icon

Bolesť chrbta

25. feb 2025

Má niekto bolesti v týchto miestach? Strieľa mi to dopredu, do bokov a brucha. Veľmi bolestivé miesta tam mám.
Ďakujem.

Bolesť chrbta
biba_18
25. feb 2025

th11-12 alebo l1… môže to byť artitída facetových kĺbov pokiaľ si nemala nejaký úraz, resp. pád alebo silný otras alebo si nič ťažké nedvíhala… teda pokiaľ vážne cítiš že to je chrbtica… smer ortoped a reumatolog kvôli artritíde…

autor
25. feb 2025

@biba_18 bola som u ortopéda a mám aj magnetickú hrudnej chrbtice a nič také zásadné tam vraj nie je. Ale strasme ma to tam boli. Môžu to spôsobovať spazmy? Alebo niečo také? Na dotyk tam cítim také hrčky malé bolestivé, asi to budú teda spazmy?

biba_18
25. feb 2025

tak svaly a úpony samozrejme tiež môžu bolieť … na reumo si bola?

autor
25. feb 2025

@biba_18 nie, neposlali ma. Ukončili mi rehabilitácie s tým, že mňa cvičiť. A tým som vybavená.

biba_18
25. feb 2025

pýtaj sa od všeobecnej…

autor
25. feb 2025

Veru pojdem, nech sa to nejako pohne. Ďakujem.

gemerka17
25. feb 2025

Cvičiť treba aj naďalej. Ideálne s kvalitným zaplatenym fyzioterapeutom. To čo ti dali na rehabilitáciach v rámci poistenia nebude dostatocne. Fyzioterapeut ťa vie aj poriadne vyšetriť, ak je problém práve tam, lepsie ako ortoped aj rehabilitacny lekar.

stanulienkat
25. feb 2025

Samozrejme, ze musis cvicit, nespat na bruchu, masaze, tvrdsi matrac, suche teplo... Je to na tebe.

autor
25. feb 2025

@stanulienkat cvičím pravidelne 30 minút ráno a 30 poobede. Aj chôdzu som zaradila. Matrac mám tvrdší a nahrievam si to takým teplým vankúšikom. Aj infralampu skúšam.

stanulienkat
25. feb 2025

Raz za 3 mesiace mas narok na Rhb.

autor
25. feb 2025

@stanulienkat mne povedali že raz za pol roka.

autor
25. feb 2025

@stanulienkat akurát som skončila rehabilitácie, ale necítim žiadne zlepšenie.

stanulienkat
25. feb 2025

To chce cas, kym sa ti polepsi. Fenuj chrbat, chod na nasaz a hlavne nespavat na bruchu. Co ja viem, tak Rhb raz za 3 mesiace. Ale radsej si to over.

gemerka17
25. feb 2025

@stanulienkat záleží akú máš poisťovňu čo sa týka RHB. U dôvery hovoria raz za pol roka. U VŠZP hovoria, že po kontrole (po dobratí procedúr) rehabilitačnou lekárkou môžeš znova prísť o 3 mesiace na ďalšie "nové" vyšetrenie s predpisom procedúr.

autor
26. feb 2025

@gemerka17 mám všeobecnú a povedal mi ortopéd aj rehabilitácie že za pol roka môžem znovu.

autor
26. feb 2025

@gemerka17 pardon, ortopéd aj rehabilitačná lekárka som chcela napísať

polarnaziara25
Autor odpoveď zmazal
autor
5. mar 2025

@polarnaziara25 presne ako ja teraz. Začala som chodiť na masaze. Bola som teraz na 4. masáži a cítim že to je o niečo lepšie. Mám tam strašne veľa spaziem presne v tých miestach ako je označené. A strašne stuhnuté to tam mám. Vyzerá, že to mi robí celé problémy.

polarnaziara25
Autor odpoveď zmazal