Bojím sa, že nakazíme deti Covidom-19
Zdravím vedel by nám nikto poradiť kto si tím prešiel
Manžel sa bol testovať 1.4, je pozitív ja som bola hneď 2.4 ja mam negativ od vtedy sme v domácej karantene spolu s manželom a však tu máme ešte dve dievčata strašne sa bojím 😢😭ze by sa mohli nakazit mala bude mať 4r a staršia ma 8 prosím vás bol z vás niekto v podobnej situácii? Myslíte že sú už deti nakazene 😔
Dakujem za každú odpoveď
@mariamajamajka môžu sa nakaziť, aj nemusia. Ty si išla skoro na test. Ú nás to doniesol partner. Boli sme v sobotu spolu na teste on pozit, ja negat. Objednala som nas aj dcérou 8r na pcr, kt.nam dali o 11dni.no už o 4dni som začala mať príznaky aj ja. Dcéra mala až na ten 11ty deň, zrovna v deň testovania. Ona mala úplne najlepší priebeh. Doobeda mierne zvýšenú teplotu a 2dni kašeľ. Partner tiež iba 2 dní príznaky. Ja som si odlezala 2,5tyzdna.
Urcite by som sa na tvojom mieste objednala ešte na pcr test.
@mariamajamajka u nás 6 členna domácnosť. Ja som bola pozit, so stredným priebehom. Neseparovali sme sa, varila som pre celú rodinu. Akurát som mala vlastný uterák, viac si ruky umývala a vetrala. Nikto iní na testoch nebol a ak aj boli chorí, tak bezpriznakovi. To syn mal 11 mesiacov, kojila som a spával so mnou v posteli. Ťažko povedať ako to bude u vás. Hlavne buď v kľude
@sonetta dobrý deň vedeli by ste mi prosím poradiť kde a ako objednať seba a deti lenže neviem ci mi malú otestuju
Ďakujem za odpovede strašne sa bojím v noci poriadne nespim mam strach o deti snáď bude všetko dobre
@mariamajamajka hlavne mysli pozitivne.
Muz od piatku tiez pozitivny,priznaky mam tiez ale nebola som na teste.
Zavolam si zajtra k obvodnej,budem sa riadit podla toho co mi poviem
Dcera ma 8r,syn takmer 6. Dam ich neskor otestovat. Ale chcem az takmer pi tych 14tich dnoch.
Sme spolu v karantene,nikto sa nevyclenuje.
Nemame to ako riesit,obaja sme unaveni tak raz lezi jeden,druhi nieco uvari,poprace a potom sa vymenime.
O deti sa treba starat no ani jeden nie sme na tom tak aby sme starostlivost dali cely den.
Len som pozitivne naladena a nemyslim na to.
Deti budu v poriadku.
Drzim palce
@mariamajamajka
ty si sa testovať už nemala ísť, mala si byť od 1.4 v karantene.
@mariamajamajka zavolaj na ruvz nas takto objednali na 8 den na PCR test. Na druhy den si bola zbytocne a hlavne si mala uz zostat v 14 dnovej karantene. Objednaju aj malu ak chcete. My sme malu nedali, nechodi teraz nikam. Ja som mal pozitivny test az vlastne na konci choroby, takze som sa doma velmi od rodiny neizoloval. Pozitivny som mal az 3! AG test a to som mal vyse tyzdna stale nejake priznaky. Nastastie sme mali vsetci len mierne priebehy. 4 rocna bola vlastne asi iba viac unavena. Hlavne ten klud, vela pit a priznaky vylezat. A zavolat svojim lekarom.
Na korona go sa treba registrovať na pcr test. Samozrejme, že otestujú aj deti. My sme boli s 3,5 ročnou
@mariamajamajka na www.coronagov.sk si treba vyplniť udaje
@mariamajamajka
Ahoj my sme si tým prešli pred mesiacom.
Hlavne myslí pozitívne, všetko je v hlave.
Všetci sme mali ľahký priebeh. Ty sa objednaj bud telefonicky alebo cez stránku korona. gov. sk
Zavolaj detskej lekárke že ste v karantene a aj svojej doktorke.
Zinok, céčko a dečko - vitamíny. Pre vás paralen a aspirin, (nám teda pomohlo)
Nič si nedávaj skôr, pokiaľ nebudeš musieť, teda okrem vitamínov. Deťom som nedávala nic, akurát veľa zeleniny a ovocia.
Mam 8rocneho ten dva dni pokasliaval a bol taky unavený. Dcéra 1,5 ročná iba jeden deň bola taka mojkava a unavená. Obaja bez teplôt.
Na testy by som deti neobjednávala.
ja som ochorela este den pred plosnym testovanim. na plosnom ( to bolo u nas v praci ) som bola pozit. mm bol negat. o 6dni mal nejake slabsie priznaky, tak 12 den karanteny isiel an PCR a negativny. dcera 9r netestovana a bezpriznakova.
kamoska pozitivny, jej mama pozitivny, mladsia dcera netestovana, bezpriznakova, starsia testovana negativny.
trosku som sa ich stranila,a le nie zas extremne a ani rusko som nenosila. kamoska to iste.
@mariamajamajka u nás to prebiehalo tak, že dcéra 7.r bola pozitívna prvá, 14 dni karanténa, bez priznakov, po skončení išiel manžel do práce a po 3 dňoch v práci začal mať príznaky - pozitívny, ďalšia karanténa 14 dni...po 12 dňoch od manželovi testy som išla ja na test, samozrejme pozitívna...dovtedy bez priznakov , takže 3.karantena ,ale už len ja...a odlezala som si to najviac zo všetkých, udrelo mi to na dutiny , s ktorými mám problém stále...takže mohol sa manžel nabrať od dcery, ( dlhá inkubačná doba) alebo to chytil v práci, na nákupe ?!? A ja ? 2 karantény nič ....ešte musím podotknúť ,že dcérka dostala po mesiaci teplotu ...trvala len jeden deň a bola ok....lekárka vravela že to musela byť len viróza , tak skoro sa nakaziť nemohla ...ja si myslím ,že som to chytila od dcery, pretože nič nové som nezažila,čo zažívam keď mám chytene dutiny...ani vtedy nemám čuch ani chuť... Takže ako sme sa nakazili ?!?! Ťažko povedať
@mariamajamajka ahoj neboj sa dobre to dopadneme..my sme už mali covid,deti máme vo veku 5 a 4 roky a mali obe aj teploty ale len 37,2 a len dva dni ale omnoho lepšie to zvládli ako my s mužom 🙈 neboj sa sleduj ich ako pri každej inej chorobe.. keď budú mať vysoké teploty tlm ich paralenom (keď tak volaj pediatrovi,že máte covid a ako postupovať keď by sa čosi zhoršilo) , veľa tekutín piť a kludovy režim...a u nás naozaj baby lietali po byte a vymýšľali a my s mužom sme sa na striedačku striedali v starostlivosti o domácnosť ☺️(kto vládal ten varil, a kto nevládal odpočíval 😊) držím palce aby ste to v zdraví zvládli 😉
@mariamajamajka My sme boli s manželom tiež pozitívni, cca 1 mesiac dozadu. Dve deti 9 a 7 ročné. Testovať sme ich nedali, ale my dvaja sme sa od nich izolovali. Vitamíny berieme celú zimu, takže to som nijako nemenila, len som zvýšila prísun ovocia a zeleniny. Deti boli v pohode. My sme sa šetrili, ako sa dalo. Žiadne upratovanie a pod. zbytočnosti a úplne najhlavnejšie - pozitívne myslenie. Strach, samozrejme bol, predtým to totiž mala moja mama, a keďže je pľúciarka, veľmi som sa o ňu bála. Mala stredne ťažký priebeh, a tým pádom som sa bála, čo bude s deťmi, keby sa nám pohoršio, lebo nemáme nikoho, kto by sa o ne postaral. Ale nejako som si to v hlave nastavila, nestresovala sa a maximálne sa šetrila. Lekárka nám predpísala isoprinosine, zinok a pre istotu ATB, keby sa zrazu pohoršilo. Držím palce. A inak testovať PCR až na ten 8. deň. Inak to nemusí ukázať správne. A určite žiaden antigén. Poznám veľa ľudí, ktorým to neukázalo pozitivitu, hoci už mali horúčky.
Manžel to už má 5dni do dnes bez príznakov sem tam mierni kašeľ nič hrozné, žiadna teplota a však dcéra mi večer začala kašľať taktiež slabo, nádchu taktiež nemajú nikto koľko u vás trvalo od doby keď ste sa nakazili po kolkych dňoch začali príznaky a ako dlho ten covid trvá.?
@mariamajamajka vsetkych objednaj cez korona.gov.sk , deti možno testovať nebudú. Manžela odizoluj do izby, aj jesť mu dávaj tam, len do kúpeľne nech ide a nech nosí aj doma respirátor, všetko dezinfikuj. Oblečenie treba prať na 60 stupnov a všetko vyžehliť. Kamoska bola pozitívna a dieťa nenakazila, takto sa odizolovala.
Noste respirator. U deti by som sa nebala, nic im nemusi byt, alebi len slaby priebeh.
U brata bolo naopak...deti doniesli, svagrina ako lekarka uz doma nosila rusko skor, nenakazila sa, brat trochu mal priznaky...ale co sa stalo...presiel mesiac a deti zase pozitivne!
@mariamajamajka su ludia co za 2t su ok a moja druha svagrina tusim 4t bola pn ako hrozne kaslala.
My sme s manzelomm este v jeseni ochoreli od nasej stvorrocnej, doniesla to zo skolky. Okrem nej mame dvojrocnu a rocneho. Deti maju ovela lahsi priebeh takze neboj. Nase mali mierne teploty a kaslali ale niektore nemaju ani to. Sesternica s muzom napr.malli vysoke horucky a ich deti vo veku vasich nemali nic. Tak klud,drzim palce a hlavne nestresuj. Deti su odolnejsie.
My sme boli pozitívni a s nami aj vtedy ešte 3mesacny synček..zvládli sme
my sme s manželom dostali covid týždeň po mojom príchode z pôrodnice.. doma okrem novorodenca ešte dve deti, ročné a 2,5ročné, byt 2izbový, neseparovali sme sa, nič nedezinfikovali, boli sme prosto spolu.. neviem povedať, či sa deti nakazili tiež, ale mávali také chvíľky, že mali podozrivo teplé čelo asi na polhodinu-hodinu, potom boli ok a po nejakom čase sa to zopakovalo a najstarší v noci trochu pokašlieval.. mne nejak divne skákala teplota, tak by som povedala, že asi si tým prešli tiež no

@mariamajamajka ťažko povedať, naši bývajú s bratom, ten bol pozitívny, naši ani babka sa nenakazili, doma nosili ruska, brat sa zdržiaval väčšinou vo svojej izbe keď zistil že je pozit. Svokor sa zasa nakazil od svojej mamy kde bol na návšteve, preniesol to ďalej na ženu aj na kolegyňu. Keď už bol určite pozit. ale nevedel ešte o tom, bol s našim synom, objímal ho, dal mu pusu na líce ale nenakazil ho. Muž nech je zavretý v izbe a minimalizujte kontakt, vetrajte, dezinfikuj po ňom wc aj kúpeľňu po použití. A aj keby ste sa nakazili, deti to stále zvládajú najlepšie, držím palce ✊