Bolesť pod pravým rebrovým oblukom
Ahojte baby možno mi budete vedieť niektorá pomôcť a poradiť keďže ja už som zúfalá a vôbec neviem čo to môže byť. Všetko začala bolesťou žalúdka bola som na gastre zistili helikobaktera vyliečili to bolesti žalúdka zmizli a bolo dobré ale potom zacalo niečo oveľa horšie bolesť pod pravým rebrom ktorá ide až do krížov mám pocit akoby ma tam niečo tlačilo a pichalo keď ma to začne bolieť idem zosaliet ale gastro mám v poriadku čreva to taktiež nie sú a v júli som bola na sono a povedali že žlčník je v poriadku lebo som si myslela že to bude ten ale tvrdia ze nie aj keď ja si stále myslím že to bude on pretože tá bolesť je hrozna bolí ma presne pod pravým oblúkom plus bolesť ide do krížov až do zadu a tá bolesť je čím ďalej horšia neboli to ale stále ale keď začne tak ma to riadne vytrapi a napríklad po hodine to prejde a už neviem aké vyšetrenie ešte urobiť alebo prísť nato čo tam mám
@happygirl a prosím ťa ten buskopan pomáha? A ty si hneď po prvom záchvate išla do nemocnice a hneď ti zistili kamene v zlcniku? Ďakujem
BUscopan mi zmiernil záchvat, sa mi to potom ukľudnilo tak, že som nevolala záchranku 🙂 do večera sa to ukludnilo, síce ťažobu som ešte pod rebrami stále mala (ako kamen) aj to pobolievalo dosť, ale už to nebola tá ostrá bolesť záchvatová. Na druhý deň som šla štandardne k obvodnej, povedala som jej, že som mala žlčníkový záchvat, poslala ma k chirurgovi na sono, este v ten deň mi chirurg na tej istej poliklinike spravil sono, tam našiel kameň a odporučil ísť sa objednať na operáciu do nemocnice. Tak som išla o 2 dni aj s tým výsledkom sono do nemocnice na chirurgiu, objednala sa na operáciu žlčníka a bolo...
Ak su problemy zo zlcnika, urcite s nim cim skor von, planovane najlepsie. Inak je to časovaná bomba.
Presne tak ako píše lusyc... preto som to neodkladala a hned sa plánovane objednala... ale aj to sa stáva (napr. manželov spolužiak), že sa plánoval objednať konečne po 3 záchvatoch na operáciu, ale nestihol, štvrtý záchvat mal už taký, že volal záchranku a žlčník mal na druhý deň vonku
Ahojte keďže ste tu všetky také zlaté a mali ste sami problém so žlčníkom môžem sa opýtať mali ste bielkoviny v krvi zvýšené? Lebo ja mám tak som bola znovu na krv a musím čakať do zajtra aj na crp vyšetrenie a vy ste mali crp zvýšené keď ste mali problém so žlčníkom?
Bielkoviny nie, iba pecenove som mala zle a amilazy
Nie, crp som nemala zvýšené práveže vôbec... mierne zvýšený cholesterol bol vraj
@happygirl lebo mne teda chirurg povedal že ak budem mať zle crp že vtedy to je žlčník tiež tomu nechápem ani na sono má neposlal nikam
@anonymka11 to moze byt zapaleny zlcnik...na sone by to videli
@lullaby126 práveže ja mám crp dobre len bielkoviny zle a doktor mi tvrdí že keď ma crp dobre že to žlčník nebude a neposlal ma ani na sono
Môj priateľ na takú bolesť presne ako opisujete a praskli mu vredy....
@anonymka11 skús sa opýtať v skupine Zdravotníci na MK....je tu skvelá obv.dr. s nickom janickadr.....určite ti poradí čo a ako
@anonymka11 to je zvlastne, mna tam posielali hned...
@anonymka11 ty myslíš asi leukocyty,biele krvinky v krvi máš zvýšené???nie bielkoviny,tie sú v moči ak je zápal...hm?
@anonymka11 pocuj, mozno to je z hrubeho creva.. mozes mat zapal, alebo len prote miesto, kde sa ti hromadia plyny a tazko idu dalej a to sposobuje velku bolest, proste ako ked nafukuje. a hrube crevo zvykne vyrazat aj do krizov...
Ma boli okolo pravej strany ( spredu aj zozadu ) uz 4 roky, nic mi nezistili, akurat na kolono som nebola, to jedine mi este chyba.. sono uz 4x za tiee roky, stale nic. len som nafuknuta obcas a asi to bude tym, ze to crevo tak pracuje, moze byt len podrazdene, skus zmenit trochu stravu, ci to nepomoze.... vyluc napr. mlieko a lepok a uvidis...
ja som sa tiez pytala, ci to neni zlcnik, alebo pankreas, lebo aj ten vystreluje do chrbta,ale ze nie... sono mam OK, takze to vylucili a krv tiez ok, ale byvam chudokrvna a dost, takze asi to bude to crevo ....
bielkoviny, keby boli v moci, tak moze ist aj o ladviny, tiez to boli do chrbta a krizov, ak prava tak , na pravej strane.... mala si vysetreny moc a parametre v krvi na oblicky?
a este to moze byt svalove, neurologicke.. niekedy tak bolieva aj zaseknuty nerv, sval, okoo rebra.. ono to totiz je vseetko prepojene, zaskne sa sval na bruchu a taha a boli ta to v chrbte, lebo su tie svaly poprepajane.. ale to by si zistila po nejakej dobre masazi napravacej, ci to neni ono, ci sa ti ulavilo...
@anonymka11 no tuto sa množia rôzne dobre mienené odhady, tu na diaľku ani najlepší odborník nepomôže, príznaky nasvedčujú, že by to fakt mohol byť žlčník, niekedy sa k tomu pridáva aj podráždený pankreas, žalúdok, črevá atď. Tam jednoznačne to treba potvrdiť/vylúčiť sonom. To si choď určite vyžiadať... nemusí to súvisieť so zvýšeným crp (to by bolo v prípade zápalu...ja som napr. crp zvýšené vôbec nemala a na histológii po odstránení žlčníka mi zistili, že som tam mala už dlhšie nešpecifikovaný zápal...a nemala som žiadne potiaže, až potom ten jeden záchvat...a crp bolo v pohode)... takže si radšej skús vyžiadať od obvodnej alebo od iného doktora predsa len to sono vyšetrenie, to by malo byť dosť jednoznačné. Ak nie sú kamene, tak môže ísť o podráždený žlčník, treba si pozrieť ako sa diétnejšie stravovať, čo skúsiť zo stravy vylúčiť (ako tu aj kočky píšu, neuškodí vyskúšať to)... držím palce... ja som mala veľké šťastie, že u nás na stredisku na tom istom poschodí ako mám obvodnú sedí aj chirurg, ktorý má sono, tak mi to hneď spravil a našiel kameň... viem, že nie všetky strediská sú tak vybavené....
@anonymka11 prosim ta co si to nakoniec mala? Dakujem
@caterine boli ta vlavo? vtedy na tom irigoCT bolo vsetko v poriadku, mna bolievalo na lavej strane raz pod rebrom, raz vlavo pri slabine, raz vlavo v strede... a zazrakom po tom CTcku to prestalo...tak zaver bol asi taky, ze to plyny v crevnych zakrutach mohli robit sarapatu. Pred rokom som zas mala bolesti na pravej strane, to som bola len na sone a tiez to potom preslo nejako same...
@anonymka11 ako si nakoniec dopadla?

Dievčence, to je určite žlčník... som práve 1 týždeň doma z nemocnice, čo mi ho laparoskopicky odstránili (mala som len 1 záchvat, našli mi kamienok a celý žlčník musel von) - nerobí sa u nás v SR rozbíjanie kameňov alebo odstraňovanie IBA kameňov, celý žlčník musí ísť von... väčšinou sa to prejaví v tehotenstve, kedy plod tlačí aj na žlčník a môže vypôsobiť posun prípadného kameňa smerom k žlčovodu... (vtedy tie bolesti pod pravým rebr. oblúkom, vystreľovanie do chrbtice a pod.) ... mne dodatočne zistili, že som okrem kameňa mala vraj chronický zápal žlčníka, a to som nikdy predtým žiadne problémy nemala... prvý záchvat 12.11. 2017, dnes som už týždeň bez žlčníka.... dá sa aj riskovať bez operácie a dodržiavať diétne stravovanie, ale môže sa stať v tehotenstve aj pri dietnej strave (práve tým tlakom plodu v brušnej dutine), že záchvat príde zas... držím palce anonymka (kúp si Buscopan pre istotu ak by bol ďalší záchvat)