icon

Bolesť svalov celého tela

bapsi123
13. aug 2018

Ahojte,nikdy by mi nenapadlo,že aj ja budem zakladať diskusiu,ale už som zúfalá..4a pol mesiaca ma bolia svaly celého tela a som veľmi unavená. Vystriedala som dvoch neurologov,bola som na MRI,emg svalov,odberoch krvi- serologia,ck, zápalové faktory = všetko ok. Vyskočila akurát krčna chrbtica a kríže. Ešte ma čakajú rehabilitácie. Prosím vás,stretol sa s tým už niekto? Aké vyšetrenia ešte absolvovať? ...obvodacka na mňa pozerá ako na blázna 😫..a ja musím fungovať pri dvoch deťoch

bapsi123
autor
15. dec 2019

@montemotherone autoimunitne mi zisťovala na reumatologii, tam sa nič nepotvrdilo

janka.l
15. dec 2019

@bapsi123 neviem, či vám poradím, ale manžel trpí strašnou únavou, bolesti svalov a kĺbov, bolesťou brucha a schudol. Po 2 rokoch hľadania choroby si našiel pojem herediarna hemochromatoza. Čo sa nakoniec aj genetickým testom potvrdila. Je to nadmerné ukladanie železa v organizme, čo spôsobuje tieto problémy. Každý nemusí mať všetky symptómy, ale najčastejšia je strašná únava a bolesti svalov, prípadne kĺbov. Treba si dať skontrolovať železo, feritin a saturaciu feritinu. Ak sú hodnoty bližšie k hornej resp. nad, tak treba si dať spraviť genetické testy. Jediným liekom na túto chorobu je pravidelne brať krv, resp. chodiť darovať. A keďže liečba je "lacná" záležitost a netreba na ňu liey, tak ju na Slovensku má diagnostikovanu len asi 1000 ľudí ale v skutočnosti podľa celosvetovej štatistiky ju má každý 10 človek. Následkom neliečenia je diabetes, cirhoza pečene, poškodenia pankreasu a alzheimer a arytmia srdca. Preto sa u nás kopec ľudí lieči na cukrovku, srdce atď. a hlavne predpisujú lieky, ale skutočnú príčinu lekári nehľadajú. Môjho muža hepatologicka, gastroenterológ a aj obvodná podieľali na psychiatriu, že si všetko namysla a vsugeroval si chorobu aj ked ju má geneticky potvrdenú. Tak držím palce v hľadaní správnej diagnózy a prajem skoré uzdravenie.

bapsi123
autor
15. dec 2019

@janka.l no viete, že u mňa sa lekárka čudovala, že mám železo nad hranicou... V ani jednom tehotenstve som železo nebrala

nella1405
15. dec 2019

Borelióza a koinfekcie

janka.l
16. dec 2019

@bapsi123 tak potom treba pátrať, prečo. Len genetické testy na hemochromatozu môže vraj predpísať len hepatolog. Aspoň u nás v B.Bystrici je to tak.

denisaper
10. jan 2020

@bapsi123 Môj syn 20 ročný to isté má. Bolesť svalov na viacerých miestach už 2 mesiace, ťažko zaspáva bere milgama (b vitamin). Nakoniec čo pomohlo?

kikuta
3. feb 2020

Ahojte aj ja sa už 3 mesiac trápim s bolesťou svalov a kĺbov a k tomu je i únava pridružená .... chodím po vyšetreniach a dúfam že sa stane zázrak a prejde to .. aktuálne som bola 1.krat na akupunktúre ale bola som po tom maximálne rozbitá ... nevie dať niekto kontakt komu a kde pomohol na podobne ťažkosti???

kikuta
8. feb 2020

@ludasova ahoj, starší príspevok máš ale chcem reagovať- kde si chodila na akupunktúru??? Ja som bola 2 krát žiadne zlepšenie necítim a neurológ ti čo ordinoval nejaké lieky? Dik za info mám niečo podobne ako ty kedysi

zuzusv
9. feb 2020

Dobrý deň. Práve som si prečítala všetky príspevky v tejto diskusii a môžem povedať že mám presne takéto isté problémy. Už dlhodobo sa snažím pátrať. Posledný rok intenzívne. Zatiaľ sa však tiež nič nepotvrdilo. Som z toho už zúfalá aj celé moje najbližšie okolie. Vidím, že nie som sama s týmito problémami. Som zvedavá či to vôbec niekedy vyriešim.

ludasova
11. feb 2020

@kikuta Ahoj,na akupunkturu som chodila do Noveho Mesta nad Vahom, Mudr. Kukuca. Bola som tam 5 dni po sebe. Prvy den velke zhorsenie a potom sa to uz len zlepsovalo,po 3 akupunk. som prestala citit bolesti uplne. Bol to pre mna ako zazrak. Este predtym mi neurologicka davala infuzne vit. C,raz za tyzden,5 krat. Inak som nic nebrala,ziadne lieky ani vitaminy,ani magnezium,je mi z neho zle. Tak neviem,co zabralo,ci to C,ci akupunktura,ale ja myslim,ze skor asi akup. Inak mne sa to zacalo po preziti velkeho dlhodobeho stresu. Neviem ti zial inak poradit. Drzim palce,nech to cim skor prejde. pa

kikuta
12. feb 2020

@ludasova ďakujem za odpoved

kikuta
12. feb 2020

@zuzusv ja som tu diskusiu tiež prečítala niekoľkokrát ... s vedomím že nie som sama stymto problemom , ja to mám zatiaľ len 3 mesiace ale už aj tak je to onicom dopujem sa všetkým možným čo sa len dá a tá akupunktúra mi moc nepomaha skôr som rozbitá po nej ale bola som len 2 Krát pôjdem aj další asi

zuzusv
12. feb 2020

@kikuta ja som nad akupunktúrou zatiaľ nerozmýšľal, nakoľko neviem čo moje problémy spôsobuje. Ale asi budem musieť niečo vymyslieť. Za par dni idem do nemocnice na hospit. na neurologiu. Uvidím či niečo vyriešia. Ak nie, pátram ďalej. Zo začiatku som to aj vzdala, že si tie bolesti a ťažkosti nebudem všímať, ale po nejakom čase som zistila že to nejde. Pre mňa je dôležité zistiť príčinu až potom riešiť následok. inak to asi nemá význam. Držím všetkým palce.

elis1981
9. mar 2020

Pekny vecer tiez mam strasne bolesti svalov celeho tela uz tyzden ako by mi odumieralo svalstvo tá bolest sa nedá popisat. Bolia ma ruky,ramena, chrbát a dnes mi to vrazilo do lytok v nohach nemohla som chodiť, potom do temena hlavy v oblasti žaludka kde su svaly na hrudi a bolest stale pulzovala obiehala do vsetkych casti som zufalá a bojim sa co to môze byť nikdy som toto nepreživala a pri tom trpim aj uzkostami a panickou poruchou,tak strach sa este stupňuje,ale ako tu čitam tak to len tak na tej neurologii nezistia. 😣

kikuta
10. mar 2020

@elis1981 ja idem vo štvrtok na neurologiu ale pochybujem že mi dačo zistia

elis1981
10. mar 2020

@kikuta Dnes som bola na neurologii,na nic neprišla a odporučila ma svojmu kolegovi neurologovi zajtra sa objednám,ale možno ma takto budú posielať z miesta na miesto lebo nemaju potuchy, som zvedavá čo zas povie iny neurolog 🤔

luccija
10. mar 2020

@elis1981 niekedy pomôže masáž celého tela, postahovane svaly

parcelka
22. apr 2020

Ahoj,
ja mam to iste, bolesti svalov, tiez po celom tele mam zasklby, aj obcas na tvari,brade.
Aj v noci mi obcas trpnu ruky, a vseobecne sa budim stale uz z toho, takze neviem kedy som sa naposledi dobre vyspala.
Chodim po doktoroch- bola som u neurologa, spravili mi vsetky mozne testy aj na boleriozu aj na suchu kvapku, aj na stitnu zlazu aj ma poslal reumatologovi a na EMG vysetrenie a vsetko ok, ostalo mi iba MRI mozgu ale to mam az za mesiac.
Beriem vitaminy, a stale mi to neprechadza.
Je pravda ze fajcim o vela viac od oktobra(a to sa zacalo v polovici novembra) a pijem 4-5 kav denne, cez vikend ked dam si vino ci pivo(to som si vsimla ze na druhy den sa to vtedy zhorsuje, mam svalovicu)ale zas mineraly a vit. na vysledkoch som mala dobre...
A uz mi z toho sibe, teraz stale na to myslim a samozrejme aj blbosti citam na internete a sa boim...
Uz ti to preslo?

bapsi123
autor
22. apr 2020

@parcelka ahoj, mne sa to po vyše roku a pol ustálilo...vsimam si, že najviac sa mi ozvu svaly, keď som unavená, ide na mňa nádcha alebo som vo veľkom strese.. Minerály som mala tiež ok. Neviem, čo je to.. Na nič mi neprišli.. Ale momentálne sa cítim celkom fajn

parcelka
22. apr 2020

A este sa ta spytam, brala si nejake vitaminy ci mineraly ze ti to preslo po tom 1,5roku?

bapsi123
autor
22. apr 2020

@parcelka všetko možné.. C, D, koenzým Q10, milgammu N, propolis.. A fakt neviem, čo zabralo.. Aj magnézium.. Dosť toho bolo

elis1981
22. apr 2020

@parcelka Ahoj mne to chvala bohu prešlo EMG tiez bolo v poriadku uživala som Milgamu N a Magnezium a odvtedy tie ukrutne bolesti a stuhnutie prešlo verim že Vitaminy pomôžu veľa šťastia a hlavne zdravia.

mnamko
14. mar 2022

@michalka_27 ako ste dopadli? Zistili niečo?

denisaaairdacova
9. dec 2023

Ahojte mám také obdobie že sa strasne stresujem narodili sa mi dvojičky a mám rok a pol ročného syna začala ma bolieť krčma chrptca troma dvoma mesiacmi a teraz tak týždeň má strane bolia ruky nohy ako keby by som mala svalovku na ráno je to najhoršie keď vstávam neviem sa poriadne postaviť pondelok mám ísť dr zobral mi odber krvi a mám ísť pondelok pre výsledky
Prosím vás čo to môže byť viete mi s tým niekto pomôcť lebo sa strešné bojím či to nemôže byť leukémia alebo niečo také podobne alebo rauma ďakujem.

megan777
24. júl 2024

@adulikka ahoj preslo to potom ja beriem rok lieky na cholesterol a objavili sa mi hrozne svalove bolesti na pravej ruke a dnes som sla k doktorke chcela som lieky vymenit atorvastatin beriem a nedala mi, vraj to mam z krcnej chrbtice,mne sa to zda cudne

adulikka
24. júl 2024

@megan777 ja som mala svalové bolesti také po celom tele migrujúce.
A áno prešli mi bolesti.

megan777
25. júl 2024

@adulikka a samé prešli čo ste si dávala vitamíny alebo čo ja si dávam flektor,vitamíny,magnézium a z čoho to bolo prosím,bola ste u lekara

adulikka
25. júl 2024

@megan777 áno bola som u lekára.
najprv ma liečil kardiológ, len sa mu asi podľa mňa nechcelo liečiť ma,tak ma poslal za endokrinologom,ten mi hneď zmenil lieky, keď som sa sťažovala na migrujúcu bolesť svalov.
A keďže mne čistili cievy,plus mám zavedený sten ku srdcu,tak mne už 10 rokov predpisuje injekcie,plus lieky samozrejme.
A cholesterol mám okolo 3... akurát včera som bola na kontrole,vzali mi krv,tak budem volať ohľadom výsledkov.

martin8721
6. sep 2024

@bapsi123 ahoj asi mám to isté skús strečing všetkých svalov

lenkafifko
22. sep 2024

@bapsi123 viem ze je to stará diskusia, ale prosím vás tie vitamíny ste brala všetky naraz? Diskutovali ste užívanie s lekárom? Na mňa sa dr. pozerá akoby som si vymyslala... normálne mi je trápne ísť k dr. zase..