icon

Bolesť svalov celého tela

bapsi123
13. aug 2018

Ahojte,nikdy by mi nenapadlo,že aj ja budem zakladať diskusiu,ale už som zúfalá..4a pol mesiaca ma bolia svaly celého tela a som veľmi unavená. Vystriedala som dvoch neurologov,bola som na MRI,emg svalov,odberoch krvi- serologia,ck, zápalové faktory = všetko ok. Vyskočila akurát krčna chrbtica a kríže. Ešte ma čakajú rehabilitácie. Prosím vás,stretol sa s tým už niekto? Aké vyšetrenia ešte absolvovať? ...obvodacka na mňa pozerá ako na blázna 😫..a ja musím fungovať pri dvoch deťoch

bapsi123
autor
15. aug 2018

@monikamama veď práve... každý deň plačem kvôli tomu..a boli ťa aj chrbát? Lebo mňa neskutočne

kinderkooo
15. aug 2018

@bapsi123 Ahoj ja to mávam tiež,doktorka mi dala Milgammu a beriem Magne B6 plus trpim panickou poruchou

adulikka
15. aug 2018

@bapsi123 ja tiež mala bolesti svalov ,tiež nevedeli z čoho ,inak ja beriem lieky na cholesterol ,dr zmenil lieky a svalové bolesti prestali ,potom zas prišli a sami od seba odišli...tiež som bola z toho zúfalá ,nik nevedel poradiť...pila som aj čaj zazvorovy ,ale z koreňa a ten mi pomohol...tiež beriem magnezium...tak dúfam,že sa už nevrátia...tiež ma bolel celý človek ako teba...

bapsi123
autor
15. aug 2018

@kinderkooo nasadila som magnezko.. Milgamma som brala pri zápale nervu a doktor mi povedal,že nesmiem to užívať nepretržite,lebo sa môže stať,že bude veľa vitamínu,tak neviem 🙄.. a ako sa prejavuje panicka porucha?

bapsi123
autor
15. aug 2018

@adulikka držím palce,nech sa nevrátia

ladia
15. sep 2019

ahoj ako si dopadla prisli ti nakonic na nieco ? ja zacinam patrat lebo mam velmi podobne priznaky a mam obavu ze je to lupus.

bapsi123
autor
15. sep 2019

@ladia ahoj, neprišli mi absolútne na nič, a to som mala vyšetrenia EMG, reumatologiu, MR mozgu, cievne... Poslala ma ešte na rtg krížov, tak patram ďalej... Ale musím klop klop, v júli som mala bolesti nôh naposledy... Doteraz sa cítim fajn klop, klop, klop

ladia
16. sep 2019

@bapsi123 fakt na nic? ja sa bojim ze ide o lupus mam len male fliacky na ruke a neskutocne ma bolia ruky ale patranie len zacalo . Prosim ta tebe lupus vylucili z krvi alebo ako ?

bapsi123
autor
16. sep 2019

@ladia no na reumatologii mi nevyšlo žiadne autoimunitne ochorenie, tak dúfam, že tam sa to vylúčilo

ladia
16. sep 2019

@bapsi123 super ze nevyslo tak som zvedava co vynde mne

angelinja
2. okt 2019

baby ja mam to iste som uz total zufala nebudem ani poisovat co osm vsetko bola a kde atd..teraz zase po roku cakam na reumu..mne sa teraz ukazalo praveze take kozne nieco..pravdupvoedia c som nato uple zabudla co sa tyka lupus az terza ma to napadlo..ja mam tiez strasnu unavu cchripkovu/aleb ez nadchy atd../ uz tretim alebo aj 4 tym rokom skoro..a plus vtedy mam teploty od 37-38 ,, hociekdy mi to pride a zmizne o tyzden , dva atd..uz nosim so sebou lekarnicku liekov..od vymyslu sveta som si pokupovala vsetko mozne aj nemozne..ja mam ale aj borelku, toxopl. .takze ste na nic aj tak neprisli?

angelinja
2. okt 2019

plus mavam ajzimnice a v noci sa samozrejme potim /aj naschvál sa ale zakryjem lebo citim ze potrebujem sa vypotit/...mam jedno dieta..uz je vacsi 5 rokov ma skoro...a koli otmuto sa bojim mat druhe kedze neivem co to je a nechcem aby dieta trpelo koli mne ze sa "vyvijalo" nie v zdravom tele matky..takze bojujem s tym aj psychicky

angelinja
2. okt 2019

@ladia co ti vyslo?

ladia
2. okt 2019

@angelinja az zajtra idem na krv . Lebo vseobecna povedala ze pockame dva tyzdne ci to prejde nepreslo, tak mi vezme krv a uvidime .

liv1
2. okt 2019

@angelinja tak ked mas borel, tam to je jasne...

angelinja
2. okt 2019

@liv1 mzslis? vies oni povedia ze mala som to preliecene a hotovo...a mam stale teda aspon som mala vzdy kusok nad normou ale stale aktivnu..nemam to v tej igg forme ..

zuzi0911
2. okt 2019

Ešte reumatologii? Ci na boreliozu ti brali krv? Môže byť aj z chrbtice samozrejme

liv1
2. okt 2019

@angelinja ja ti neviem, svoje vysledky si uz nepamatam. Ja ju mam chronicku. Ked bola akutna, prejavy neboli velmi silne takze nemam nic preliecene

angelinja
2. okt 2019

@zuzi0911 reumatologia, nie crbtica...mna najviac stvu tie teploty a unava inak ine nemam...a samoyrejme pritom bolest svalov no proste unava jak pri chorobe

zuzi0911
2. okt 2019

@angelinja no tak potom 3ste ta boreliozu a tu reamatologiu, neviem posúdiť ci áno či nie. A zobrať určite ešte krv na aslo a podobne. Neviem ci mávaš angíny a podobne, no môže byt aj chronické mandle a z toho toto...

michalka_27
Autor odpoveď zmazal
michalka_27
17. okt 2019

Ahojte. Ja mam nieco velmi velmi podobne ako autorka. Nikdy pred tym sa mi nic nikdy nestalo, a to sportujem a som aktivna cely zivot. V juni som mala kiahne a od augusta (po kiahniach) mavam bolesti ramena/paze a stehna, sedaci sval a hanstring, iba toto nic ine. Ale to su take bolesti, ze sa budievam o 3-4 rano od bolesti, tlacia sa mi slzy do oci, neviem ako si mam lahnut, zacalo ma boliet este aj zapastie potom. Rano ked mam vstat, tak sa hadam 10 minut pripravujem, ze idem vstat z postele lebo je to pre mna utrpenie cez tu bolest, mam totalne postahovane zadne stehna od toho sedacieho svalu a citim to aj v stoji, ramena nemam postahovane, len ma priserne bolia. Ked si lahnem do postele, tak uz len lezat, lebo bolesti su hrozne. Cez den na to menej myslim, da sa to prezit. Ale ked sedim viac ako 30-40 minut neobsedim, dostavam krce do stehien zo spodu. MR, lumbalna punkcia (likvor), krv, EMG ukazkove, podla cisel som zdrava. Mam prekonanu toxoplazmu, herpes simplex, herpes zoster, EBV (mononukleoza), Yersenia pozitivna, ale mam hranicne borelie, Este cakam na vysledky z alergo, a likvoru na infekcie a herpes a neuroboreliu, ze podla toho sa infelcna zariadi. Mam aj HiT v hodnote 6. Co Vam dievcata pomaha na zmiernenie vasho stavu ?

angelinja
18. okt 2019

@michalka_27 neivem ale urcite by osm brala magnerot a zignorot ci tak nejak sa to vola...alebo magne B6 ale to asi beres

sterea
18. okt 2019

Brali vám krv na boreliózu?

michalka_27
18. okt 2019

Mne ano vyslo mi IgM hranicne (IgM je to ci je to prave v tele). A IgG negativne. Co znamena ak to niekto ma pozitivne to igg, ze to prekonal a ma protilatky.

paulinafabryova
8. dec 2019

@zbruna dobrý deň, prosím prišli vam na to čo vam je lebo mám presne to iste ďakujem

paulinafabryova
8. dec 2019

@paulinafabryova
@paulinafabryova
@angelinja dobrý deň pomohlo vam niečo ? Lebo mám presne tie iste príznaky ďakujem

bruja
13. dec 2019

@bapsi123 prosim ktore svaly vas boleli? Ako to skončilo?

montemotherone
13. dec 2019

@bapsi123 pomôže ti psychiater, psychológ, úprava životosprávy, režimu... bohužiaľ pri FM, ale aj iných ochoreniach pohybového aparátu je súvis s autoimunitnou odpoveďou (LUPUS, sarkoidoza...) je úzky súvis so stresom, "neporiadkom" v živote, vo vzťahoch, v tlaku... Behanie po lekároch a hľadanie zázračnej pilulky je len strata času a chabé látanie dier 😕
Ak už, skús pozrieť liečbu nízkou dávkovaným Naltrexonom. Je to beh na dlhé trate, u nás to nie je oficiálna liečba, ale veľmi účinná. Ja som ju absolvovala kvôli PMS. https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/nizke-davky-naltrexonu-liecba-predmenstruacneho-syndromu-a-depresii/

bapsi123
autor
15. dec 2019

@bruja boleli ma stehna, lýtka komplet.. A co to zlepšilo, neviem.. Brala som vápnik, C, D, koenzým a po roku a pol už dobre. Keď som viac unavená alebo chorá, tak ich cítim opäť