Bolesť pod pravým rebrovým oblukom

anonymka11
1. dec 2017

Ahojte baby možno mi budete vedieť niektorá pomôcť a poradiť keďže ja už som zúfalá a vôbec neviem čo to môže byť. Všetko začala bolesťou žalúdka bola som na gastre zistili helikobaktera vyliečili to bolesti žalúdka zmizli a bolo dobré ale potom zacalo niečo oveľa horšie bolesť pod pravým rebrom ktorá ide až do krížov mám pocit akoby ma tam niečo tlačilo a pichalo keď ma to začne bolieť idem zosaliet ale gastro mám v poriadku čreva to taktiež nie sú a v júli som bola na sono a povedali že žlčník je v poriadku lebo som si myslela že to bude ten ale tvrdia ze nie aj keď ja si stále myslím že to bude on pretože tá bolesť je hrozna bolí ma presne pod pravým oblúkom plus bolesť ide do krížov až do zadu a tá bolesť je čím ďalej horšia neboli to ale stále ale keď začne tak ma to riadne vytrapi a napríklad po hodine to prejde a už neviem aké vyšetrenie ešte urobiť alebo prísť nato čo tam mám

anonymka11
autor
1. dec 2017

Ďakujem za každú reakciu a skúsenosť

jardia
1. dec 2017

Chrbtica ?

veron0906
1. dec 2017

Moja mamina mala takto problémy vyse roka, pochodila po vseliakych vysetreniach..cez gastro, sono...žlčník v poriadku...už nevedela čo od bolesti...nakoniec sme boli u jedneho p. doktora v ZV...napichal po chrbte ihlicky- akupunktúru...po chvili ponapraval chrbticu..potom ešte 1-krat a od vtedy ma pokoj...takže vyskusajte...ja hovorim tiez chrbtica..

17alexis
1. dec 2017

Žlčník. Môjmu ex tvrdili lekári 4 roky, že mu nič nie je a nakoniec iný lekár tam našiel toľko kameňov, koľko vraj ešte nevidel.

lenka_522
1. dec 2017

Ako pise alexis bude to zlcnik. Mala som presne to iste. Bolesti raz za dva ci tri mesiace vzdy v noci do rana presli neriesila som az som skoncila na jiske a mala som 5 velkych kamenov. Vtedy mi doktori vraveli ze bolest pod rebrovym oblukom je zlcnik plus krize na pravej strane

janinamojka
1. dec 2017

Toto som.prekonala ako 18rocna..tiez mi zistili helicobak.ale mala som aj vredy na dvanastor.plus zapal z toho..ale.tebe gastro robili,cize by sa to tam zistilo...no po X rokoch som mala podobne bolesti ale na lavej strane..ukrutne bolesti,vystrelovali az dozadu...Presla som gastroskopiou,kolonoskopiou,sonom...vsetko ciste,bez nalezu..Posledny lekar sa ma pytal ci nemam problemy s chrbticou,ze.by odporucil Ct ,moze byt nieco na chrbtici a to tlaci a prejavuje sa to bolestou vpredu..Ale potom to zas ustupilo same..tak sa mi to zvykne z casu na cas vratit a potom to vymizne zas..

ceresnam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adus29
1. dec 2017

Ja mam taketo bolesti a mam.problem so zlcnikom. Na sone u nas neuakzalo nic tiez povedali ze nic tam nie je. A poyom som bola na.sono v bb a odrazu tam bol piesok blato a kamene. A rozdiel medzi sonami bol nejake 2 tyzdne.

lusyc
1. dec 2017

Žlčník najskôr, môže byt aj piesok, aj malilinky kamienok v nom, ktorý sa kotula. Alebo porucha vyprazdnovania žlčníka. Viaže sa ti bolest na nejaké jedlo? Mne robili problem cibula, cesnak, uhorka, paprika, mastné, vyprazane, kysla kapusta.
Ak sa všetko vylúči, potom chrbtica.

melania1
1. dec 2017

aj pečeň to môže byť, ale aj chrbtica. Ja som zas mala dlhodobé bolesti v ľavom boku. Šla som na gastro a doktor ma poslala na CT brucha. tak možno ešte raz choď , nech ťa na CT pošlú

janinah
1. dec 2017

žlčník alebo žlčove cesty...a sono nestačí,treba iné vyš.pýtaj sa na chirurgiu

anonymka11
autor
4. dec 2017

Ahojte baby ďakujem tiež si myslím že to bude žlčník len vôbec neviem aké iné vyšetrenie je okrem sona ktorým by sa to dalo zistit...včera som dostala prvý krát bolesti až také že so mnou triaslo od zimi ani ležať ani sedieť nič len strašná bolesť žiadne lieky nepomohli a neviem čo teraz robiť či zas ísť za obvodnim a pýtať si sono tu u nás aj keď cez leto bolo v poriadku alebo radšej sa objednať niekde inde vôbec neviem a čo vám pomohlo na bolesť keď vás to chytilo?

glopsa
4. dec 2017

Zlcnik a ked ta to chyti skus coca colu napit sa. Mne na zlcnik zabera len toto. Pit a chodit, nesediet. Vyskusaj.

anonymka11
autor
4. dec 2017

@glopsa a prosím ťa čo máš so žlčníkom? Kamene?

simca06022011
4. dec 2017

@anonymka11 nemas pri tom nafuknute brucho?? Ja som to mala roky rokuce, zlcnik to tiez nebol, nebol to ani piesok, ani kamen (robili mi milion vysetreni). Aj ked pri takej bolesti ze zimnica, bokles ze ani pohnut by som neriesila lieky od bolesti ale pohotovost. Toto su krce a ziadna bolest. Ked tak buscopan, alebo no spa vyskusat. To treba vysetrit ked je to akutne. Skoro vobec to nekorespondovalo so stravou, ziadna zlcnikova dieta mi nepomohla. Mne pomahaju dlhodobo iba probiotika, este ma caka kolonoskopia, lebo kedze nic, moze to byt zapal creva... Kludne od tych atb proti helikobakterovi, to mozes mat z criev... ci uz spomalene, drazdive, nedostatona mikroflora a co ja viem co...

anonymka11
autor
4. dec 2017

Tak zajtra ma čaká chirurgia tak som zvedavá čo a ako lebo aj krv mi dopadla na hovby

glopsa
4. dec 2017

@anonymka11 neviem. Bola som na utz a zlcnik je ok a ked nieco ziem, co mi nesadne, tak ma chyti bolest.

snehuuulienka
4. dec 2017

@anonymka11 ak si mala až zimnicu bude to pravdepodobne žlčník....môj známy mal triašku tiež a žlčník.kamene,nič nepomohlo až operácia.

iveta7677
4. dec 2017

@anonymka11 ja som mala so žlčníkom problém. Už som po operácii. Treba ísť ešte k ďalšiemu doktorovi. Mne 1. gastroenterolog tiež povedal, že mi nič nie je, až druhý zistili, že mám kamienky.

anonymka11
autor
4. dec 2017

@snehuuulienka
@iveta7677
Ženy preboha nestraste má ja dúfam že žiadna operácia nebude musieť byť lebo mám doma malú dcérku ešte k tomu idú aj Vianoce ☹ zajtra idem ku chirurgovi tak som zvedavá čo ten povie..a áno mala som až zimnicu čo má tak triaslo od bolesti to som takú silnú bolesť včera zažila prvý krát pred tým to síce bolelo ale nie až takto dúfam že žiadne kamene tam nebudú lebo ísť na operáciu nechcem

cecilia68
4. dec 2017

@anonymka11 Možno máš kamene, alebo piesok v žlčníku, alebo aj upchaté žlčové cesty...najlepšie si dať odstrániť laparoskopicky.

anonymka11
autor
4. dec 2017

@cecilia68 čo žlčník?

siska53
4. dec 2017

@anonymka11 no..uvidis..moze to byt zlcnik,ale ja nieco ine...
Mne elcnik operovali ked som mala doma 2,5r.dieta a 7mesacne.operovali mi aj pruh spolu s vyberom zlcnika. Slo o 4dni, prezila som ja,deti i muz s mojou mamou,ktori boli za tie dni s nimi.

anonymka11
autor
4. dec 2017

@cecilia68 a to si ho mám dať odstrániť celý? A čo potom? A ak sono neukáže kamene aj tak si ho mám dať vybrať? Čo ak je len zapálené?

anonymka11
autor
4. dec 2017

@siska53 a máš nejaké obmedzenia? Bolesť potom zmizla?

lullaby126
4. dec 2017

Mas zle pecenove testy? To bude upchaty zlcovod, pozru ti to poriadne na sone...v juni som mala to iste, robili mi ercp dcerka mala 3m zvladli sme to 🙂 v septembri laparka zlcnik je vonku zijem si ako predtym len sa nemozem nejako extra prejedat 🙂

lenka_522
4. dec 2017

@anonymka11 ved chirurg ti povie co ti je a podla toho rozhodne ci musi ist von cely alebo len kamene alebo to budu liecit liekmi.
Ja som tiez isla do nemocky ked mala mala 8 mesiacov a mne ho vyberali cely, klasicky ziadne laparo dva mesiace som ju nemohla zobrat na ruky ale zvladli sme.

cecilia68
4. dec 2017

@anonymka11 Ja mám vybratý už viac ako 20 rokov, mala som 13 kameňov a obmedzenia nemám žiadne. Akurát škaredá jazva ostala, ale teraz ti urobia laparo a ostanú ti len tri malinké dierky.

cecilia68
4. dec 2017

@anonymka11 Niečo ti ho musí dráždiť, ináč by si nemala bolesti a podľa mňa sú to kamene...uvidíš zajtra po ultrazvuku.

siska53
4. dec 2017

@anonymka11 ja som to mala.len.pocas tehu,ze ma palilo. Inak nic. Len mi to kazali plakovane vybrat, lebo nahle je stres ore rodinu,pri planovani je rodina pripravena.