Bolesť chrbta
Má niekto bolesti v týchto miestach? Strieľa mi to dopredu, do bokov a brucha. Veľmi bolestivé miesta tam mám.
Ďakujem.

@biba_18 bola som u ortopéda a mám aj magnetickú hrudnej chrbtice a nič také zásadné tam vraj nie je. Ale strasme ma to tam boli. Môžu to spôsobovať spazmy? Alebo niečo také? Na dotyk tam cítim také hrčky malé bolestivé, asi to budú teda spazmy?
tak svaly a úpony samozrejme tiež môžu bolieť … na reumo si bola?
@biba_18 nie, neposlali ma. Ukončili mi rehabilitácie s tým, že mňa cvičiť. A tým som vybavená.
pýtaj sa od všeobecnej…
Veru pojdem, nech sa to nejako pohne. Ďakujem.
Cvičiť treba aj naďalej. Ideálne s kvalitným zaplatenym fyzioterapeutom. To čo ti dali na rehabilitáciach v rámci poistenia nebude dostatocne. Fyzioterapeut ťa vie aj poriadne vyšetriť, ak je problém práve tam, lepsie ako ortoped aj rehabilitacny lekar.
Samozrejme, ze musis cvicit, nespat na bruchu, masaze, tvrdsi matrac, suche teplo... Je to na tebe.
@stanulienkat cvičím pravidelne 30 minút ráno a 30 poobede. Aj chôdzu som zaradila. Matrac mám tvrdší a nahrievam si to takým teplým vankúšikom. Aj infralampu skúšam.
Raz za 3 mesiace mas narok na Rhb.
@stanulienkat mne povedali že raz za pol roka.
@stanulienkat akurát som skončila rehabilitácie, ale necítim žiadne zlepšenie.
To chce cas, kym sa ti polepsi. Fenuj chrbat, chod na nasaz a hlavne nespavat na bruchu. Co ja viem, tak Rhb raz za 3 mesiace. Ale radsej si to over.
@stanulienkat záleží akú máš poisťovňu čo sa týka RHB. U dôvery hovoria raz za pol roka. U VŠZP hovoria, že po kontrole (po dobratí procedúr) rehabilitačnou lekárkou môžeš znova prísť o 3 mesiace na ďalšie "nové" vyšetrenie s predpisom procedúr.
@gemerka17 mám všeobecnú a povedal mi ortopéd aj rehabilitácie že za pol roka môžem znovu.
@gemerka17 pardon, ortopéd aj rehabilitačná lekárka som chcela napísať
@polarnaziara25 presne ako ja teraz. Začala som chodiť na masaze. Bola som teraz na 4. masáži a cítim že to je o niečo lepšie. Mám tam strašne veľa spaziem presne v tých miestach ako je označené. A strašne stuhnuté to tam mám. Vyzerá, že to mi robí celé problémy.

th11-12 alebo l1… môže to byť artitída facetových kĺbov pokiaľ si nemala nejaký úraz, resp. pád alebo silný otras alebo si nič ťažké nedvíhala… teda pokiaľ vážne cítiš že to je chrbtica… smer ortoped a reumatolog kvôli artritíde…