Bolesť nechtu
Ahoojte neviete mi poradiť čo na toto je dobre a zaberie? Cca 2týždne to trvá že to boliii a teraz posledny deň extrem cez deň no chirurga sa bojim aj keď sa dotknem boli strašne ďakujem pekne vopred

@xenia18754 dcéra si minulý rok v lete zle odstrihla necht,nič mi nepovedala a keď to už mala v takomto štádiu a veľkú bolesť tak sme šli na pedikuru... dodnes to nemá úplne zahojene
auuuuuu… bože, ja neviem či by som nešla k obvodnej a až potom keď tak na pedi…
Kup si ichtyolovu mast alebo visnevskeho balzam, prikladaj na gaze, zaviazat a menit 2x denne. Ale kolko to pomoze neviem, lebo toto je uz dobre zozvinuty absces, zrely na lekara
A pre buducnost sa nauc spravne strihat nechty na nohach.
No ak ti z toho ide aj hnis, tak to môžeš mať aj zlatého stafylokoka. Tak najskôr k doktorovi nech spraví ster. A potom dobrej pediatričke, ktorá robí špony na nechty aby necht dobre rástol. Nedala by som si ho strhnúť.
Betadin kvapkať 😊 a mne pomohli hlavne ľaliové listy v liehu
Ale je dobre ísť aj na medicinálnu pedikúru, tam dajú špony… síce to aj bolí, ale pomôže 😉
Bože,ale toto zabolelo aj mňa. Toto musí vidieť odborník, lekár. Veď to musí fest bolieť 🥺
A u teba to vyzerá tak, že tam ten zápal máš. Treba to určite dať otestovať a asi aj antibiotiká
Smer chirurgia hneď teraz, lebo tam máš silný zápal a ak to tak bolí, aj vnútorný hnis. Rovno na pohotovosť, ani nečakajú do pondelka. Mala som to ako mladá a blbá baba, tiež som to 2 týždne doma liečila, osudová chyba.
Ešte jedna vec, ak pôjdeš na pedikúra, bude sa ti v tom "hrabať" a "ošetrovať" bez umrtvenia. Ak pôjdeš na chirurgiu, úmrtia ti palec, odborne spravia čo je treba, poriadne obviažu a možno predpíšu ATB. A neznamená to, že keď pôjdeš na chirurgiu, stiahnu nechet. Ale vďaka tomu umrtvenia to bude bolieť menej ako keď ťa bude trápiť na pedikúre.
@xenia18754 keď si to budeš ďalej takto doma pestovať tak sa veru boj, lebo toto už so žiadnou masťou nevyliecis. Co si myslíš ze ti ten chirurg urobí? 🙄 Nie sme v stredoveku. Bola som s tým na chirurgii ako dieťa a jediné co ľutujem, že ma tam rodičia nezobrali skôr ale až keď som to mala v taktomto štádiu...
@xenia18754 na chirurgii ti to umrtvi a nebudeš nič cítiť
Určite je treba to riešiť s lekárom pedikúra v takomto štádiu sa nerobí a spony až vtedy keď bude palec zahojeny máš to zapálené hnisavé mokvave preto bolestivé netreba to nechávať až do takehoto štádia je to už neskoro je to zarastajuci necht tak určite na chirurgiu tam to vyčistia a odborne ošetria držím palce nech je všetko ok a drž sa a hlavne to neodkladaj 🙏

@xenia18754 na pedikúra ale fofrem