Bolesť po odstránení osmičky
Ahojte, som už 12 dní od trhania spodnej osmičky. Bolo to komplikované trhanie, mala som zahnutý koreň, zubár to ale zvládol výborne. Zub sa mu zlomil na 5ks, trhanie trvalo hodinu a pol. Sám mi vravel že som ho vytrápila.
Chcem sa vás ale spýtať tých čo vám trhali osmičky ako dlho vás bolela rana? Nemám ju zapálenú, všetko je ok ale stále ma bolí, strieľa mi to do spánku, som z toho nervózna. Antibiotiká som užívala. Je ok keď ma to pobolieva tak dlho? Nie je to silná bolesť, len mierna ale niekedy si musím dať Novalgin.
@kajka951 Hmm, skusbsi pozroet niečo o trojklannom nerve. Mohol ti ho trochu "porušiť. Mám za sebou 5 zubných operácii a medzi nimi aj 2x vyberanie osmiciek operačne. Nikdy to nebolelo viac ako týždeň. Aj keď je pravda, že ranu som cítila dlhšie. A pulzovanie v zube som pri namahe cítila aj dva mesiace. Ale nie bolesť. A ak ti to vystreluje smerom hore môže to byť práve porušením toho nervu. Môže to byť len dočasne, ale ak by ti ta vystrelujúca bolesť trvala dlhšie tka by som riešila neurológa.
@kajka951 Hmm, skusbsi pozroet niečo o trojklannom nerve. Mohol ti ho trochu "porušiť. Mám za sebou 5 zubných operácii a medzi nimi aj 2x vyberanie osmiciek operačne. Nikdy to nebolelo viac ako týždeň. Aj keď je pravda, že ranu som cítila dlhšie. A pulzovanie v zube som pri namahe cítila aj dva mesiace. Ale nie bolesť. A ak ti to vystreluje smerom hore môže to byť práve porušením toho nervu. Môže to byť len dočasne, ale ak by ti ta vystrelujúca bolesť trvala dlhšie tka by som riešila neurológa.
@tinka_1807 hmm toto by aj mohlo byť hovoril mi že mám veľmi blízko zubu nerv a snažil sa opatrne aby ho nepoškodil. Možno to bude z neho. Ďakujem za odpoveď.
Mne trhali 2 stoličky naraz a okrem toho že som musela brať antibiotiká a asi týždeň má bolel aj vedľajší zub to nejak extra bolesť nebola max prvý deň dva.urcite radšej zajdi k zubárovi sa opytat
Mne sice museli 8 vyzeravat a jedna z nich bolela hadam aj mesiac,2 tyzdne uplne intenzivne.Druha 3 dni.Je to velmi rozne.

Mesiac.