icon

Bolesť kolena pred nástupom do novej práce

29. nov 2025

Ahojte. V stredu sa mi niečo stalo s kolenom. Asi 10 min som kľačala by skladaní vecí na gauči. Potom som šla, rozchodila, všetko ok. Ale potom som šla pešo von a na chodniku sa mi niečo s tým kolenom stalo, nebolo to prasknutie, ani nič, len som pocítila bodavu bolest. Hneď som si koleno stiahla obväzom, hrejivou masťou aj dolgitom. Včera som prešla aj dva km, niečo som musela vybaviť. Koleno ma neboli, ale cítim, že to neni ok. V pohode ho vystriem aj pokrcim, ale cítim nejaku prekážku. Chodim v pohode ale snažím sa davat doraz na druhu nohu. Som na nervy, lebo v pondelok nastupujem do práce prvýkrát,kde nohy 100% potrebujem. Ani neviem čo očakávam od vas. Neviem či ide o natiahnuty sval alebo o niečo horšie.

ibrunova
29. nov 2025

Ťažko povedať, mohol by to byť meniskus, ale aj nemusel.. Hrejivé maste na to nie sú moc dobré.

autor
29. nov 2025
@ibrunova

Ťažko povedať, mohol by to byť meniskus, ale aj nemusel.. Hrejivé maste na to nie sú moc dobré.

@ibrunova ano, to som dnes zistila brázdením všetkých fór, radšej si dam dolgit

ibrunova
29. nov 2025
@anonym_autor

@ibrunova ano, to som dnes zistila brázdením všetkých fór, radšej si dam dolgit

@anonym_autor alebo octan

autor
29. nov 2025
@ibrunova

@anonym_autor alebo octan

@ibrunova aj ten som si dala včera na noc.

amdornik
29. nov 2025

radšej teda studené obklady. zakúp kĺbovú výživu, musíš byť trpezlivá, výsledky sa preukážu najskôr za 5-6 týždňov užívania. ak by sa stav zhoršoval, odporúčam ísť na PN, navštíviť ortopéda a riešiť operáciu v prípade vážneho poškodenia.

autor
29. nov 2025
@amdornik

radšej teda studené obklady. zakúp kĺbovú výživu, musíš byť trpezlivá, výsledky sa preukážu najskôr za 5-6 týždňov užívania. ak by sa stav zhoršoval, odporúčam ísť na PN, navštíviť ortopéda a riešiť operáciu v prípade vážneho poškodenia.

@amdornik no práve všetkému tomuto sa chcem vyhnúť, keďže nastupujem do novej roboty, ktoru som si doslova vydupala 🥹 ale akože ja som nikdy problem s kolenom nemala, ani ma nebolí momentálne, ani keď stúpam. Ale cítim že to nie je ok, ako to bolo predtým. Akoby tam bol nejaký zásek. Samozrejme že keby niečo, pojdem na rtg aj k ortopédovi, ale dúfam že to je len natiahnuté. Kĺbovú výživu si isto kúpim.

ibrunova
29. nov 2025
@anonym_autor

@amdornik no práve všetkému tomuto sa chcem vyhnúť, keďže nastupujem do novej roboty, ktoru som si doslova vydupala 🥹 ale akože ja som nikdy problem s kolenom nemala, ani ma nebolí momentálne, ani keď stúpam. Ale cítim že to nie je ok, ako to bolo predtým. Akoby tam bol nejaký zásek. Samozrejme že keby niečo, pojdem na rtg aj k ortopédovi, ale dúfam že to je len natiahnuté. Kĺbovú výživu si isto kúpim.

@anonym_autor ešte si môžeš dať bandáž na to koleno, pod oblečenie, keby dačo.

amdornik
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no.....ja som sa tomu už nevyhla, bohužiaľ.... a teda napokon poškodenie dosť vážne. takže preto odporúčam čím skôr urobiť predbežné opatrenia. už len tá kĺbová výživa môže pomôcť, no a šetriť koleno, kde sa len dá....

autor
29. nov 2025
@amdornik

@anonym_autor no.....ja som sa tomu už nevyhla, bohužiaľ.... a teda napokon poškodenie dosť vážne. takže preto odporúčam čím skôr urobiť predbežné opatrenia. už len tá kĺbová výživa môže pomôcť, no a šetriť koleno, kde sa len dá....

@amdornik no práveže pracujem ako operka, kde presúvame klientov z postele na vozík, takže gro váhy je na mne, bude ťažko to šetriť a práve preto ma to serie 🫩 že sa to stalo práve teraz. Určite to ale budem riešiť, aby dobre bolo