Bolesť svalov celého tela
Ahojte,nikdy by mi nenapadlo,že aj ja budem zakladať diskusiu,ale už som zúfalá..4a pol mesiaca ma bolia svaly celého tela a som veľmi unavená. Vystriedala som dvoch neurologov,bola som na MRI,emg svalov,odberoch krvi- serologia,ck, zápalové faktory = všetko ok. Vyskočila akurát krčna chrbtica a kríže. Ešte ma čakajú rehabilitácie. Prosím vás,stretol sa s tým už niekto? Aké vyšetrenia ešte absolvovať? ...obvodacka na mňa pozerá ako na blázna 😫..a ja musím fungovať pri dvoch deťoch
@bapsi123 Ahoj ja to mávam tiež,doktorka mi dala Milgammu a beriem Magne B6 plus trpim panickou poruchou
@bapsi123 ja tiež mala bolesti svalov ,tiež nevedeli z čoho ,inak ja beriem lieky na cholesterol ,dr zmenil lieky a svalové bolesti prestali ,potom zas prišli a sami od seba odišli...tiež som bola z toho zúfalá ,nik nevedel poradiť...pila som aj čaj zazvorovy ,ale z koreňa a ten mi pomohol...tiež beriem magnezium...tak dúfam,že sa už nevrátia...tiež ma bolel celý človek ako teba...
@kinderkooo nasadila som magnezko.. Milgamma som brala pri zápale nervu a doktor mi povedal,že nesmiem to užívať nepretržite,lebo sa môže stať,že bude veľa vitamínu,tak neviem 🙄.. a ako sa prejavuje panicka porucha?
ahoj ako si dopadla prisli ti nakonic na nieco ? ja zacinam patrat lebo mam velmi podobne priznaky a mam obavu ze je to lupus.
baby ja mam to iste som uz total zufala nebudem ani poisovat co osm vsetko bola a kde atd..teraz zase po roku cakam na reumu..mne sa teraz ukazalo praveze take kozne nieco..pravdupvoedia c som nato uple zabudla co sa tyka lupus az terza ma to napadlo..ja mam tiez strasnu unavu cchripkovu/aleb ez nadchy atd../ uz tretim alebo aj 4 tym rokom skoro..a plus vtedy mam teploty od 37-38 ,, hociekdy mi to pride a zmizne o tyzden , dva atd..uz nosim so sebou lekarnicku liekov..od vymyslu sveta som si pokupovala vsetko mozne aj nemozne..ja mam ale aj borelku, toxopl. .takze ste na nic aj tak neprisli?
plus mavam ajzimnice a v noci sa samozrejme potim /aj naschvál sa ale zakryjem lebo citim ze potrebujem sa vypotit/...mam jedno dieta..uz je vacsi 5 rokov ma skoro...a koli otmuto sa bojim mat druhe kedze neivem co to je a nechcem aby dieta trpelo koli mne ze sa "vyvijalo" nie v zdravom tele matky..takze bojujem s tym aj psychicky
Ešte reumatologii? Ci na boreliozu ti brali krv? Môže byť aj z chrbtice samozrejme
Ahojte. Ja mam nieco velmi velmi podobne ako autorka. Nikdy pred tym sa mi nic nikdy nestalo, a to sportujem a som aktivna cely zivot. V juni som mala kiahne a od augusta (po kiahniach) mavam bolesti ramena/paze a stehna, sedaci sval a hanstring, iba toto nic ine. Ale to su take bolesti, ze sa budievam o 3-4 rano od bolesti, tlacia sa mi slzy do oci, neviem ako si mam lahnut, zacalo ma boliet este aj zapastie potom. Rano ked mam vstat, tak sa hadam 10 minut pripravujem, ze idem vstat z postele lebo je to pre mna utrpenie cez tu bolest, mam totalne postahovane zadne stehna od toho sedacieho svalu a citim to aj v stoji, ramena nemam postahovane, len ma priserne bolia. Ked si lahnem do postele, tak uz len lezat, lebo bolesti su hrozne. Cez den na to menej myslim, da sa to prezit. Ale ked sedim viac ako 30-40 minut neobsedim, dostavam krce do stehien zo spodu. MR, lumbalna punkcia (likvor), krv, EMG ukazkove, podla cisel som zdrava. Mam prekonanu toxoplazmu, herpes simplex, herpes zoster, EBV (mononukleoza), Yersenia pozitivna, ale mam hranicne borelie, Este cakam na vysledky z alergo, a likvoru na infekcie a herpes a neuroboreliu, ze podla toho sa infelcna zariadi. Mam aj HiT v hodnote 6. Co Vam dievcata pomaha na zmiernenie vasho stavu ?
@michalka_27 neivem ale urcite by osm brala magnerot a zignorot ci tak nejak sa to vola...alebo magne B6 ale to asi beres
Brali vám krv na boreliózu?
Mne ano vyslo mi IgM hranicne (IgM je to ci je to prave v tele). A IgG negativne. Co znamena ak to niekto ma pozitivne to igg, ze to prekonal a ma protilatky.
@zbruna dobrý deň, prosím prišli vam na to čo vam je lebo mám presne to iste ďakujem
@paulinafabryova
@paulinafabryova
@angelinja dobrý deň pomohlo vam niečo ? Lebo mám presne tie iste príznaky ďakujem
@bapsi123 pomôže ti psychiater, psychológ, úprava životosprávy, režimu... bohužiaľ pri FM, ale aj iných ochoreniach pohybového aparátu je súvis s autoimunitnou odpoveďou (LUPUS, sarkoidoza...) je úzky súvis so stresom, "neporiadkom" v živote, vo vzťahoch, v tlaku... Behanie po lekároch a hľadanie zázračnej pilulky je len strata času a chabé látanie dier 😕
Ak už, skús pozrieť liečbu nízkou dávkovaným Naltrexonom. Je to beh na dlhé trate, u nás to nie je oficiálna liečba, ale veľmi účinná. Ja som ju absolvovala kvôli PMS. https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/nizke-davky-naltrexonu-liecba-predmenstruacneho-syndromu-a-depresii/

@monikamama veď práve... každý deň plačem kvôli tomu..a boli ťa aj chrbát? Lebo mňa neskutočne