icon

Čo robiť, keď zubár prebrusí plombu?

17. dec 2024

Môj zubár to ale prehnal...Čo teraz,dá sa to dorobiť?Alebo len vybrať a znova dať plombu.

kiki68
17. dec 2024

No vyhodit a spravit novu

autor
17. dec 2024

@kiki68 juj,to bolo po endodoncii.To neviem,či si dvakrát nerozmyslim

ronie338
17. dec 2024

Ako to prehnal? Zbrusil viac ako mal? Ak je po endodoncii je preňho dokonca lepšie keď je jemne znížený, na také zuby ideálne korunka alebo taka keramická vypln aby sa tlak rozložil na cely zub. A ak chceš len doplniť vypln, jemne sa zbrusi a doplní, nevyberá sa cela. Predpokladám teda ze je biela ta výplň

autor
17. dec 2024

@ronie338 áno,biela,ak by to šlo takto zvýšiť,tak super

rozculena
17. dec 2024

čo to máš za mantáka zubára.....veď plombu ti mal upraviť vtedy,keď ju robil....on nepoužíval taký ten papierik,čo si požuvala medzi zubami?To presne ukáže,kde treba obrúsiť

autor
17. dec 2024

@rozculena ale použil,no viac dal na môj úsudok a som to ja nesprávne odhadla

rozculena
17. dec 2024

no môj zubár ma asi musel preklínať,keď mi prerábal všetky plomby😂
lebo mi upravoval každý zub dosť dlho,až kým som nemala ten správny pocit zo zubov.....ale tak nenechám si domrviť zuby za také nehorázne peniaze....

autor
17. dec 2024

@rozculena no veď...aj na mňa dal a ja nie som spoko

ronie338
17. dec 2024

@rozculena nie je barak. Ak bola anestézia ta skresluje dosť, málokto to odhadne. Preto aj hovoria ze keď sa zdá vysoké treba prísť.
Za mňa ale nevadí ze je nižšia, je menej zaťažený, menšia možnosť prasknutia

autor
18. dec 2024

@ronie338
@rozculena

@kiki68 Kočky,viete mi odporučiť niekoho z Ba,čo by to vedel pozdvihnúť?

ronie338
18. dec 2024

Tam záleží ci to malo ostať iba na nej vyplní alebo chcel robiť čap a korunku alebo len keramickú vypln časom. V ba ale všetko bez poisťovne co viem a sú dobré, robila som tam a chodí tam moja rodina je dentique tam je Sabina Figulova, pri futbalovom štadióne, smart dental dr. Tulenko, schill dental, tam si držia vysoký štandard čiže je v podstate jedno kto. Známa robila dr. Rosa, v Ružinove na drieňová ako je zubna pohotovosť tak tam nespomeniem si ako sa to volá, dr. Martin v Petržalke ale tam už nepoznám tých doktorov a neviem aký sú. Ak by som ja mala ísť tak jeden z prvých 3

autor
18. dec 2024

@ronie338 vďaka😊

oblecenie99
18. dec 2024

Mne tiež nechcú moc veriť, ale raz som už na to doplatila, nechali vysokú plombu, skúšali papierikom, že neexist, poslali domov no a tá vysoká plomba sa presne tak správala ako taký kolík, pri jednom hryze mi to vytlačilo a rozbilo celý zub, ale že celý sa doslova rozpadol, čiže musel ísť von. Odvtedy tam sedím dovtedy, kým z toho nemám aj ja dobrý pocit, za tie prachy nech sa s tým aj pohrajú. Myslíš si, že je to nevyhnutné zdvihnúť? Keby to bolo prinízko, tak by to videl, či? Pod%la čoho si to zistila?

autor
18. dec 2024

@oblecenie99 no podľa toho,že mám na tej strane nejak nízko pocitovo.

autor
18. dec 2024

@oblecenie99 ale dík za skúsenosť