icon

Bolesť chrbta a pocit pukania

andulka1988
26. máj 2022

Ahojte,
cca pred dvoma týždňami mi prasklo v chrbtici keď som v práci potlačila bedňu. S liekami od bolesti som vydržala do konca smeny. Na druhý deň ráno som nebola schopná vstať z postele,len som sa skĺzla na podlahu a akosi s bolesťami som to zvládla. Samozrejme aj ma zaviezol priateľ k lekárovi a od vtedy mi len predpisuje lieky. Nikde ma neposlal iba odporučil rehabilitáciu. Problém je v tom že ma to stále bolí a mám pocit akoby mi tam pukalo. Moje známe mi prízvukujú že sa mám pýtať na ďalšie vyšetrenia aby som si neublížila. Príde mi zvláštne aby som ja barmanka hovorila lekárovi ako liečiť. Čo si o Tom myslíte?

deti95060810
26. máj 2022

vymeniť lekára???

luccija
26. máj 2022

@andulka1988 pýtaj sa k neurológovi

mogaa
26. máj 2022

@andulka1988 ono pokiaľ nemáš ťažkú otroporózu tak to nemá byť z čoho zlomené, takže možnosti sú že je tam natiahnutý stal, pricviknutý nerv alebo vyskočený stavec či lopatka...na toto všetko môže pomôcť práve rehabilitácia, uvoľňovacie cvičenia v danej oblasti...okrem toho sa dávajú lieky od bolesti a na uvolnenie....chrbtica chce svoj čas..ale pokiaľ ťa bolí stále teda aj v noci, v klude tak to nie je ok a mal by ťa poslať aj na vyšetrenie....lenže na také CT alebo magnetickú sa čaká dlho, takže zrejme ide vylučovacou metódou...inak aj sestru pri bolesti chrbta najskôr poslala na rehabky a až potom keď jej nepomohli, tak k neurológovi a následne na infúzky.....

monillia
26. máj 2022

@mogaa v prvom rade by mal lekár vedieť aký tam je nalez až potom indikovat rehabilitacie, lebo jej môže viac ublížiť ako pomôcť

monillia
26. máj 2022

@andulka1988 urcite by som trvala na ďalšom vyšetrení či už odoslanie na neurologiu alebo CT. Ak ta to moc bolí chod na pohotovosť, odtiaľ ta môžu odporučiť neurologicku pohotovosť,tam ta priamo neosetria (iba záchranka alebo odorucanie z klasickej pohotovosti)

lucia851
26. máj 2022

@andulka1988 treba sa pýtať na ct alebo mr

luccija
26. máj 2022

@andulka1988 neurológ Ti vie dať obstrek, alebo infúzie uvoľnia sa Ti svaly a, ak máš blok tak to povolí.Lenze k neurológovi sú dlhé čakacie doby..ale toto by mohol brať ako akútne pýtaj sa, alebo choď spať pokým Ti obvodný nič nespravil ani obyčajný RTG tak nech niečím zacne