icon

Bolesť žíl pod kolenom

monka1411
18. nov 2016

Ahojte, uz 3 dni mam bolesti zil pod kolenom, mam strach ze to moze byt nieco vazne. Mam diagnostikovanu anemiu( zelezo v hodnote 3, 00.) moze to byt z toho? Alebo to mozem pripisat menstruacii, ktoru mam dostat?ak mi to neprejde urcite pojdem k lekarovi.dakujem

Strana
z2
monka1411
autor
18. nov 2016

@nana123 bola si aj na hematologii?

kendall
18. nov 2016

@janinah ok a co mi tam prosim ta vysetria? Ako nic v zlom, ale naposledy mi neboli schopni na pohotovosti ani diagnostikovat zapal oblyciek, poslali ma proste domov a ked som sla na druhy den k svojej Dr., tak som este pol dna putovala od dveri k dveram, lebo zrazu nik nevedel urcit co mi je.

janinah
18. nov 2016

@kendall ja taký spôsob pohmat,ktorým sa to dá diagnostikovať a krv sa odoberá na D-dimery,ale čo z toho urobia na pohotovosti ja neviem povedať

monka1411
autor
18. nov 2016

@kendall mam podobne skusenosti s pohotovostou, velmi pochybujrm zeby ma poslali na komplexne cievne vysetrenie

kendall
18. nov 2016

@monka1411 predne tak, tam sa vzdy tvaria, ze co ich tu dokelu otravujem a ze nikomu vlastne nic nie je

kendall
18. nov 2016

Tak prave som si pozerala intern. stranku nasej okresnej nemocnice a prosim pekne cievna ambulancia je otvorena len 1den do tyzdna a to v stredu. Do vtedy mam akoze co robit? Cakat do stredy, prezijem to dovtedy? ci ist do Kosic, ze bolia ma lytka a mozno ze to je nieco vazne, mozno nie? Urobte mi kompexne vystrenia?

balazovaj
18. nov 2016

@kendall tiež si myslím, že to chce lekárske vyšetrenie, ale mňa takto bolievajú aj kŕčové žily...

monka1411
autor
18. nov 2016

@balazovaj myslite ze aj ja to mozem mat krcove zily, mam 26 rokov(sedave zamestnanie)..mna tie zily bolia tesne pod kolenom zo zadnej strany, lytka ma uz nebolia. Resp. Ci by to nemohol byt pms..( mavam silny pms). Prosim vas ako vas to boli, ked vas bolia krcove zily...uz mam dost zdravotnych problemov a pridavaju sa aj dalsie..ach ☹ dakujem pekne za odpoved

kendall
19. nov 2016

@janinah Prosim Ta a je mozne zeby sme mali zrazeniny na oboch nohach naraz??? Nie je este ina mozna pricina? Ja pojdem v pondelok k obvodnej ale ona mi da akurat tak papier na cievne, kde sa aj tak dostanem najskor v stredu. Moja mama na bezne taketo bolesti po celom dni v kancelarii, kamoska zas ked skoro cely den stoji v praci. Jej obvodna nic nepovedala zeby to mohlo byt vazne, len ze si to ma masirovat a cvicit cviky na stuhnutie koncatin.

sardinka336
19. nov 2016

@monka1411 samozrejme ze mozeš mat krčove zily...aj mna boli pod kolenom, je to taka bolest ako ked sa ti vrela voda tam prelieva, proste pálivá bolest. Zila ani nemusi byt nejako na pohlad viditelna, to moze byt vnutorne. Počas menštruácie to moze boliet viac ale nemusi. Chod na cievne, predpiše ti Detralex, mozno kompresne pancuchy, nohy treba vykladat do zvyšenej polohy ked sa da...

sardinka336
19. nov 2016

@kendall podla mna su to krčove zily.

janinah
19. nov 2016

@kendall zrazeniny nemáš,to by si už bola na chirurgii s bolesťami,každú bolesť žil treba vyšetriť či neide o zápal a ten treba liečiť,,...ak ide o bolesť oboch nôh by som ako prvé vysadila HAK

kendall
19. nov 2016

@janinah vdaka, uz som vcera vysadila. ja sa chystam na to cievne,len som z toho uz fakt nevedela ci je to take akutne alebo to tych par dni pocka, kym sa dostanem k Dr.

kendall
19. nov 2016

@sardinka336 ja si tiez myslim. Jednak to mam geneticky dane a jednak ked som bola pred vyse 3 rokmi tehotna, Dr.na internom mi povedala, ze uz sa mi tam nieco zacina, ze vekom to bude horsie

monka1411
autor
19. nov 2016

@kendall presne aj mne to napadlo, ze ci je mozne mat zrazeninu na oboch nohach

kendall
19. nov 2016

@monka1411 dnes doobedu som si dala zinok a magnezium, nohy som si viac vykladala hore a poobede ma to uz takmer uplne prestalo boliet. Akurat ze od rana ma boli hlava, tak ale aspon tie zily sa ukludnili. Dufam, ze aj tebe uz je lepsie.

balazovaj
19. nov 2016

@balazovaj je to nepríjemná pálivá bolesť a mávam kŕče v lýtkach, tiež mám sedavá zamestnanie a zo sedenia mi pribúdajú stále nejaké problémy, s chrbticou-platničky, krčná chrbtica-bloky, ale až keď som cca pred rokom skoro nemohla postaviť, začala som sa konečne o seba starať, takže ak Vám pribúdajú zdravotné problémy začnite ich riešiť a nečakajte, pretože čím neskôr, tým je to horšie... Určite navštíviť lekára, aby Vás diagnostikoval a keď budete vedieť čo Vám je potom si môžete vybrať spôsoby liečby. Ja som dala prednosť síce dlhšej ceste ale zato prirodzenejšej. Lekárka mi vždy predpísala len lieky od bolesti, na uvolnenie, na riedenie krvi a tie všetky majú toľko vedľajších účinkov, že som zvolila inú cestu, pohyb-pravidelné cvičenie, masáže, chiropraktika (ale treba si vybrať určite len osvedčeného odborníka/, kozmetiku prírodnú, prírodné potravinové doplnky a vitamíny (narp. tinktúra z ginka príp. v tabletkách/, atď. a momentálne som bez liekov od bolesti a dúfam, že je to správna cesta...

monka1411
autor
19. nov 2016

@kendall som rada ze ti je lepsie, aj mne sa polepsilo, dufam ze sa nam to uz nevrati...ale urcite si to pojdem dat skontrolovat, ale som pokojnejsia, uz tak nepanikarim....drzim palce, ked budes mat daco nove tak budem rada ak napises 🙂

monka1411
autor
19. nov 2016

@balazovaj dakujem pekne za odpoved

kendall
19. nov 2016

@monka1411 som rada, ze aj tebe je lepsie☺ urcite pojdem k Dr. Lebo to nie je sranda... Ked budem vediet viac, napisem.

moncikamoni
22. jan 2023

Ahojte prosím ako ste dopadli s tou bolesťou?co to prosím nakoniec bolo?

bluka2
1. mar 2024

@moncikamoni sú neaktívne, asi sa už nedozvieme

Strana
z2