Bojím sa uspávania - operácia nezhubného nádoru na prsníku

simonka1718
24. jan 2017

Takže, o tri dni v piatok ma čaká operácia nezhubného nádoru na prsníku, je to malý fibroadenóm, nie hlboko ale hneď pod kožou, chirurg povedal že ide o ľahký zákrok, zhruba na 30 minút... bola som na krvi a na ekg výsledky dobré zo všetkého... ešte nikdy ma neoperovali a bojím sa toho uspávania, vedel by mi niekto povedať kto to má za sebou všetko o tom, aký je to pocit a ako sa nebáť? straší ma hlavne to že žiadne anestézium nieje bez rizika :(

maciatkolulu
24. jan 2017

@simonka1718 klud, ani cesta autom nie je bez rizika, bud rada, ze ide o lahky zakrok a ze je to nezhubne, podriemes si a bude, drzim palce

macik9999
24. jan 2017

Ja som bola v juni ziadny strach vsetko bude ok po zakroku ziadne bolesti za 3 dni som isla domov drzim palce

veronikaaa444
24. jan 2017

Ja som bola uz 3x v anesteze.je to uplne v pohode,ani nevies ako rychlo zaspis.nemusis sa ničoho obavat,vedia co robia.drzim palce

enka111
25. jan 2017

@simonka1718 ja som tiež už bola 3x v anestéze a na dlhšie zákroky. Keď ti povedali, že je to cca. na 30 min., tak to dostaneš len slabú anesézu a predtým náladovku. Netreba sa báť, pospinkáš si a bude dobre. Strach ti len uškodí....držím palce

limetka55
25. jan 2017

Hlavne sa neboj 🙂 Uspatie je v pohode.. hlavne na tak kratko. Ja som bola 2x a oba razy ani neviem ako rychlo ma uspali.. Len ma napichli, zacala sa mi trosku tocit hlava, do toho sa ma dr nieco opytal a potom ma zrazu budili 🙂 Takze sa ozaj nemusis bat 😉

sam2
25. jan 2017

Ja som bola teraz v decembri. Ani neviem ako ma uspali. Ze teraz vam pichnem taky oblbovak. Moze sa vam tocit hlava, teraz sa nadychnite (prikladal mi masku na tvar) a pocitajte do 3. Napocitala som do 1. A potom si pamatam ako ma zobudili, ze uz je po vsetkom.
Pred zakrokom som sa pytala anest.sestry, ze ci je pravdepodobnost, ze sa uz nezobudim. Povedala mi, ze pri kontrolovanej anesteze je tato sanca takmer nulova, teda pokial nie som stara chora zena.... ze toto su hluposti z americkych filmov 😊 A tiez som sa pytala anesteloga, ze ci sa zobudim, ze samozrejme a ze aka oddychnuta 😂
Ale ja som mala po prebudeni pocit ako po dobrej opici a zaludok ma trapil dalsi tyzden. Ale to je strasne individualne ako ju budes znasat.
Takze klud a nohy v teple 😊

cawes
25. jan 2017

V obdobi okt 2015-april 2016 som mala za sebou 3operacie a uspanie na 1.5minimalne. Prvy krat som sa nebala nevedela som co ma caka, a potom tiez nie, uz som vedela co ma caka. Ja osobne ked ma operovali prvy krat dostala som 8hodin pred zakrokom nejest dodrzala som to ale bolo mi tazko, druhy krat som jedla naposledy o 12na obed a operovali ma okolo obeda bolo mi lepsie, ja osobne mam dost nizky tlak a ako vedlajsi ucinok narkozy mam velke znizenie tlaku cize som 3dni ako omacka z tlakom 60:40 ale inak ok.

viktoria46
25. jan 2017

Ja som mala tiez v lavom prsniku tumor nezhubny a dalo sa to zniest ked ma sli operovat ani som nevedela osebe dali mi naladove tabletky potom ma previezli na operacku lahla som si dali mi masku a pptom som sa zobudila az na izbe..trosku ma to pobolievalo samozrejme ja som mala 10stichov ja som to mala 10cm jedine co ma dost boleli bolo miesto kde som mala drenaz to ma bolelo ajked mi.ju strhoval ale inak ja som bola na jednodnovej chirurgii takze pohodicka

misaatko
25. jan 2017

Baby ako velke sye to mali?

35mirka35
25. jan 2017

Ahoj, tiez som sa prvy krat hrozne bala 🙂 Cely cas co som sa prezliekala do toho munduru mi slzy isli 🙂 potom mi dali jednu tabletku a bolo mi vsetko jedno.Jediny moj problem pokial ma neuspali bol ze tam bola zima a svetla boli zlte a nie biele :D Ale vnimala som vsetko, pripravu na sale az kym ma neuspali a po OP tiez viem aj to ako ma prevazali zo saly na na Jis a odtial na izbu vsetky chodby vsetko .. Operovali ma asi 3,5 hodiny a spala som az na izbe ked ma dali do poriadku.. Druhy krat ma uspavali na kratko cez infuziu a to som napocitala hadam 3 kvapky a zobudila som sa o pol dna na izbe a hned ma volali aj na obed takze uplna pohoda 🙂

simonka1718
autor
25. jan 2017

Ja to mám 1,5x0,5 cm . Dakujem za rady.. a to tú drenáž mi dajú aj keď to mám iba hneď pod kožou ? .. a keď mám operáciu na 30 min anestézia bude asi dlhšia ako 30 min či ?

berginkan
25. jan 2017

@simonka1718 ja som nikdy nebola ani vaznejsie chora, no tiez mi museli nieco riesit a uspat. tiez som sa bala, ale presne, ani som nevedla kedy to prislo. po zobudeni mi ani zle nebolo, uplne v pohode. ale plne ta chapem.

tajka14
25. jan 2017

ja som bola teraz v lete prvy krat na operacii.celu noc som cestovala zo zahranicia a rovno do nemocnice som isla.mala som kratku operaciu cca pol hodinu .nevedela som co mi budu robit ake to bude ci to bude boliet.este som sa anesteziologa pytala ci sa zobudim.on mi povedal ze si dobre posima potom sa zobudim.pred operackou ma pichali nemohli ma pichnut bola som hladna smadna unavena.nakoniec ma pichli nieco mi dali do zily a sama som isla na operacnu salu.tam ma pripravovali vsetko mladi lekari/lekarky.anestezilog nieco hovoril kolko mi coho dava a sa smial ze ci viac nechcem.tak som mu povedala ze ja neviem som prvy krat na operacii.a zrarzu som sa potom zobudila.nebojte sa nic to nie je uspavanie zaspite ani nebudete vediet.hlavne sa nebojte aj ked sa to neda viem .myslim na vas drzim palce

misaatko
25. jan 2017

@simonka1718 ja mam 12 mm x 7 mm a nerobia mi s tym nic len mi to sleduju uz som bola dva krat na sone. A dalsie mam mat az o rok

viktoria46
25. jan 2017

@simonka1718
Ano mali by ti ju dat tam ti tecie prebytocna krv to ze trva operacia pol h neznamena ze budes spat len pol h budit ta budu asi hned po operácii ja som sa zobudila asi tak o tri hodiny..ja.som to mala tiez pod kozou aj mi to vytrcalo ako tenisova lopticka

simonka1718
autor
25. jan 2017

@viktoria46 a boli to keď tu drenáž vyberajú ? :(

viktoria46
25. jan 2017

@simonka1718 je to sice sekunda pokym ti to vytrhne ale mna to dost bolelo ale za minutu som nevedela ze mi volaco robil klud☺

viktoria46
25. jan 2017

@simonka1718 len ja som mala ranu jak svet aj vonkajsie aj.vnutorne stichy mala som tam taky drotik co mi drzal kozu ty to take mat urcite nebudes ked.to mas malicke hadam ani nebudes vedet ze ti nieco robili to je nic ☺

viktoria46
25. jan 2017

@simonka1718 ale bud.rada ze to je nezhubne ☺ja som mesiac nezila zobrali vzorky potom operovali a zas tri tyzdne cakania co sa to poslalo na patologiu nakoniec dopadlo vsetko dobre po operacii to budu v marci dva roky a minuly rok som bola na sone a mam cystu hned pod zasitou ranou presne tam kde bol tumor ☺ale je neskodna zatial

katussska24
25. jan 2017

ahoj aj a sa bojim uspavania 🙂 uspata som bola dokopy 4x uz, naposledy koncom oktobra a to som mala riadne "nahnany strach" ... kazdopadne, vyraz ziadna anesteza nie je bez rizika - ked si to rozmenis na drobne, aj injekcia u zubara je iste riziko 🙂 nedavno jeden znamy zubar volala zacharnku, pretoze pacient dostal z inj sok ... 🙂 napriek tomu je take nieco rarita, rovnako ako vazna komplikacia pri uplnej anesteze 🙂 je vacsie riziko, ze ked vyjdes na ulicu uz sa domov nebratis, napriek tomu verim, ze este na ulicu vyjdes a pravdepodobne prezijes pekny adlhy zivot 🙂

no vazne...myslim, ze strach v cloveka je skor z pocitu "bezmocnosti" ... je to normalne, prirodzene, je to v nas a malokto sa vobec neboji... no po operacii si povies, ze to bola pohodicka. a 30minutovy zakrok v tom duchu ako si pisala je uplna pohodicka, trhanie osmicky je pomaly horsie. neboj sa, bude to brnkacka 🙂

lullaby126
25. jan 2017

ahoj ja som mala presne toto, iba vacsi 4cm okolo bradavky. Bola to rýchla operácia, uspatá si za pár sekúnd, po zobudení aj tak musíš ležať 2-3 hodinky, potom je tam taka drenáž z ranky - sestričky odsávajú tekutinu aj v noci, nie je to veľmi cítiť, bolelo to len trošku ak niečo vypýtaš si tabletky. Akurát sa mi potom spravila modrina ale tá zmizne za týžden, štichy mi vyberali ale to nebolelo vôbec ani drenáž neviem ako mi vybrali 🙂 vôbec sa neboj aj jazva sa pekne zahojí ja mám okolo dvorca bradavky také jemné jazvičky ale tak nejaké akty fotiť asi nebudem 🙂

simonka1718
autor
28. jan 2017

Už to mám za sebou a bolo to v pohode 🙂

viktoria46
29. jan 2017

@simonka1718 no super skore uzdravenie ☺

simonka1718
autor
29. jan 2017

@viktoria46 ďakujem 🙂 už iba stehy vybrať a mám pokoj 🙂

mishi147
29. jan 2017

@misaatko ja som to mala 3 cm a rastlo to tak to vybrali

diablikovci
29. jan 2017

Keby si mna videl ako som ležala na operačnom stole a sa klepala až sa smiali a ja som vtedy zistila čo Robi somnou psychika aj keď som sa snažila ukľudniť no nešlo to tak mi museli ruky priviazat aby my vedeli pichnúť injekciu :(

petra1406
28. jún 2023

@viktoria46 ahoj,prosim ta ako je to s tym drotikom, predoperacna priprava drotik rtg to ma co caka presne?

viktoria46
30. jún 2023

@petra1406 ahoj,to sú vlastne už len stychi ten drôtik to mi potom len vytiahol z prsníka,najskor sono potom biopsia potom dlhšie čakáš na výsledky a potom operácia