Bolesť krížov 19 mesiacov po pôrode
Ahojte maminky uz neviem s kym by som sa poradila tak si vravim, ze skusim napisat, ci niektora z vas nezaziva to iste. Mam 24 rokov a som po jednom porode dcerka ma 19 mesiacov. Moj problem su krize asi...asi preto, pretoze som bola u obvodnej dr a ona mi povedala, ze je to normalne, ked ma bolia krize...ok odisla som od nej. Ale zacinam si mysliet, ze to nieje normalne. Mam bolesti tesne nad zadkom presne tam, kde sa krize ohnu ak sa naklonite dozadu...rano vstanem s tym, ze ma bolia nohy rozchodim to a je to ok, ale krize ma bolia pocas celeho dna niekedy menej inokedy viac. Najhorsie je, ked dlho sedim, ci stojim a zmenim polohu to je bolest...a striela mi to do praveho stehna taka bolest chvilkova zaboli a prestane a stale dokola...neviem zazivate to niektora ? a ak hej co s tym robite ? viem, zeby som asi mala zacat cvicit no neviem sa k tomu dokopat a hlavne sa bojim, ze je to nieco vaznejsie...chceme z mm druhe babatko chceme zacat od januara dovtedy by som bola rada, keby som bola fit dakujem za kazdu radu...
@nikolet_89 ahoj ja som po porode 20 mesiacou a mam presne ten isty problem.najprv som to riesila tabletkamy az pokial sa nezistilo ze mam posunutu platnicku a nato tabletky nepomozu len operacia aj to je otazne ☹
@nikolet_89 tak nech ta daju do poriadku. na rehabke ti ukazu ako by si mala cvicit na chrbat, aby si posilnila cele svalstvo, co to drzi...drzim palce
@nikolet_89 No prosím. Vidíš, podľa obvodnej sú to obyčajné kríže a že v tehotenstve je to normálne. Časť je pravda, ale nie každá bolesť je rovnaká bolesť a rovnaká diagnóza. Každú bolesť treba riešiť individuálne. Už len samotná bolesť je signálom, že nie je niečo v poriadku. Tak ti držím palčeky, nech sa ti čo najrýchlejšie uľaví a môžeš fungovať tak ako máš.
@nikolet_89 tak fajn ze to riesia, mne zatial pomaha cvicenie a rozmasirovanie
@nikolet_89 boleli tie obstreky? ja sa toho príšerne bojím ale mám pocit že sa tomu nevyhnem
@nanulik neboleli palili je to injekcia nic zle, len jak tlacia tu tekutinu tak to stipe, ale da sa to vydrzat
@nikolet_89 ale to ti pichali do tých krížov? ale niekedy ma ten chrbát tak boli že si hovorím že hádam ten obstrek bude bolieť menej... a pomohlo to?
ja si zatial robím masáže (mame taký prístoj) chodím na cvičenie a parafín, ale teraz som nebola lebo bud malý chorý alebo aj ja som nachcípaná 😝
@nanulik ano pomohlo uvolnilo mi to
@nikolet_89 do konca mesiaca musím ísť ešte na kontrolu, tak si to hádam nechám pichnuť,..
@nanulik nechaj uvidis, ze ti bude lepsie
Ahojte mamicky platnickarky. Pred osmimi rokmi som mala podobne problemy ako vy bolest v krizoch, vystrelovanie do stehna a nakoniec ma seklo tak ze so sa nemohla narovnat.Mala som vtedy skoro dvojrocnu dceru tak som si myslela ze je to vsetko z toho ze okolo nej stale nieco robim. Ked som sa nemohla vystriet zobrali ma neurologicke, ta ma poslala na ct ktore ukazali herniu disku cca jeden cm. Hospitslizovali ma v nemocni na infuzie a rehabilitacie. Bolo to tazke odist od malej na desat dni ale vedela som ze je pri nej moj uzasny manzel tak to bolo v poriadku. Infuzie zabrali a potom som si uz musela davat na seba pozor. Tieto bolesti sa mi vracali kazdy rok presne v tom istom case takze dokola infuzie uz som nechcela chodit do nemocnice tak mi ich pichali doma. Poviem vam ze 4 roky som sa trapila a najhorsie bolo ze som nevladala robit ako zdravy clovek tak som sa rozhodla pre operaciu Operovali ma v roku 2009 v Novych Zamkoch mala som vonku platnicku dva cm. Hned po operacii som vedela ze je dobre. Dva roky po operacii som otehotnela, tehotenstvo prebehlo v.poriadku a teraz mam 14 mesacnu dcerku. Vsetko bolo doteraz v.poriadku ale ja krava som si chcela dokazat ze mozem robit to co iny a isla som zumbovat.Teraz lezim na posteli a cakam na infuzie.Ale nikdy neolutujem ze som sa dala operovat.
@zuzlik321 tak ja bys om to olutovala. este nevies co ta caka neskor. ale drzim palce

@martina1305
@kubuliatko
@nanulik
@tinkax
@cerez no tak dievcata bola som dostala som hned 2x obstreky + idem na CT a rehabilitacie...dr povedala, ze mam velmi slabu chrbticu a vlastne aj to tehotenstvo bola zataz mam nieco bloknute, ci cvaknute viac uvidime po CT