Bolesť krčnej chrbtice
mate niekto take problemi z krcnou chrbticou,ze vam pride naraz zle,zavrat citim ako mi poskoci srdce strasne neprijemny pocit,obcas akoby sa mi chcelo zahmlit pred ocami,potom to prejde,akoby sa mi zacvikol nerv a potom to ulavi,poradte co mam robit,co na to pomoze Dakujem
@zdenulienka456 hlava sa ti netoci?
@zdenulienka456 skusala si chodit k fyzioterapeutovi? cvicit doma? robit teple obklady?
mna vzdy boli krcna chrbtica ale to iba vtedy ked dlho sedim za pc, to su ale potom priserne bolesti :(
@janula2511 netoci sa mi hlava iba bolieva,, 😢
@marionetta detto. Som rada, ze nie som sama. Do bodky to iste plus hernia 13 mm.....veselo ☺
@sense bola som minuly rok pred vianocami u napravacky pomohla mi ale trvalo to iba chvilku a zas ma bolieva,,povedala mi abi som tam este dosla ze to neni iba raz a dost,,len sa bojim toho abi som si este viac nenarusila chrbticu,,
@zdenulienka456 pravidelnym cvicenim si pomozes....takisto treba zvazit ci mas vhodny vankus....moja mama pracuje na rehabilitaciach a ked sa im tam ludia po urcitej dobe vracaju a spytaju sa ci cvicia tak povedia ze nemaju cas hoci ide o par minut denne a cviky kt. sa daju praktikovat aj pri televizore...takisto dlhe pozeranie do pocitaca velmi skodi chrbtici
@zdenulienka456 iank ja chodim dvakrat do roka na fyzioterapiu cca 9 az 18 navstev lebo mam skoliozu napriek cviceniu
@sense cvicievam co mi ukazala ta napravacka ale volako to nepomaha,,aj magne b6 si davam,asi tim si skodim ze malinku dviham a ma 13 kilou ,,si myslim ze asi kazda mamina ma problem z chrbticu 🙂
Kocky...vidim ze je nas viac :( aj ja tocenie hlavy, tlaky v ociach, bokest krcnej, zavraty, pocit na zvracanie :( ach jaj
Ja som mala to iste, este mozno horsie.... lekarka uz zacala krutit hlavou a uz chcela aj CT robit 😕 dokonca som v tych stavoch skoncila na pohotovosti... neskor sa ukazalo, ze je to vsetko z krcnej chrbtice, tak som sla na rehabilitacie. Tam mi davali nejaku lampu a elektroliecbu, ale to bolo nula bodov. Co mi absolutne pomohlo, bolo cvicenie SM system. Tie lana som si hned kupila, a cvicim s nimi doma. Nakoniec som zistila, ze su aj skupinove cvicenia. Svokor ma tiez problemy s chrbtom, na magnetickej bol, a prve co som mu kupila, boli lana 😀 a uz sa ma lepsie. Podla mna zaberie jedine pravidlne a dobre cvicenie.
@veverickav presne tak. Cvicim uz rok. Aj millgamma je dobra
@3marhulka3 ahoj aj si bola u lekara??liecis sa ?? 🙂
@zdenulienka456 mala by si zajst za dobrym rehabilitacnym lekarom aby ta zasvatili do skoly chrbta. Tak potom mozem dvihat dieta bez zatazenia chrbtice. Viem ako ti je. Presla som tym a stale nie som z toho vonku
@birbalka dakujem za radu,,neviem sa rozhodnut ci mam ist napravacke alebo neurologovi,,bola som uz u svojej lekarky a ta mi povedala ze dokial budem malinku bravat na rukach stale ma bude bolievat chrbtica,,a nikde ma neposlala a citim sa zo dna na den horsie,, ☹
@zdenulienka456 ja ti radim zajst za neurologom. Ziadna napravacka. Zacni hlavne posilnovat svalstvo aj breussova masaz je dobra. Spazmy ti uvolni aj bankovanie. Z cviceni doporucujem pilates, sm system, brunkowovej cviky a pod
@zdenulienka456 a este sa na nete da najst lahky trik ako uvolnit krcnu chrbticu za 5 sekund. Pomoze ti to aspon na cas. Dima si to mozes zopar krat urobit. Inak treba posilnovat cele svalstvo.
@zdenulienka456 bola raz daka mi voltaren a sla som dom ;) 2x som sla so seknutym daki mi chomut a flektor a bolo🙂 inak stake len tlmim bolest to je cele a to som mala pred mesiacom 20 :(
baby.....cvicte....naozaj to pomaha, ja som ani chodit nemohla, neustale sa mi tocila hlava, premohla som sa, a zacala cvicit. pekne sa mi to poposuvalo naspat.
@veverickav a co cvicis?ake cviky?a na zaciatku jak si zacala cvicit nebolo ti este aj horsie?
@veverickav ach jaj.....veru....a ja som este popritom sportovala lebo som si stale navravala ze som lemra leniva .... no tym sa mi to iba zhorsovalo. Takze cvicit cvicit a cvicit.....proc? Protoze bolest chrbta je smrrrrt ☺
@janula2511 cvicim ten SM system... na rehabke mi ukazali ako mam cvicit, na zaciatku (mozno tyzden) to bolo stale rovnake, ano, bolelo to stale... ale potom sa to zacalo nejak upravovat. pamatam si, ze som ledva vydrzala pokial pridem domov z prace a hned som brala lana, tesila som sa na to, lebo som vedela, ze jedine to mi zabera. Na silne lieky som predtym nebola zvyknuta, tak to so mnou robilo kadeco, az som to musela vysadit. Ja uz kade chodim, tade odporucam toto cvicenie. Ja som taka rada, ze to ten cesky lekar vynasiel 😀 Je ale pravda, ze akonahle mi presli bolesti, tak som polavila v cviceni 😅 (vsak uz mi je lepsie nie?) ... no potom som sa k tomu opat vratila, pretoze prevencia je najlepsia. No a tie stavy predtym uz nechcem zazit. 😕
@birbalka No....mne napriklad doktorka uplne zakazala fitko, plavanie iba s hlavou pod vodou, takisto kadejake sporty...najlepsie chodza a take jemne cvicenia na chrbat. to je asi tak vsetko co mi povolila 🤐
@veverickav aj mne, len ja uz odmalicka sportujem a neprestala som ani po materskej. Pocas tehu samozrejme pauza a potom ked som sa vratila nastala katastrofa. Mne ani to plavanie nepovolili 😡
@veverickav ja tiez trpim tocakmi.a trocha som cvicila a na druhy den stale to bolo este horsie.tak som to aj nechala lebo som sa uz toho bala.ale citala som ze na zaciatku sa to stale trocha shorsia tocaky ale po case sa to zacne upravovat.neviem co je na tom pravdy.
@janula2511 mne osobne sa to nezhorsilo, ale ani vyrazne nezlepsilo hned prve dni... Az nieco po tyzdni. Ja som proste musela nieco robit, lieky boli silne a mne sa furt hlava tocila, akoby som nevedela ani nohy ovladat, bola som mimo... A jedine to, ze som vydrzala cez cvicenie, mi pomohlo.
@veverickav aj mne sa velakrat tak toci ze mam pocit ze nohy ma neunesu.ja som si myslela ze to bude vnutornym uchom ale nie.u mna tiez pravdepodobne krcna chrbtica.
moze byt nervozita z chrbtice??

@janula2511 no boli strasne az do hlavy mi to ide byva mi zle az niekedi na vracanie a pichava ma pri srdci a busenie srdca casto,,bola som aj u lekara uz par krat dala mi len na uvolnennie svalstva tablety a od bolesty ,a povedala ze to budem mat stale bolesty dokial malinka nebude sama chodit,,lebo ked ju nosim na rukach tak to tim si nicim chrbat,, ☹