Bolesť svalov celého tela
Ahojte,nikdy by mi nenapadlo,že aj ja budem zakladať diskusiu,ale už som zúfalá..4a pol mesiaca ma bolia svaly celého tela a som veľmi unavená. Vystriedala som dvoch neurologov,bola som na MRI,emg svalov,odberoch krvi- serologia,ck, zápalové faktory = všetko ok. Vyskočila akurát krčna chrbtica a kríže. Ešte ma čakajú rehabilitácie. Prosím vás,stretol sa s tým už niekto? Aké vyšetrenia ešte absolvovať? ...obvodacka na mňa pozerá ako na blázna 😫..a ja musím fungovať pri dvoch deťoch
@bapsi123 neviem, či vám poradím, ale manžel trpí strašnou únavou, bolesti svalov a kĺbov, bolesťou brucha a schudol. Po 2 rokoch hľadania choroby si našiel pojem herediarna hemochromatoza. Čo sa nakoniec aj genetickým testom potvrdila. Je to nadmerné ukladanie železa v organizme, čo spôsobuje tieto problémy. Každý nemusí mať všetky symptómy, ale najčastejšia je strašná únava a bolesti svalov, prípadne kĺbov. Treba si dať skontrolovať železo, feritin a saturaciu feritinu. Ak sú hodnoty bližšie k hornej resp. nad, tak treba si dať spraviť genetické testy. Jediným liekom na túto chorobu je pravidelne brať krv, resp. chodiť darovať. A keďže liečba je "lacná" záležitost a netreba na ňu liey, tak ju na Slovensku má diagnostikovanu len asi 1000 ľudí ale v skutočnosti podľa celosvetovej štatistiky ju má každý 10 človek. Následkom neliečenia je diabetes, cirhoza pečene, poškodenia pankreasu a alzheimer a arytmia srdca. Preto sa u nás kopec ľudí lieči na cukrovku, srdce atď. a hlavne predpisujú lieky, ale skutočnú príčinu lekári nehľadajú. Môjho muža hepatologicka, gastroenterológ a aj obvodná podieľali na psychiatriu, že si všetko namysla a vsugeroval si chorobu aj ked ju má geneticky potvrdenú. Tak držím palce v hľadaní správnej diagnózy a prajem skoré uzdravenie.
Borelióza a koinfekcie
Ahojte aj ja sa už 3 mesiac trápim s bolesťou svalov a kĺbov a k tomu je i únava pridružená .... chodím po vyšetreniach a dúfam že sa stane zázrak a prejde to .. aktuálne som bola 1.krat na akupunktúre ale bola som po tom maximálne rozbitá ... nevie dať niekto kontakt komu a kde pomohol na podobne ťažkosti???
Dobrý deň. Práve som si prečítala všetky príspevky v tejto diskusii a môžem povedať že mám presne takéto isté problémy. Už dlhodobo sa snažím pátrať. Posledný rok intenzívne. Zatiaľ sa však tiež nič nepotvrdilo. Som z toho už zúfalá aj celé moje najbližšie okolie. Vidím, že nie som sama s týmito problémami. Som zvedavá či to vôbec niekedy vyriešim.
@kikuta Ahoj,na akupunkturu som chodila do Noveho Mesta nad Vahom, Mudr. Kukuca. Bola som tam 5 dni po sebe. Prvy den velke zhorsenie a potom sa to uz len zlepsovalo,po 3 akupunk. som prestala citit bolesti uplne. Bol to pre mna ako zazrak. Este predtym mi neurologicka davala infuzne vit. C,raz za tyzden,5 krat. Inak som nic nebrala,ziadne lieky ani vitaminy,ani magnezium,je mi z neho zle. Tak neviem,co zabralo,ci to C,ci akupunktura,ale ja myslim,ze skor asi akup. Inak mne sa to zacalo po preziti velkeho dlhodobeho stresu. Neviem ti zial inak poradit. Drzim palce,nech to cim skor prejde. pa
@zuzusv ja som tu diskusiu tiež prečítala niekoľkokrát ... s vedomím že nie som sama stymto problemom , ja to mám zatiaľ len 3 mesiace ale už aj tak je to onicom dopujem sa všetkým možným čo sa len dá a tá akupunktúra mi moc nepomaha skôr som rozbitá po nej ale bola som len 2 Krát pôjdem aj další asi
@kikuta ja som nad akupunktúrou zatiaľ nerozmýšľal, nakoľko neviem čo moje problémy spôsobuje. Ale asi budem musieť niečo vymyslieť. Za par dni idem do nemocnice na hospit. na neurologiu. Uvidím či niečo vyriešia. Ak nie, pátram ďalej. Zo začiatku som to aj vzdala, že si tie bolesti a ťažkosti nebudem všímať, ale po nejakom čase som zistila že to nejde. Pre mňa je dôležité zistiť príčinu až potom riešiť následok. inak to asi nemá význam. Držím všetkým palce.
Pekny vecer tiez mam strasne bolesti svalov celeho tela uz tyzden ako by mi odumieralo svalstvo tá bolest sa nedá popisat. Bolia ma ruky,ramena, chrbát a dnes mi to vrazilo do lytok v nohach nemohla som chodiť, potom do temena hlavy v oblasti žaludka kde su svaly na hrudi a bolest stale pulzovala obiehala do vsetkych casti som zufalá a bojim sa co to môze byť nikdy som toto nepreživala a pri tom trpim aj uzkostami a panickou poruchou,tak strach sa este stupňuje,ale ako tu čitam tak to len tak na tej neurologii nezistia. 😣
Ahoj,
ja mam to iste, bolesti svalov, tiez po celom tele mam zasklby, aj obcas na tvari,brade.
Aj v noci mi obcas trpnu ruky, a vseobecne sa budim stale uz z toho, takze neviem kedy som sa naposledi dobre vyspala.
Chodim po doktoroch- bola som u neurologa, spravili mi vsetky mozne testy aj na boleriozu aj na suchu kvapku, aj na stitnu zlazu aj ma poslal reumatologovi a na EMG vysetrenie a vsetko ok, ostalo mi iba MRI mozgu ale to mam az za mesiac.
Beriem vitaminy, a stale mi to neprechadza.
Je pravda ze fajcim o vela viac od oktobra(a to sa zacalo v polovici novembra) a pijem 4-5 kav denne, cez vikend ked dam si vino ci pivo(to som si vsimla ze na druhy den sa to vtedy zhorsuje, mam svalovicu)ale zas mineraly a vit. na vysledkoch som mala dobre...
A uz mi z toho sibe, teraz stale na to myslim a samozrejme aj blbosti citam na internete a sa boim...
Uz ti to preslo?
A este sa ta spytam, brala si nejake vitaminy ci mineraly ze ti to preslo po tom 1,5roku?
@michalka_27 ako ste dopadli? Zistili niečo?
Ahojte mám také obdobie že sa strasne stresujem narodili sa mi dvojičky a mám rok a pol ročného syna začala ma bolieť krčma chrptca troma dvoma mesiacmi a teraz tak týždeň má strane bolia ruky nohy ako keby by som mala svalovku na ráno je to najhoršie keď vstávam neviem sa poriadne postaviť pondelok mám ísť dr zobral mi odber krvi a mám ísť pondelok pre výsledky
Prosím vás čo to môže byť viete mi s tým niekto pomôcť lebo sa strešné bojím či to nemôže byť leukémia alebo niečo také podobne alebo rauma ďakujem.
@megan777 áno bola som u lekára.
najprv ma liečil kardiológ, len sa mu asi podľa mňa nechcelo liečiť ma,tak ma poslal za endokrinologom,ten mi hneď zmenil lieky, keď som sa sťažovala na migrujúcu bolesť svalov.
A keďže mne čistili cievy,plus mám zavedený sten ku srdcu,tak mne už 10 rokov predpisuje injekcie,plus lieky samozrejme.
A cholesterol mám okolo 3... akurát včera som bola na kontrole,vzali mi krv,tak budem volať ohľadom výsledkov.
@bapsi123 ahoj asi mám to isté skús strečing všetkých svalov
@bapsi123 viem ze je to stará diskusia, ale prosím vás tie vitamíny ste brala všetky naraz? Diskutovali ste užívanie s lekárom? Na mňa sa dr. pozerá akoby som si vymyslala... normálne mi je trápne ísť k dr. zase..

@montemotherone autoimunitne mi zisťovala na reumatologii, tam sa nič nepotvrdilo