Bolesť hlavy v prvý deň menzesu
Ako zvládate bolesť hlavy v prvý deň menštruácie ? Má to niekto ?
Ja to mávam vždy tak 2,3 dni pred ms.Dám si ibalgin a je.šak čo sa dá iné robiť
@zuzka10175 áno 1-2 dnib
liusa82
•
Určite sa dá niečo robiť... je potrebné nájsť príčinu, prečo sú tie bolesti. Keď ju odstránite, bolesti prestanú...Môžem vám s tým pomôcť...
@zuzka10175 ako
u mna klasika a teda nielen prvy den, ale este aj druhy, to proste som KO, teda keby som si nedala tabletku, tak by som musela cely den byt v posteli a zakrytu hlavu mat. a to ked pocuvam, ze niektore zeny maju uplne bezproblemovy, ze ani nevedia, ze menzes maju, tak im az zavidim. ale mne ked si hned na prvy den, ze citim ze ma chce boliet alebo uz boli tak si dam Cetalgen, ten mi rychlo zaberie a mozem normalne fungovat aj v praci aj okolo maleho aj domacnost 🙂
Kedysi som ani len netušila o tom, že nejaké dni mám, nemala som žiadne bolesti ani nič, ale posledný rok to je katastrofa, aj pms, že by som bola schopná všetko sladké zjesť, čo doma máme, prvý deň bolesti brucha, hlavy, to celý deň preležím v posteli.
Je potrebné pozrieť sa na celkový stav organizmu, je na to test zdravia. Ak máte záujem, napíšte mi do IP...
@zuzka10175 joj to som robila ten test to je reklama potom sa tam dajú čajíky kúpiť
Ahoj, migrénu, ako sprievodný znak menštruácie, mávam pravidelne. Mne pomáha kombinácia Ibalgin+kola. Nemusí byť pravá Coca cola, pijem Freeway zero z Lidla. A musím si to dať hneď, ako to začne. Keď som užívala len Ibalgin, bývalo mi z neho zle, aj som ho veľakrát vyvrátila, takže nemal šancu zaúčinkovať. Kola ho vo mne udrží a do pol hodiny je dobre.
Môj kamoš Acylpyrin, ak nie je, pomôže aj Panadol, ale hneď na začiatku bolestí. U mňa je najhoršia kombinácia nastupujúcej menštr. = hormonálne výkyvy + keď sa k tomu menia tlaky - počasie + keď si ráno nedám kávu, príp. mám v práci veľa - stuhnutá šija a nenajem sa. Pomáha rozmasírovať krčnú chrbticu, trapézy. Treba si odsledovať spúšťače a tabletka hneď v úvode bolestí. Koľkokrát som si hovorila, to nejak rozchodím ... neodporúčam
@h2 ten byva tazky na zaludok, ten som osobne brala asi len raz a uz potom viacej nie, lebo teda dost mi zatazil, ale tak kazdemu sedi cosi ine, u mna je hlavne to, ze ked si nieco dam nech to ucinkuje co najskor, nech sa netrapim 🙂
@gdulskadarina Áno, Ibalgin je hnusné svinstvo, ale mne také, ako Acylpyrín, alebo Paralen vôbec nezaberajú. Našťastie, vďaka tej kole ho dokážem stráviť.
@h2 treba si vyskusat no, ja toto beriem ked mam taketo problemy, ze bolesti 🙂 obsahuje aj paracetamol aj ibuprofen, takze je to taka dvojita sila alebo jak by som to povedala, este sa mi nestalo zeby sa mi neulavilo
@gdulskadarina Vďaka. Tak nech to potrebujeme čo najmenej! ✊
a už ste tie čajíky vyskúšala?
ja to mavam tiez, den-dva pred. Je to hnusna migrena. Je to kvoli poklesu hladiny hormonov a je to neprijemne, ale normalne. Daj si Ibalgin alebo nieco co ti pomaha. Mozno nejaky bylinkovy caj by bol na to fajn. Hlavne od nikoho nekupuj ziadne super ucinne vyzivove doplnky. Iba prides o peniaze.
@scorpionflower1 ja to mávam aj po konceni tie bolesti hlavy
@scorpionflower1 asi tak a hlavne, ked sa toto objavi, tak aj vela vody treba pit, to tiez z casti vie pomoct, ale teda ja sa bez tabletky nezaobidem, obcas si s drahym zvyknem robit srandu, ze jak to bolo dobre, ked som cakala Mateja, ze aky klud, ze som nemusela kazdy mesiac tomuto celit 😀 ale teda tehotenstvo ine veci so sebou zase prinasa 😀
@gdulskadarina Ja som mávala migrény aj cez tehoten., o to horšie, že som nechcela žiadnu tabl., to keď ma videl prvýkrát môj drahý - dovtedy ani netušil, že také niečo mám, pomaly sanitku chcel volať 🙂 a druhý pôrod mi začal práve brutal migrénou
@gdulskadarina jj, mam to rovnako, ale tehotna by som uz tiez nechcela byt 😀
@katkasav tak len je rozdiel ci migrena alebo ci je to normalna bolest hlavy, aspon teda ja mam taku skusenost 🙂 len fakt je ze ta bolest sama od seba neprejde a s nou sa neda normalne cez den fungovat :/
@scorpionflower1 podobne, teda ja chcem byt, ale momentalne nie, teraz si chcem uzit to, ze maly uz je z casti samostatny a ja sa mozem trosku v praci socializovat 😀
@gdulskadarina áno, hovoríme o migréne a máš pravdu, sama o sebe neprejde, preto hneď v úvode tabletka. Resp. u mňa aj sama prejde, ale to si predtým na 3x pokecám s WC misou alebo s umývadlom, ale nerada to ženiem až takto do krajnosti 😉
@katkasav prave to, ze prezit si toto nie je bohvieco a ked niekoho to este fakt kazdy jeden mesiac trapi tak na nervy :/ nezvladla by som sa len tak trapit 😀
ale teda esteze moj maly ten nejako citi ked mi nie je najlepsie a vtedy tak viacej poslucha, ze nemusim sa este aj s nim dotahovat 😀

Máte to pravidelne každý mesiac? Ako dlho?