icon

Blúdivé bolesti

janci8877
Dnes o 10:32

Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať, či sa už niekto stretol s niečím podobným. Už vyše 2 a pol mesiaca pretrvávajú rôzne blúdivé bolesti po tele. Začalo to bolesťou na hrudi pri strede na pravo na pár bodoch, potom na pravej kľúčnej kosti a potom pravé rameno, podpazušie zo zadnej strany, predlaktie z hornej strany na jednom bode zo zadnej strany, a v strede na samotnom predlaktí. Zo začiatku bolesť putovala aj po ľavej strane a zo 3 dni na oboch lýtkach a slabinách. Pridružila sa chrípka po 3 dňoch, a zápal pľúc, samozrejme návšteva lekára a hospitalizácia na 2 dni. Zistil sa Hemofilus influenza. Tak sme si povedali, ok, je to tou chrípkou. Lenže, chrípka pominula, zápal pľúc tiež, ale problémy ostali. Bolesť pretrváva ale 90 percent na pravej strane tela. Časom sme si všimli, že je to ako by na miestach, kde sú lymfatické uzliny. Ale uzliny nie sú zväčšené, ani hmatateľné. Z testov sa zistilo, že som prekonal Boreliózu, o ktorej som nevedel, tak sa skúsila terapeutická liečba proti borelióze, keďže bola možnosť, že to je pôvodca bolestí. Po 2 týždňoch som ju musel ale prerušiť, kvôli bolestiam brucha. Od vtedy začali aj tráviace problémy. Pridružila sa bolesť chrbta, krížov. Stalo sa mi raz, že som musel ísť do postele, kde ma tak oblial pot, že som musel vymeniť aj mikinu. Teplota 36,2. Trvalo to asi hodinu a pol, objavili sa všetky bolesti na pravej strane na tých bodoch a potom to samo od seba pominulo ako by nič. Samozrejme, pomoc sme hľadali primárne u lekárov, no obvodná ma hodila cez palubu s tým, že si to už namýšľam. Lenže ma už seklo v krížoch 2 krát, bolesť chrbta pribúda a stalo sa zo dvakrát, že z ničoho nič na mieste na krku na pravo a nad pravou kľúčnou kosťou mi to opuchlo, necítil som žiadnu hrčku a do cca hodiny to odpuchlo. O nádoroch lymfatického systému sme sa dočítali, že by sa mala vytvoriť tvrdá, nebolestivá hrčka z uzliny. Rozmýšľame nad nejakou poruchou imunitného systému. Ako vravím, bohužiaľ, obvodná ma hodila cez palubu a na internom, kde sa mi snažia pomôcť si už nevedia rady. Na infektologickom ma obratom poslali na pľúcne, nič neriešili. Niektoré vyšetrenia som si už začal platiť sám na vlastnú iniciatívu. Napr. vyšetrenie štítnej žľazy, keďže ma neustále škriabe krk a pobolieva - hormonálne ok, ale našli dva uzly. Tiež zistená nízka hladina vitamínu D. Začal som užívať denne 2000 jednotiek ale žiadna zmena. Onkomarkery štítnej žľazy negatívne, no čaká ma ešte punkcia. Zaplatil som si aj sono brušnej dutiny - pozápalový pankreas, 7,7 x7,4 cm cista na pravej obličke. Napadá niekomu nejaké vyšetrenie, ktoré by som mohol absolvovať, stretol sa už niekto s niečim takým, resp. ako vylúčiť ochorenie lymfatického systému, poprípade môže nejaký vírus v tele robiť tak dlho problémy? Doteraz zdravý 33 ročný muž, bez nejakých zdravotných problémov. Ďakujem za každú jednu odpoveď.

motylik2559
Dnes o 12:49

@janci8877 Ahoj, skus ist k imunologovi, resp. imunoalergolovi. Tam ti spravia testy na imunitu a ak bude treba aj na alergie.