icon

Bolesť po extrakcii zuba: Je to normálne?

dominikaa15
31. jan 2025

Dobrý deň,pred 2 dnami mi trhali zub dole..dnes som sa zobudila na tlak v tom mieste a bolesti sánky myslite si že to je z hojenia ? Že sa rana sťahuje? Vyplachla som si dnes usta z curasept free alcohol .Myslite že je rana v poriadku nerobí sa mi suché lôžko? Už som raz na to doplatila neviem si predstaviť tu bolesť ako dlho vás boleli usta po vytrhnuti zubu? Príkladom fotku

Bolesť po extrakcii zuba: Je to normálne?
kinats
31. jan 2025

vela krát je velký problém, tzv. suché lôžko (pozri v diskusiach, uz to tu myslim bolo)

viki128
31. jan 2025

Mňa to dosť bolelo vyše týždňa, aj som volala doktorovi, povedal že ešte mám počkať a brať lieky od bolesti (nie ibalgin, ten podporuje krvácanie), na zuby najlepšie Cetalgen. Do 2 týždňov to prešlo a všetko bolo v poriadku. Po chirurgickej extrakcii som mala bolesti vyše mesiaca a tiež všetko v poriadku 🙂 ak a vám niečo nebude zdať, zavolajte dr, ale bolesť je normálna. Ja som mala ešte aj fialovu sánku a krk nejaký čas 🤭

dominikaa15
autor
31. jan 2025

@viki128 nevyzerá to ako suché lôžko ?

dominikaa15
autor
Autor odpoveď zmazal
dominikaa15
autor
31. jan 2025
lejla77
31. jan 2025

Ja som to tak tiez mala minuly rok, tiez ma to dost bolelo, vyzeralo to podobne. Ja som isla na pohotovost a predpisali mi antibiotika a potom to preslo. A rana sa nema vyplachovat, vtedy sa moze urobit to suche lozko.

dominikaa15
autor
31. jan 2025

@lejla77 tak mne povedali že si mám dávať repikovy odvar od 2 dňa nie vyplachovat ale len ako keby si to tam nechat priložiť,aké atb predpísali?

ivka21
31. jan 2025

@dominikaa15 bolesť sánky značí len jedno ze potrebuješ antibiotika, a rána sa nesmie vyplachovat lebo to co ti to chráni si vyplachnes

dominikaa15
autor
31. jan 2025

@ivka21 ono sa to nedá nazvať bolesť sánky skôr bolesť pri prehĺtaní ako uzlina ale tak to môže byt aj z toho že asi na mna niečo lezie či? Lebo mám už aj nádchu

luccija
31. jan 2025

@dominikaa15 tak ťa bolí hrdlo či sánka?sánka ma bolela vyše týždňa, pokým ti v zube nepulzuje netreba ATB to by si cítila, že to je na atb

simca06022011
31. jan 2025

tak mna bolela cela "huba" aj dva tyzdne ( pobolievalo ma to o mnoho dlhsie), po tyzdni som este bola opuchnuta ako po boxerskom zapase.. ziadny repik a bolbosti mi neodporucali na to. Mala som si kupit glimbax alebo nejaky silny paradontax (myslim, taky speci, zlozenie podobne tomu glimbaxu) a oaptrne par krat denne vyplachnut, nama po jedle. Inak nic.

dominikaa15
autor
31. jan 2025

@luccija tak trhali mi to pred dvoma dnami odvtedy som na flectore keď si ho dám tak ma neboli nič ale ako náhle odoznie tak ma v rane tak taha trha a keď prehltam tak ma boli uzlina a to mi strieľa do sánky podľa fotky to nevyzerá na suché lôžko ? Je to v poriadku ta rana?

dominikaa15
autor
31. jan 2025

@simca06022011 ano dnes som si kúpila glimbax,podľa fotky je rana v poriadku? Nevyzerá na zapal alebo suché lôžko ?

simca06022011
31. jan 2025

@dominikaa15 ja neviem, nie som zubar 🙂

lejla77
31. jan 2025

Ja som isla na piaty den po vytrhnuti na pohotovost, lebo ma to stale bolelo a dostala som antibiotika Dalacin a pomohlo mi to dost rychlo

ivka21
2. feb 2025

@dominikaa15 no mna na druhy deň bolela mandla volala som zubárke a dali mi ATB. Ono jedno s druhým súvisí je to blízko sánka mandle môže to vyžarovať. Radšej zavolajte zubárke nech vám niečo predpise.