icon

Bojím sa, že mi začína závislosť na pečku

22. dec 2021

Prosím vás, zdržte sa odsudzovania a nechutných komentárov, i keď to píšem verejne a mám s takýmito komentármi rátať, nechcem sa cítiť ešte horšie než sa cítim už tak.

Je to asi týždeň, čo som mala prvýkrát, bola to len “pusa”, teda fakt že len kúsok, asi pol lajny. Odvtedy som šla tak že 2 dni, pauza, deň, pauza, za jeden deň som na to minula 30€, strašne si to vyčítam, lebo peniaze nerada míňam, vlastne som si roky nič poriadne nekúpila, a teraz zrazu tricka v ťahu za noc. Cítim sa jak totálny odpad ale zároveň… keď som na tom, tak sa cítim taká všemocná, to sa nedá popísať. Jak keby som lietala, dokážem neskutočne rýchlo premýšľať, formovať slová a vety, svoje myšlienky, takto by som to normálne nikdy nedala, zvlášť to rozprávanie nie, keďže radšej píšem než rozprávam. Dokonca som sa raz na tom aj učila, šlo mi to tak pekne do hlavy, skoro jak keby samo, dokonca si veľa vecí pamätám aj doteraz.

Prosím, neberte ma tu za feťáčku a snažte sa byť milí, ja som skutočne obyčajný človek ako vy, nikdy by som nepovedala, že to vyskúšam, len už som bola unavená z toho, že sa cítim stále rovnako, všetko mi pripadalo nudné, chcela som len niečo viac, chcela som konečne niečo cítiť. Študujem na vysokej, uvedomujem si, že musím prestať, inak padnem na hubu, pretože dojazdy sú ešte horšie než byť triezva normálne, nedávam to, na iné ani nedokážem myslieť…

Predtým som skúsila alkohol aj makak, ani jedno ma nikdy nebavilo, ten utlmujúci pocit mi bol doslova protivný, všetko bolo takě spomalené a nudné, ešte nudnejšie než normálne. Nikdy som ani nejak extra nechodila s kamošmi na parties, pretože som vedela, že budú robiť tieto dve veci, ktoré mňa absolútne nebrali, radšej som sa doma učila alebo sa venovala záľubám… A najnovšie je moja záľuba toto… Nemám to komu povedať, všetci by ma v monente odsúdili a vy to asi urobíte tiež, lenže ja som mala potrebu to napísať niekam, mať nejakú odozvu, napísať to len tak na papier mi nepomohlo, potrebovala som to dostať von.

brembo
23. dec 2021

si mladá,máš celý život pred sebou. Prečo si ho chceš zničit ? Ale ved o tom su drogy,že ako sa pri nich človek cíti super,preto si dá dalšiu a dalšiu dávku a potom zistí,že ked si nedá svoju dávku,tak je nepoužitelný,cíti sa strašne,je mu zle. A tak v tom už pokračuje,len aby mu nebolo zle. A ked si uvedomí,že je už závislý,tak je to
už neskoro,nedokáže s tým prestat a myslí len na to,kedy si dá novu dávku konečne. PPíšeš,že si si nič nekupovala,a teraz ta nehryzie svedomie,že na den minieš 30€,za ktoré si si mohla kupit na seba niečo pekné,potešit sa,skrášlit si den,urobit sa krajšou,dat si spravit nechty,učes čokolvek,kupit si nové tričko,bluzku atd. A jedného dna zistíš,že ako si mohla byt taká krava,že si dávala peniaze na také hluposti,ako pekné nechty,nový učes,nové šaty-absolutne hluposti,pretože teraz tu máš perník,ako sa s ním cítiš skvelo. . . A bude ti uplne jedno,ako vizeráš,v čom chodíš,bude ti jedno,že nemáš na jedlo,lebo ty chceš svoju dávku,konečne dalšiu dávku.
Skutočne chceš takto skončit? Naozaj chceš všetko hodit za hlavu,všetko na čo si doteraz drela,robila,premáhala sa,zbytočne sa učila ?

brembo
23. dec 2021

@gleep1 ja pijem kávu denne,niekedy i 3 krát,pretože mi chutí. áno ked som bol mladší,skutočne som potreboval ráno kávu na to,aby som naštartoval,aby som sa prebral a ked som ju nemal,tak som bol unavený. Ale neskor som zistil,že je to prechodné a že sa potom cítim zase dobre. Teraz som na tom tak,že ked si nedám kávu i niekolko dní,nič mi nie je. Skrátka ju už nepotrebujem,nie je to nástroj,pijem ju lebo mi chutí,to je všetko.

nevenka
23. dec 2021

@lilope presne. Ja teraz som mala napriklad vysoky tlak na zaklade ineho ochorenia, no fakt zo dna na den som prestala s kavou a bolela ma asi jeden den hlava, aj to neviem, ci skor nebolo len kvoli tomu znizeniu tlaku, co som si dala lieky a kym si na lieky zvyknem. Asi skor to ako od vynechania kavy. To spravis raz dva. Naozaj porovnavat kavu a tvrde drogy, to je cez...🙄. Kava nema take ucinky na telo v zmysle fyzickej zavislosti, ze by si mala neviem ake abstaky...No, ja mam ibu diagnozu, ktorej prejavy su aj psychicke, depresie, uzkosti, nervozita a to si za to nemozem, proste choroba si nevybera. Ale dobrovolne si davat nieco, pre chvilkovy pocit, ze som geroj a potom prepadat sa hlbsie a hlbsie, no dakujem, neprosim...
Ta kava, to je skor taky ritual, spravim si kavu a je to taky cas pre mna, kava, kniha, vylozim nohy...a chuti mi. Ale ked ju nemam, tak nemam a nesaliem z toho.

Ja ked som sa ucila na skusky, tazke chemicke vzorce, reakcie, Krebsov cyklus, biochemia, molekularka...tak som sa ucila dlhsie casove obdobie, opakovat, opakovat. A vela spat, nech sa to ulozi, a maximalne tak pri finisi 2-3 dni som si davala caj maté a dlhodobejsie ginko...Nepochopim, drogy kvoli uceniu...😪

andrea_prestastna
23. dec 2021

@barborachors je to tak kazdy ma moznost svojej cesty a ona si vybrala tuto

21anjelik19
23. dec 2021

Prečítala som všetky komentáre a je mi smutno z toho ....nikdy som drogy neriešila a nezaujímala sa o to a normálne plačem keď čítam koľko ľudí a mladých zomrie kvôli chvilkovemu poteseniu

gleep1
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
mistymay33
23. dec 2021

@gleep1 ukľudní sa prosim ta… co tu nelieta s tou kavou dookola? Kava je droga? A z akeho hľadiska? Medicínskeho mozno. Z trestno - právneho nie. Fakt porovnavas kavu s pikom? Prejdi sa okolo Pentagónu, garantujem ti, ze tam nikoho závislého na kave nestretnes ale stretnes tam plno feťákov závislých na piku. Totalne trosky, ktore si ziju v začarovanom kruhu, ktore musia kradnúť a šlapať na slovnaftskej, aby si zohnali prachy dali dalsiu davku. Ukaz mi jedneho cloveka, ktory kradol kvoli tomu, aby si kupil šálku kavy! Ukaz mi jednu šľapky, ktora šľape kvoli kave! A pokial viem, nikto nikoho zatial abi nezabil kvoli prachom, aby si kupil kavu.
Tak prisim ta prestan porovnávať kavu s pikom.

brembo
23. dec 2021

@gleep1 nie,len som tým chcel napísat,že ja nie som závislý na káve. Ale niekto iný može byt. Ja bez kávy,ked ju teda nemám kludne vydržím niekolko dní,mesiacov,rokov. Ked si dám kávu,tak bud normálnu bud z kávovaru alebo turecku. No káva musí byt kvalitná. Nesku nepijem,a ani ju nechcem,ked nie je normálna. A tu takzvanu kávu z automatu nepijem. Možeš ma nazvat ako chceš,ale ja si na kvallite kávy potrpím,a ked nesplna moje požiadavky,tak ju skrátka radšej nechcem. Ja ti tvoj názor neberiem.

breznica
23. dec 2021

@brembo môj človek👍

jaskolka
23. dec 2021

@gleep1 káva ti život nezruinuje, ale alkohol, a dupľom drogy veru áno. Kradnúť kvôli káve nebude nikto, ale kvôli alkoholu a drogám už bolo x prepadov, krádeži aj vrážd.
Teda áno, svojom spôsobom máš pravdu ze aj na káve vzniká závislosť, ale rozhodne dôsledky nemôžeš porovnávať s alkoholom a drogami typu pervitín, marihuana, kokaín, heroín.

brembo
23. dec 2021

@breznica Dakujem za kompliment 🙂

gleep1
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
23. dec 2021

@gleep1 neviem ci si prečítala, čo píšem.. Prečo tam bolo, že alkohol a a drogy dupľom zničia život. Kava ti ho neznici... Neviem, prečo tak zúrivo chceš, dat kávu a pervitín na jednu úroveň, ale pravda je, že to skrátka nie je na jednej úrovni.
Keď budeš piť 10 káv denne, neublížis nikomu len sebe (odpáli ti srdce) ale keď v piješ 10 pohárov piva, ci si slahnes bohvie koľko "pika" môžeš sakra ublizot aj okoliu.
Nikto ti neberie, že aj káva je droga, ale pod jej vplyvom obvykle nikto nezačne vystrajat, ubližovať a robiť škody

petkasaurus
23. dec 2021

@gleep1 kava upravuje nizky tlak, ma plno antioxidantov a chrani pred Alzheimerom.. Ked ju nemám, nejdem zosaliet. Norma je 5 salok denne, i ked to uz je podľa mna dost, co je viac, uz je zrejme závislosť, ale nebude z toho nikto vyklepana socka.

mariejenka
23. dec 2021

@jaskolka presne s tebou súhlasím,
Ja si dam kávu,a kludne môžem sadnúť do auta,kdez to s alkoholom a drogou sice tiež mozem sadnúť,no vieme ako to môže dopadnúť. Áno,aj triezvy človek môže spôsobiť autonehodu, ale je to neporovnateľne.
Pre autorku,
Zažila som ludi,co kvôli "ľahkej" droge marihuane sa im prejavila schyzofrenia, akože možno by časom sa ukázala,ale rozpoznali by to s čistou hlavou,a liecili sa,...a ľudí na metadone , žalostný pohľad, nechci to

schokolade1988
23. dec 2021

@milka20 to mi je ľúto .. :(

gleep1
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
23. dec 2021

@gleep1 netuším, o čo ti ide, že sa tak rozčuľujes. Necitas poriadne, čo píšem?
Ja ti neupieram, že káva patrí medzi drogy. Áno.Píšeš len o tom, že aj káva je droga. Áno, súhlasím.
Ale nikdy v živote ti neublíži (a hlavne druhým) tak, ako napríklad naduzivanie alkoholu. Alebo dlhodobé užívanie trebárs pervitínu.
Skus čítať s porozumenim, o čom píšem ja.
V podstate a takým vnímaním aj čokoládu môžemr označiť ako drogu (obsahuje kakaové bôby) aj čaj (čierny obsahuje tein, teda návykov látku)
Ale nedá sa povedať človeku, že "drogujes, lebo ješ Milku čokoládu, koniec, si narkoman"
Ani pred súd nikoho nepostavia, keď mu nájdu 5 kíl brazílskej kávy...
V tomto zmysle je droga a "droga"
Chápeš, o čom hovorím ja?

anonym0001
23. dec 2021

Toto je ista cesta do pekla. Normalne chod k psychologovi a zisti, ako funguju odvykacky. Cim skor s tym prestanes, tym lepsie.

gleep1
Autor odpoveď zmazal
miadi
23. dec 2021

@gleep1 neviem na com ficis ale uz tu prosim Ta prestan spamovat o kave! Je to uplne mimo temy. Namiesto snahy pomoct autorke tu robis žabomyšie vojny . O Kave 😆kiez by jej problem bola zavislost na kave. . Bolo by to lepsie.

miadi
23. dec 2021

@nicicka ty si si nevsimla ze ona nemala len raz jednu davku ako pises. Si to precitaj este raz mala minimalne 3 za tyzden najprv cakala dva dni potom den interval sa znizuje. Zavislost si moze vytvorit aj Po par davkach za tyzden. A vraviet ako sa stym super uci a vsetko ide lahsie do hlavu je skodlivy klam justification uzivania drogi . Netreba ju chlacholit Mala by sama chciet prestat a zamysliet sa preco v sebe mà taku prazdnotu ze len droga jej da pocit ze je vsemocna kralovna., Ja som trebars ten pocit zazila ked sa mi podarilo upiect fantasticky chleba po par neuspechoch ked som konecne nasla dobry recept. Zazivam rozne uspokojive pocity x krat za den.Mala by vyhladat odbornu pomoc aby zistila preco sa nevie tesit zo zivota preco je pre nu vsetko nuda. Niekde v nej je odpoved na jej problem preco si vobec tu drogu kupila. Potrebuje na sebe pokracovat aby nehladala nebezpecny unik z reality.

gleep1
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
23. dec 2021

@gleep1 nemusíš ma urážať.zrejme sme sa zle porozumeli.
Ešte raz, ja súhlasím s tým, že káva je tiež druh drogy.
Ale keď píšem, že sa to nedá porovnať s takým kokainom, to je zase všeobecne povedané. Nie konkrétne že "ty tvrdíš, že kokaín a káva je to isté"

brembo
23. dec 2021

prosím už sa nehádajte. Nenechajte si skazit náladu,ked idu takéto pekné sviatky,zbytočnými hádkami. Obe máte pravdu,len sa mi zdá,že ste sa zle pochopili.

jaskolka
23. dec 2021

@brembo presne tak 👍

nicicka
23. dec 2021

@miadi ach bože. Presne toto ...Skúsila si niekedy nieco, či len z TV vieš že si pichnes a si zavisla?...Poznám toľko ľudí čo na tom ficalo, dnes vedú úplne usporiadaný život bez nicoho...záleží od človeka a od nastavenia...

kika900
23. dec 2021

@thoughtfulweirdo k tým kávičkárom, neviem o nikom, kto by pre kofeín skončil pod na ulici, v lochu alebo v blázinci. Ani o zničenej rodine kvôli káve neviem. Ani že by kávičkári prepadli dôchodcu a obrali o dvacku na latéčko.

roobett
Odpoveď bola odstránená