icon

Bolesť krížov po prefúknutí

3. aug 2025

Ahojte, v piatok som bola vonku v satach a fukal dost studeny vietor, aj som citila, ze mi to ide na krize. Aj si hovorim, ze ved je leto, nemoze byt tak studeny. 🥲

Na dalsi den skm sa ledva vedela postavit, tak ma boleli krize. Ani donpredklonu, ani sediet, ani lezat... Lepsie mi bolo iba vtedy, ked som sa prechadzala.

Zacala som uzivat flector a davala som nurofen naplast. Vcera uz bolo ovela lepsie a zacala som mat ako keby svalovicu v jednej casti zadku. Na gej strane, kde ma to intenzivne bolelo. Momentale ma este boli, dokonca aj ked tu pravu cast krizov zatlacim...

Co to moze byt? Je to z prefuknutia alebo ma mohlo seknut? :(

natalis1998
3. aug 2025

@anonym_autor ahoj, môže to byt zápal sedacieho nervu. Ja som to mala na ľavej strane. Najprv som citila ako keby mi tŕpne alebo slabne zadok a potom neskôr to môže byt v krížoch. A mne to asi po 2-3 dňoch začalo strieľať do stehná. Nižšie to našťastie nešlo. U mna to trvalo asi týždeň. Ja som si na to dávala len takú tu masť z lekárne a horúce obklady. Veľa som ležala a snažila som sa nesedieť iba stať a rozchodiť to. Prešlo to veľmi rýchlo len po tom po pól roku mi presne ta noha robila problémy aj s chrbticou a vtedy mi začala tŕpnuť noha až pri prstoch. Takze odporúčam potom nájsť fyzio a nech určí nejaké cviky na doma aby sa to už nevrátilo.

natalis1998
3. aug 2025
natalis1998
3. aug 2025

A ešte aby som nezabudla nasadila som si milgamma N aj 6 tabletiek denne. V lekárni odporučia užívanie. A D o toho ešte magnezium. A presne ako som si nasadila milgammu to začalo ustupovať.

sisamisaaa
3. aug 2025

Suché teplo a Voltaren gel by mali stačiť. Máš aj nejaký väčší stres? Vtedy tiež zvykne "prefúknuť" keďže chrbát je aj o dosť citlivejší a bolesť mení lokáciu. To by vysvetľovalo aj ten zadok.

tom_i
3. aug 2025

Keď už nič iné... prikladať teplý (nažehlený) uterák