icon

Bolesť ďasna po vytiahnutí zubného nervu

jaro1234444
25. mar 2025

Ahojte. Stalo sa Vám niekomu že Vás 2 týždne po vytiahnutí nervu zo zuba bolelo ďasno? doteraz ma to nebolelo ale včera dnes začalo. Ide o to že ma bolel dosť zub, tak mi zubár vytiahol z neho nerv a po otvorení zubu mi tiekol hnis z neho vraj. Dal mi tam teda vložku a o týždeň mi vložku vybral, vyčistil teda asi zub a kanáliky a uzavrel ho už. Na rontgeni mi povedal že je to už v poriadku tak mi zub zavrie. No včera a dnes ani neviem už čo ma bolí ale zub asi nie, ale ďasno hore asi. Už som z toho nešťastný, neviete o čo môže ísť? prestane to samo? lebo už neviem čo iné mi s tým spraví, už len vytrhnúť asi ale zub ma asi nebolí. Ide o posledný zub hore a bolí ma tam vzadu hore.

veronika2316
25. mar 2025

No ja som tak dostala zápal okostnice. Mal.milroskop keď vypĺňali kanáliky?

jaro1234444
autor
25. mar 2025

@veronika2316 to neviem, netuším vôbec. Dúfam že to prejde lebo už som tam bol 3x behom týždňa a už sa mi tam nechce ísť. A ako sa lieči zápal okostnice alebo aký je postup? dúfam že to nebudem mať

janettdamian
25. mar 2025

Nie som zubár, ale za 2 týždne hnisajúci zub, zatvoriť? Ja mám mŕtvy zub, kde mi vyberal nervy, čistil, vypĺňal kanáliky, ale to celé postupne trvalo hádam aj tri mesiace.

jaro1234444
autor
25. mar 2025

@janettdamian tak ja sa tomu nerozumiem tiež ale prišlo mi tiež že mi ho rýchlo zavrel, lebo minule to trvalo dlhšie myslím a teraz za za týždeň mi ho zavrel s tým že hnis už netečie a zub je v poriadku. Neviem už fakt čo mám robiť a čo ma to bolí vlastne

veronika2316
25. mar 2025

@jaro1234444 no ja som mala príšerné bolesti myslela som že sa zastrelim ani pôrod nebol taký strašný dal mi antibiotiká...ale tie tri dni kým zabrali bol masaker

jaro1234444
autor
25. mar 2025

@veronika2316 čiže nerobí sa s tým nič len lieči antibiotikami? ako dúfam že to nedostanem, lebo mňa to nebolí až tak strašne že by som to nevydržal ale proste bolí a bojím sa že to bude horšie. Zub ma vtedy bolel o dosť viacej ako toto ale aj toto bolí. Už sa mi fakt nechce ísť k zubárovi a neviem čo iné by spravil lebo hnis tam asi nemám

gelifil
25. mar 2025

Mal mikroskop, pouzil koferdma, teda taku gumu natiahnutú na zub??podla mna to bude zle vycistene....mne stolicku cistil 2,5 hod

veronika2316
26. mar 2025

@jaro1234444 no ja som s tým žila asi rok a potom nanovo mi to musel rozvrat vyčistiť kanáliky a vyplniť ich správne malo by sa to nanovo spraviť