohužiaľ. Už som skúšala aj prísnu diétu a ani deko dolu. Ak tu má niekto recept na to, ako sa pri AD da schudnúť, budem za neho rada. Lebo všade som sa dočítala len o tom, ako to dolu nejde... až po vysadení sa váha vrátila na pôvodnú. Ale čítala som aj o tim, že môžeme byť zavodnene. Skúšala som tabletky na odvodnenie a nič. Takže už fakt neviem.

nicoll_et_
22. jan 2025
Strana
z2