Bolesť zuba: Čo robiť po neúspešnom čistení kanálikov?
Zdravím,
Prosím o radu. Mojej zubarka sa pri vyberaní nervov zo zuba žiaľ zlomil hrod nástroja. Nevšimla si to a zub zacal boliet.
Šla som na inú kliniku,kde majú aj mikroskopy a 9.1. Mi zubár ten zub zachraňoval. Podarilo sa mu ten hrod uvolnit a obísť ho,aby mohol zub vyplnit. Par dni bolo dobre ale teraz mam bolesti a už ani flektor nepomáha.
Bojím sa už sa s týmto zubom trápim dlho. Rozmýšľam,ze ho uz dám aj vytrhnut,len sa neskutočne bojím.
@anickajakub ja mam za sebou vyse pol roka bolesti, trapenia so zubom, robili mi na specialnej klinike tesne pred Vianocami endodonciu, ale teda este to mam citlive, ale bolest nie je, taka ta hnusna, ze by lieky nezaberali. Tam sa daco muselo vazne pototo ☹.
Mne prave doktor povedal, ze to, co robila moja zubarka, sa robilo dakedy, ked nemali mikroskopy atd, ze otvoreny zub je ciste zlo a cesta k vythnutiu. Tak mi to vycistil, vyplachol, vyplnil, nakolko tam nebol hnis, ale v kosti zapal. Ze ten sa bude hojit pomaly, ale budem ten zub este citit, kludne aj pol roka, ze tam bol velky zasah. Ale toto - volala by som na kliniku, ze co s tym. Mne povedal, ze ak to bude aj nadalej boliet a nedolieci sa, tak uz len trhat.
@anickajakub to ti mali nechať otvorené a nedávať hneď blombu, chod tam nech ti to zase vyčistí, lebo to bude len horšie.ja som tak bola s jedným zubom 6alebo 8x
Môžem sa spýtať ,
Čaká ma tento zakrok , zub ostane nadalej biely ? :/
@misslilac13 no ja sa s týmto zubom trápim od Vianoc. Už 2x bol otvarany a prečistene kanaliky. Potom mi dal zubár nejakú hojivu vložku. S tým,že bol ok až doteraz. 9.1. Mi uz robil riadnu výplň zuba,ale od včera sa zuba nemôžem ani dotknut
@anickajakub zavčasu ten zub zavrel a antibiotika nedal? Nech ti to prevra a dá antibiotika lebo bude donekonečna z teba len peniaze ťahať
@ivaa_ nie on je potom vlastne mŕtvy a zcernie po čase. Ale máš zub a nie medzeru

A riesila si to so zubarom? Nie vsetko ide ako po masle, najma ak je to opravovana praca. Ak sa jedna o dobru kliniku, konzultuj to v prvom rade s doktorom, hned zajtra rano. A uvidis, ake su Tvoje moznosti. Drzim palce.