Ako zmierniť bolesť v lýtku spôsobenú upchatými cievami?
Dobrý večer,
mavam bolesti v lýtku len na jednej nohe. Aj keď celý den sa nehybem. Som mlada, ale podla všetkého su to upchaté cievy,lebo som citala na internete, ze ked dvihnem nohu dohora a bolesť zmizne tak sú to cievy. Samozrejme budem teraz viac cvičiť a lepsie sa stravovať, ale existuje niečo na precistenie? Mate nieco odskusane?
doktor google 😳 kolko mas prosim ta rokov? skus studenu sprchu na nohy a dopln magnezko pripadne nejaky multivitaminovy prostriedok
Nečítaj hlúposti na internete. Choď k lekárovi.
@mamina7070 Mám 23r a moc doktora nestíham najbližšiu dobu. Vždy tam zabijem celý deň v čakárni.
mala by si si ten čas nájsť…..tu končí všetka sranda, ak tam máš náhodou zrazeninu
Určite choď lekarovi a skus nosiť kompresné ponožky/pančuchy
Zrazenina to asi nebude lebo iny príznak nemam. Uz dlho mi býva zima na ruky a nohy,hlavne vecer a to aj cez leto. A je pravda aj že málo mám pohybu.
Aha,tak ty nestíhaš doktora a vadí ti čakanie v cakarni...tak asi bude lepšie,keď ta povezie záchranka,lebo niekde skolabujes...len aby už nebolo neskoro...
Tak potom ked skolabujes budes stihat lezat v nemocnici? Nic v zivote nie je dolezitejsie ako zdravie a zivot samotny.
Toto citat nechces ale aj tak ti to napisem. Moj otec mal dlhsiu dobu bolest v lytku, presne ako pises, ked nohu zdvihol, bolest presla a takto fungoval az kym nesiel raz ku lekarovi a o mesiac sa vratil domov bez nohy. Je na tebe, ci si najdes cas ist na vysetrenie….kym nebude neskoro.
vobec nemusis mat upchate cievy. niektore bolesti ani nemusime zistit z coho su. ja mam krcve ily, ale bolesti aj na miestach, kde ich nemam, reps iba na tych miestach a teda upchate cievy nemam.
takze dagnostika z google je o nicim. cievy sa sice upchat mozu a byvaju upchate v kazdom veku,a le teda rizikove faktory su v mladom veni nizke, preto je aj nizka pravdepodobnost, ze budu upchate. zanesenie ciev sa vyvija desatrocia.
no vylucit to vie len lekar .
dovod, ze sa ulavi po zdvoihnuti nohy moze byt aj idkrvenie zil, zmena napatia svaloch zmenpu polohy, uvolnenim nohy a pod.
Sprav si na doktora cas. Manzel sa tiez vyhybal doktorovi s rovnakou bolestou, az skoncil na JISke s emboliou ked uz sa mu zrazenina uvolnila a isla do pluc. Tiez mlady, bez predpokladov, myslime si ze to mohlo byt po prekonani covidu, nikto nevie....

Prosím ťa hlavne chod najskôr k lekárovi !