Bolesť panvy, slabín a kostrče 2 roky po pôrode

iviska_b
31. jan 2024

Ahojte,
zakladám tuto temu lebo hoci je toho o bolesti panvoveho dna po porode dost, nenasla som to co hladam…
Som dva roky po porode (akútna sekcia, vyvolavany porod, vsetko sa zbehlo dost rychlo) v septembri 2023 ma zacala bolest kostrč, zacala som navštevovať fyzioterapiu, cvičila som/cvičím, nemam pocit zlepšenia, ale boli ma to len pri vstavani zo sedu (ziadne predošlé poranenia kostrce), v decembri ma zacali boliet slabiny, a akoby lonova kosť, vpredu aj zospodu .. tazko sa to popisuje.. mam neprijemne pocity asi (svalstva alebo coho) zospodu ked sa napr zľaknem, je to velmi zvlastne.. no skratka boli ma cela panva, mam za sebou gyn.vysetrenie-vsetko Ok, urologické-Ok, UTZ brucha-Ok, krv-Ok, ziadny zapal, crp-0, tehotna niesom…
Zaujima ma ci sa s tym niektorá stretla ze takto dlhooo po porode zacnu taketo problemy, ja to nechapem. Sice som sa dlho davala dokopy po sekcii, slabiny ma boleli (ze som nevladala zodvihnut nohu) po behu, bežkách, dlhej rýchlej chôdzi, ale fungovala som normalne a zrazu toto…
Nerozumiem tomu. Ma niekto podobnú skusenost prosim? Lebo akékoľvek cvicenie mi vlastne nerobi dobre, fyzicka aktivita akákoľvek a vysledok, bolesti. Neviem vlstne kde zacat a ako si dat panvove dno dokopy. Som z toho zufala. Dakujem za kazdu radu vopred.

taktotedanie
31. jan 2024

@iviska_b podla mna to z porodu nie je
Platnicky
Pytaj vymenny listok na neurologiu zistia pricinu

p.j.jacky
31. jan 2024

@iviska_b ahoj ja som 4 a pól roka po pôrode a bolesti panvy kostrč, kríza , nohy a zistili mi až na rengene vybočenie pravého bedrové kĺbu do láva o 1,4 cm . Ani na bicykel neviem ísť čo mi ide zadok odpadnúť od bolesti .

anetka34
31. jan 2024

Pripájam sa k téme. Aj ja mám to isté od pôrodu. Skúšal mi kostrč naprávať ortopéd 2x. Bez účinku. Bolesti mám každý deň, hlavne keď musím stáť na mieste, v kuchyni trebárs keď varím, strašné bolesti, sedieť môžem iba na mäkkom, na bicykli tiež hrozná bolesť. A nikto mi s tým nevie pomôcť, ani rehabilitácie, cvičenie, ani ortopéd.

iviska_b
autor
1. feb 2024

Dakujem pekne za vsetky odpovede, vidim ze je toho dost. Na neurologiu uz mam výmenný listok, buduci tyzden sa tam chystam, este gastro a ortopéd, uvidime co z toho…
Rada sem budem zdieľať co mi pomohlo (snad) pretoze ma to extremne obmedzuje v každodennom fungovaní pri detoch, a ani tu psychohygienu, ktoru som si obcas dopriala v podobe športu, teraz nemam.

gabu_lienka
1. feb 2024

@iviska_b bola si u gynekologickej fyzio? Ci klasika rehabka?

findomatej
1. feb 2024

@iviska_b ahoj, mňa kostrč začala,,tlačiť,, už počas tehotenstva. Proste tlak ako keď nechcu ,,puknuť,, kosti. Po pôrode to stále pokračovalo a keď som mala dlho sedieť, tak to tlačilo dosť. Taká zvláštna bolesť/nebolesť. Trvalo to dlho, až kým mi to ľudový ,,naprávač,, napravil.
Ale v tvojom prípade ťažko povedať, možno chrbtica, možno nejaký nerv.... Prajem veľa zdravia🍀

iviska_b
autor
3. feb 2024

@gabu_lienka nebola som u gynekologickej fyzioterapeutky,” len” fyzioterapeutky, vies nieco odporucit? Dakujem