icon

Bolesť chrbtice krížov, bedier a nôh

19. feb 2025

Hello, dlhodobo ma trápi bolesť chrbtice, no v poslednom čase mám pocit, že mi to najviac zasiahlo krížovú oblasť a odtial sa mi to akoby cez sedací sval ťahá do zadnej a vnútornej časti stehien a slabín, ťažko to lokalizujem. Je to taká skôr tupá svalovicová bolesť - to je asi najlepšie ako to viem opísať. K lekárovi, samozrejme, idem, už to sama nebudem zaháňať analgetikami, no zaujíma ma, či mal alebo má niekto rovnaký problém a čo vám bolo diagnostikované? Akú liečbu vám nasadili? Ďakujem pekne.

co_co
19. feb 2025

Viem, ze je lahko hovorit, ale ozaj najhorsie, co mozes spravit je neustale to riesit analgetikami. A kedy sa chystas k doktorovi? 🙏

minenkaa
19. feb 2025

Cvičiš?Mas proste stiahnuté svaly

autor
19. feb 2025

@co_co ja viem :( práve preto sa snažím vydržať, čo najviac teraz už, aby som sa zbytočne tým nepchala... o pár dní mám objednané vyšetrenie, ale zatial len u všeobecného, dúfam, že ma potom pošle na naurologiu

minenkaa
19. feb 2025

Preco na neurológiu?

autor
19. feb 2025

@minenkaa A k akému doktorovi sa chodí s bolesťami chrbtice a končatín?

minenkaa
19. feb 2025

Ortoped?

katusskaa
19. feb 2025

fyzioterapeut.... nie je to lekár, ale musíš cvičiť.... súhlas, je dobré, aby si mala vyšetrenia od lekárov, pýtaj si MRI, či nemáš vysunuté platničky, ale to, čo popisuješ, môžu byť nesprávne zaťažované svaly, stereotypné pohyby, veľa sedenia napr..... pomáha cvičenie. lieky to len potlačia aj to do času....

strawberry0797
19. feb 2025

Ano, takto zacina hernia platnicky. Ihned prestan zdvihat a nosit tazke veci, lebo si to mozes zhorsit. Chod k ortopedovi, nech ta posle na MR, nech sa vie, v akej je to faze a s tym MR snimkom k fyzioterapeutovi (SM system idealne). Ten ti urobi cviky na mieru, aby sa ti ta platnicka vratila tam, kam patri a aby sa ti to uz neopakovalo. Ak to budes odkladat, moze sa to zhorsit. Ja som tomu nevenovala pozornost, az ked ma seklo tak, ze som sa nevedela ani pohnut a to je uz neskoro riesit. SM system ma dal ale dokopy, len to trvalo dlhsie a stalo ma to vela casu a bolesti. Ty tomu mozes predist, ak to budes riesit hned.

bielasovicka
19. feb 2025

Ja s tým chodím neurologičke

autor
19. feb 2025

@bielasovicka a akú máte diagnózu?

bielasovicka
19. feb 2025

Ja mam toho viac lebo som to zanedbala, tak som išla v hodine 12tej😄, keď už bola treba operácia hernia discu, mám aj osteoporózu, artrozu, migrény z Krčnej chrbtice a ešte niečo. Je toho dost😄. Len to nezanedbaj lebo dopadnes tak ako ja.mne to išlo už aj do nohy.

zobaka
19. feb 2025

pravdepodobne problem s platnickou, ktora tlaci na nervove korene, to je beh na dlhu trat

kristiii
20. feb 2025

Akurát riešim niečo podobné. Obvodná ma poslala na rehabilitácie, bola som zatiaľ len na troch, ale teda zlepšenie neuveriteľné (každý deň cvičím cviky, ktoré mi zatiaľ ukázali).

telusikk
20. feb 2025

mne veľmi pomohli cviky na to určené, plus som užívala aj revitanerv strong.

stanulienkat
20. feb 2025

@minenkaa to patri na neurologiu.
Autorka, ak mas krivu chrbticu, tak mas krivy cely pohybovy aparat a samozrejme sa to premierne do bolesti krizov, bedier, noh...
Treba cvicit, masaze, nespat na bruchu, spravny postoj tela, kvalitny matrac.

minenkaa
20. feb 2025

@stanulienkat mne je v podstate jedno kde pôjde,ma problémy s pohybovom aparátom ,kde ma len cvičiť ,takže vlastne zas to staré,ľudia nacvičia a nestarajú sa i seba a takto to dopadne a myslia si ,že pontyzdni cvičení všetko prejde

stanulienkat
20. feb 2025

@minenkaa urcite ta posle aspon na Rtg, alebo aj na Mr. Mozu byt poskodene platnicky. Posle ta na Rhb. Kup si Milgammu-regeneruje nervove spleti, moze trochu pomoct. Tabletkami od bolesti si pokazis zaludok.