Bolesť v mieste pravej kľúčnej kosti

mia885
1. dec 2014

Ahojte, nevie niekto co moze sposobovat bolest v mieste klucnej kosti? Ono aj prava cast krku,. Ta bolest ako keby sa tiahla od miesta pod klucnou kostou az hore ku krku. Neni to bolest pocas celeho dna, ono miekedy pocas dna to pride a potom to zas ustupi. Neviem co to moze byt mozno 2 tyzdne to je takto. Dakujem za vsetky rady.

katarinamarkova
1. dec 2014

@mia885 krcna chrbtica

janka279
1. dec 2014

@mia885 Moze to byt vselico. Nedavno sme to riesili s manzelom. Podstupil rozne vysetrenia od plucneho, cez kardiologicke, odbery, RTG, ergometricke vysetrenie. U neho to bolo na koniec zle drzanie tela. Skoncil u neurologicky, ktora ho poslala na rehabilitacie. Vraj pomahaju. Bolesti uz nema.

nutrimas
2. dec 2014

@mia885 Jednou z najpravdepodobnejsich pricin moze byt svalovy spazmus, cize stuhnute svalstvo v oblasti trapez a krcnej chrbtice. Ak mate sedave zamestnanie, prip. nedostatok pohybu, bolo by vhodne preventivne precvicit tieto partie. Idealne na posilnenie a zaroven uvolnenie svalstva (nielen krcnej chrbtice ale celeho tela) je cvicenie SM system. Neodporuca sa pri cviceni "ist cez bolest", vzdy len po hranicu bolesti, inac si mozete viac uskodit.
Velmi ucinne su aj spec. uvolnovacie techniky, bud myofascialne techniky alebo japonska tlakova masaz shiatsu.

mia885
autor
2. dec 2014

Lenze ja mam prave pohybu vela, a sadnem si az vecer, v podstate cely den som v pohybe, ani mi nema to kedy stuhnut, tak preto som prekvapena co to moze byt

katarinamarkova
2. dec 2014

@mia885 nad tou krcnou chrbticou si sa nezamyslela? pohyb - aky pohyb?

anggggel
24. júl 2016

Presne pohyb ako pohyb. To ze clovek je cely den na nohach neznamena ze ma spravny pohyb pre vsetky typy svalov. Ja tiez mavam sem-tam tieto bolesti a tiez si sadnem od rana az vecer o 8. Robotu mam sedavu ale ked chcem nesedim pohybujem sa. Lenze ide o to v akej pozicii mate hlavu a krk pocas celeho dna. A vysledok ked som sa zamyslela bol, ze tristvtre dna je hlava v pozicii na dol. Citam, pisem, kontrolujem, plus pocitac.

belusa
22. máj 2020

@mia885 ahoj prosím Ta ako si dopadla? Mam niečo podobne

mija23
23. jan 2023

@mia885 presne tento problém mám aj ja a boli to strašne pichá to keď zdvihnem pravú ruku a ohmem trochu krk na pravú stranu tak to zapicha a vyráža mi to do pravej strany sánky pretože aj zo pravou stranou sánky mám problémy

verads
10. feb 2023

@mija23 To ako by som písala ja , a čo Vám zistili , ja to už mám roky . Pozdž krku sa mi to tahá až do hlavy a ako by ma tam niečo tlačilo uzliny či čo pod tou sánkou.