Obavy zo zastavenia srdca: Je to reálne riziko?
Ja viem blbé už rok skoro mávam denne extrasystoly veľmi často. Mám stresy to je fakt ale tie som mala aj predtým a nebývalo to takto a tak intenzívne. Od malička chodím na kardiológii kvôli selestu a nedomykavej chlopní lieky som nikdy nebrala kontroly mi lekár dáva tak každé 2-3 roky čiže to asi nie je nič také závažné. Naposledy som u neho bola asi pred rokom a pol vtedy mi dal aj holtera a všetko bolo ok. Asi dva mesiace od toho holtera mi začali ťažkosti teda to ,,vynechávanie" srdca keď si vtedy skúšam pulz tak aj cítim ako proste jeden úder chýba a potom naskočí je to nepríjemné. Kardiológ má neobjednal len že si to nemám všímať a pre prípad potreby mi dali egilok ale ten už ani moc nedávam lebo v mojom veku nechcem brať lieky na srdce kým to nie je nutné. Mávam vysoké pulzy niekedy okolo 94-104 a to myslím v pokoji keď ležím. Mala som taký stav že vysoký pulz na mňa aj vyšší tlak a vyše hodiny mi fakt vynechávao každý cca 4 úder proste jedna extrasystola za druhou dala som si egilok kým som prišla na pohotovosť sa to upravilo ostali len vysoké pulzy dali mi vasocardin neurobili ani EKG. Zaplatila som si 7 dňový holter cca 3 týždne dozadu ale nemám ešte výsledky. Akože momentálne mám obdobie že to nie je také výrazné neberiem ani lieky teraz a som aj chorá mám ATB ale teraz v posteli mi párkrát preskočili srdce a ja som sa akosi hrozne vystrašila. A hlavne preto že všade čítam ako umierajú mladí na zlyhanie srdca bojím sa že toto je nejaké varovanie a že zrazu mi to srdce zastaví. Iný kardiológ má nevezme tu nechcú preberať od iných a ďaleko cestovať nemôžem kontrolu budem mať teda možno v lete. Mám sa bat? Môže ten holter niečo zavazne odhaliť alebo potvrdiť že sú to len extrasystoly? Ja už neviem stresujem pre všetko
Ešte ma aj lýtko boli pár dní a už si namyslam teombozu a emboliu akosi ma to teraz na večer zmohli a myslím len na najhoršie
poses tu uz x ty krat, objednaj sa psychiatrovi
Ak máš pocit, že sa ti zdravotný stav zhoršuje, navštív lekára. Prajem pokojné a šťastné vianočné sviatky.
@loliki ono to nie je že zhoršuje mala som obdobie pár mesiacov dozadu kedy to bolo oveľa horšie a praktický nonstop a hlavne pri rozculeni teraz je to miernejšie ale ešte stále to pociťujem pomerne často aj keď menej ale aj tak sa bojím že sa niečo stane keď vidím ako umierajú mladí...a lekár má skôr objednať nwchce
Smer psychiater
No čo iné tu čakať že najlepšia rada na všetko
Mysli pozitívne. 🙂 Mysli na dobré veci, buď vďačná za dnešok a teš sa na zajtrajšok.
Ak máš čas, vypočuj si to:
https://www.youtube.com/watch?v=kQGSwwPXOicHlavne vždy mysli pozitívne, nemysli na zle veci lebo k tomu všetkému budeš mať aj problémy so psychikou, chceš snáď chodiť ešte aj po psychiatriach? Rozprávaj sa o tom s tvojimi najbližšími, treba vyhľadať naozaj dobrého lekára ,ktorý ta vyšetri, všetko ti objasni.. Hlavne za nezhadzuj lebo tvoj zdravotný stav bude ešte horší a to určite nechceš🙂
kolko mas rokov?
@queendixie https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mam-sa-obavat-vynechavania-srdcoveho-tepu/
tu mas detaily jedna z xy tem co zalozila
Jediné, co ti pomůže, je psychiatr. Napíše ti léky, až se stabilizuješ, po pár týdnech, doporučuji psychologa. Nic víc.
PREČO NEUŹÍVAŠ EGILOK?????????????????????????????
@mamina7070 no pozeram ze znama firma, tak nic :D
Vieš autorka.Kebyze aspoň trošku použijes zdravý sedliacky rozum,tak by si prišla na to,že stavy,ktoré máš si spôsobujes sama svojim myslením,strachom a nahovaranim si.Ty samu seba ničis a pomaly zabijas svojim prístupom,myslením.
Lieky brat nechceš,prestať sa prehnane sledovať je asi tvoj koníček.Psychiatra odmietas,aj ked si tam už dávno mala byť.
Tak akú radu chces počuť? Že lež ďalej doma a rataj si pulz a medzitým ti život uteká medzi prsty? Nám to môže byť jedno.Je to tvoj život a tvoj stratený čas.
Každý raz zomrie ale narozdiel od teba niekto iný nestráca čas a život si užíva
Ty tu opakovane pises
Precitaj si komemtare v tvojich predchadzajucich prispevkoch
@rozculena lebo ma problem v hlave a so psychikou nie so srdcom
Mne travenie (ked sa napr velmi prejem a reflux) ako aj zablokovana hrudna chrbtica vyrazne zvysuju pocit vnimanych extrasystol. Ak takto stresujes, tiez navrhujem smer psychiater aby dal nejaky lieky. Prerastie ti to uzkosti a bude to este horsie. Zacarovany kruh. Skus si najst aj nejakeho dobreho fyzioterapeuta. Zacat cvicit, pozor na stravu. Magnesolv zatial
@taktotedanie ja viem,veď sem píše furt dookola.....ale keď má problémy,tak má užívať lieky.Nech sa potom nesťažuje.Egilok mám aj ja.
@rozculena mne ho nikto nekazal užívať pravidelne iba podľa potreby a tak to aj robím...
.Máš extrasystoly,ale nemáš potrebu užívať lieky?
Dobre🙄
Podľa potreby sa užívajú lieky proti bolesti,ale nie lieky na srdce.....
Tiez sa mi extrasystoly v poslednej dobe objavuju ovela castejsie ako inokedy, tiez rozmyslam co ak, a tiez som mala tyzden holter a cakam na vysledky, ale verim ze vsetko bude ok a je to len od chrbtice alebo zo stresu
ked je raz prolaps chlopne nijak to nevylieci, len sa s tym musi zmierit, asi 10 percent populacie to ma aj ja, prinajhorsom draslik, magnezium, Egilok a su aj ine antirytmika, zhorsuje sa to prekonanymi infekcnymi chorobami
@zobaka a je to nebezpečné?

Ešte dodám minerály mám ok aj na endokrinologii ok okrem nejakej maličkej cysty na štítnej zlaze mám inak problémy s chrbticou boli ma riadne hrudna ale neviem či to môže byť z toho mám reflux a laktozovu intoleranciu diétu moc nedodrzujem čítala som že aj z toho môžu byť ale neviem či to nie je blbost hlavne keď doteraz som to nemavala až tento rok