Bojíte sa, že máte sepsu? Skúmajte príznaky
Prosím vás, poraďte mi. Bojím sa, že mám sepsu.
5 dní dozadu som sa hrala so šteniatkom, ktoré má 3 mesiace a v jeden moment keď som ho hladkala a mala som hlavu bližšie jeho, on ju zdvihol a dostala som jeho mokrým nosom a ústami po ústach ale citila som, že sa trochu dotklo mojho jazyka. Ihneď som si išla ústa vypláchnuť teplou vodou a o 2 minutky na to som si spomenula že mám ústnu vodu, tak som použila aj tú.
Celých 5 dní mi nebolo nič až dnes večer sa cítim divne. Merala som si teplotu 2x. Raz som mala 37,1 a nedávno stúpla na 37, 4. Som aj trochu unavená a tem na smart hodinkách kolísavý. Niečo ako: 90, 95, 93, 89, 94, 103, 109, 113, 103, 98, 93 keď ležím. Vôbec neviem, či im veriť. Ak áno, tak neviem, či to je kvôli tomu stresu alebo sa fakt niečo deje.
Mám z toho strach pretože posledné 3 dni psík zvracal takmer po každom jedle, ale len raz a dnes som s ním bola u veterinára a mal teplotu, čiže má nejakú infekciu. Ale normálne behá a hrá sa. Dnes sa mal ísť očkovať proti besnote (čiže ešte očkovaný nebol) ale neočkovali ho, lebo že má infekciu. Som nervózna aj preto, lebo ho nekedy nechám samého na dvore, zatiaľčo ja upratujem. Čiže mohol hocičo vziať do úst.
Ja neviem, čo zo sebou. Nohy mám teplé, tvár mám viac teplú než by mala byť, no ruky mám studené. Zimnicu nemám. Som aj unavená, ale to som už dlhšiu dobu, skoro každý deň, pretože skoro vstávam a neskoro chodím spať, čiže neviem či to s tým súvisí. A skákavý tep, podľa hodiniek. Tlakomer doma bohužiaľ nemám. Nič ma ale nebolí, zatiaľ.
Chodís neskoro spat, skoro vstávaš si vystresovaná a potom takto reagujes, alebo máš OCD.A, keď už virózu môžeš dostať kdekoľvek.
Más vyssi tep zo stresu nepozoruj sa magnézium a nohy v deke🙂
Ja sa ti nevysmievam. Ale to, co a ako pises, treba riesit so psychologom a najma psychiatrom.
Úplne vážne, toto nieje v poriadku že takto rozmýšľaš. Teplota 37,1 nieje horúčka, je to normálna teplota tela a ešte v tomto teple aj keby viac máš. Prečítaj si čo je to sepsa a ako sa prejavuje.
Naozaj v dobrom to myslím ale veľmi by ti pomohol aspoň psychológ. Pomôže ti nasmerovať myšlienky, zbytočne sa trápiš
@guudy No tak som trochu opatrná. Už 4 roky som nemala teplotu a odrazu keď je pes chorý a jeho sliny sa dostali do mojích úst, sa cítim, že ju mám.
Ale ty nemáš teplotu
@klip0 Mám 37,5 momentálne. Kto vie, či to ešte nestúpne.
Všetci sme z tohto tepla unavení, je skoro pol desiatej a ja sedím pod klímou a má po dnešku dosť. 37,4 ani 37,1 nieje teplota
@klip0 Čítala som, že sepsa na najprv môže javiť ako obyčajná chrípka.
Dobre proste buď sa budeš hecovat a trápiť alebo vyhľadas psychológa. Voľba je na tebe
To, ako reagujes na tuto situaciu, nie je v poriadku. Toto nie je reakcia, ze ‘som trochu opatrna’. Prehanas. A extremne. Ries to s odbornikom, ako som ti napisala uz.
Ach jaj 🙂 dr google poradil, ale peknu blbost
Autorka, jasne, že si mohla od neočkovaného psa aj niečo chytiť. Ale prečo pre boha si si samodiagnostikou zo všetkých chorôb sveta vybrala prave sepsu? 🙄 To sa fakt nečudujem, že tu ženy reagujú tak ako reagujú. Navyše, aj google ti povie, že neskoro podchytena sepsa výrazne znižuje šance na prežitie a ty “ju” teda ides anonymne riešiť na MK? Radim ti sa na to vsetko vyspať. Ak budeš mat v najbližších dňoch nejaké REÁLNE ťažkosti (nie teplotu 37,1), zájdi k lekárovi. Sepsu mu pre vlastne dobro nespomínaj 😉🙏.
Prepac, ale...nenakazila si psa ty?
Pri sepse by si mala ine horucky a urcite by si nemala chut vypisovat na MK. Cize mas bežnú virózu
Pri sepse by si sem nepísala ale bola rada, že žiješ.
Mozno mas besnotu 😂😂😂😂
Ty nemáš šajnu čo je sepsa. Trpis stihomamom
A sepsa je otrava krvi, krv sa otrávi a to sa nedá zo slín!!!!!!!! To by ťa musel pohrýzť, musela by si mať ranu
A potom sa niekto diví ako dopadli voľby... 🙄
Joj naozaj potrebuješ lekára ale na hlavu. Sepsa zo slín psa fakt ťa napadlo len to? Nie si ty tak trochu hypochonder? Normálny človek v takýchto horúčavách teplotu 37,2 ani nerieši
🙃🙄🤔 Pezinok Pinelka nemáš za čo
Je skor mozne, ze ste so psom chytili rovnaku infekciu, nejaku virozu. Velmi casto sa to nedeje, ale mne sa to raz stalo, ze odo mna ochorela macka. Nemala sa kde inde nakazit, kedze je len vo vnutri, no a ja som vtedy mala nejaku pliagu. Ona to chytila len v lahsej forme, ale bol nakoniec potrebny veterinar. Obcas sa to stane. Psik sa mohol nakazit vonku a ty od neho.
Na pohotovosť rýchlo. Daj vedieť čo ti povedali 👍

Baby bláznivé. Človek sa tu stresuje a vy sa takto vysmievate. Hanba vám. Česť výnimkám.