icon

Bolesť zuba po ošetrení kanálikov

1. apr 2025

Ahojte, prešla som k novej zubárke a tá mi teraz opravuje zuby. Vyvrtala mi starú amalgamovu plombu, ošetrila a vyplnila mi kanáliky plus dorobila zub. Dala tam liečivú vložku a že nabudúce to ešte bude dorabat. Lenže odvtedy ma bolí zub ako mi to vyvrtala. V noci som nevedela spať od bolesti. Cez deň je to lepšie ale cítiť ten zub. Jesť nemôžem na tej strane ani umyť si zuby, lebo akonáhle sa dotknem toho zuba tak ma to bolí. Je to normálne, prestane tá bolesť po pár dňoch? Alebo mám jej zavolať nech s tým niečo spraví aby zub nebolel? Ďalší termín mám až v máji, neviem či čakať dovtedy alebo objednať sa skôr

viestta
1. apr 2025

Uz dnes si mala sediet v cakarni a nechat si to skontrolovat

autor
1. apr 2025

@viestta Bola som u nej včera včera mi to robila a v starších diskusiách som čítala že pár dní je normálne cítiť bolesť ale malo by to ustupovať. Tak ja neviem, este mám len prvý deň odvtedy.

viestta
1. apr 2025

Citi ho mozes, ale teba ten zb boli, ked ho nemozes ani umyt. Tak si supni nieco od bolesti a chod zajtra

williamska1
1. apr 2025

jednoznačne by som tam šla znovu 🙏 akože citlivé to môžeš mať, ale aby ťa to až takto bolelo, to asi normálne nie je.

domkakvet
1. apr 2025

Zajtra rano chod ku zubarke.

ikonica
1. apr 2025

Ak tam mas zapal pod korenom, tak to moze boliet... Treba ho preliecit... Antibiotikami a trvalu vypln asi az po prelieceni.... Ale nie som zubarka...

autor
1. apr 2025

No to ste ma veru nepotešili, zas k zubárke ani neviem či ma pustia z práce a či by ma zobrala zubárke keď u nej sa objednáva mesiac dopredu.

joesvk
1. apr 2025

Deň-dva po zákroku počkaj ,zober liek od bolesti . Keď na tretí deň neustúpi bolesť,choď bez toho,aby si volala-ako bolestivá.

autor
1. apr 2025

@joesvk Ja chodím sukromnicke neviem či ma zoberie hneď ráno keď k nej sa objednáva nacas.

viestta
1. apr 2025

Vsetci chodime k sukromnikom a vsetci osetruju bolestive pripady bez objednania.

3petka
1. apr 2025

Ak ta to tak boli teba ísť k zubarke hneď. Mne tiež opravoval nový zubár zub a kanáliky mi zatiaľ ošetril laserom a povedal že zub môže byt cca 2 týždne citlivý na teplo a chlad aké že ak budem cítiť silnú bolesť tak je to zle a musí vybrať nervy.

autor
1. apr 2025

@3petka A keď vybrali ti nervy neodumrel zub? Nechcem aby mi ho vytrhli.

3petka
1. apr 2025

Ale mne ešte nervy nevyberal. Bolieť má neboli. Len je citlivý. Takze sa uvidí. Tak ti neviem povedať. Ale ak to robia normálne aby zub ostal tak asi sa mu nič nestane. Mám pocit že to robili na jednom zube mužovi možno pred 7 rokmi a zatiaľ má zub ok.

autor
1. apr 2025

@3petka Prepáč zle som si to prečítala ja že ti vybrali. No mňa to stále boli na dotyk. Zavolám zajtra zubárke a opýtam sa jej čo s tým.

3petka
1. apr 2025

No na dotyk môže si myslím ale pre istotu zájdu alebo zavolaj. Ja som po úkone nemohla jesť na danej strane asi 4 dni a aj teraz ak je niečo tvrdšie tak je to take bolestivejšie.

autor
1. apr 2025

@3petka Ja tiež nemôžem jesť ani zuby si umyť na tej strane.

3petka
1. apr 2025

Tak možno sa to ešte hojí. Mne povedal Dr že ak budem cítiť silnú pichľavu bolesť že je zle a bude musieť nervy ťahať von.

autor
2. apr 2025

Ahojte, tak dneska som zubárke volala a povedala že 2-3 dni po ošetrení keď je intenzívna bolesť je to v poriadku, že mám čakať kedy to prestane bolieť a mám si dať zatiaľ tabletku proti bolesti. Jedine ak by mi to opuchlo mám k nej dôjsť. Tak čakám už by to mohlo prestať bolieť lebo od pondelka ani nespím poriadne, v noci sa budim na bolesť, trasie ma od zimy stále, v robote ledva čakám kedy mi končí smena.

lucialucy43
2. apr 2025

No to tam zapal maš skôr či neskôr zub pôjde zrejme von málo kedy sa zub po čistení kanalikov zachráni po čase ho vytrhnu lebo začne otravovať

autor
3. apr 2025

@lucialucy43 Konečne večer som sa vyspala. Bolesť zuba ustupuje no ďasno ma bolí celá pravá strana. A mne sa zdá že mám to tak trochu opuchnuté ale nikto to nevidí naživo len ja to tak cítim.

lucialucy43
3. apr 2025

Veď uvidiš ako to bude ďalej vyzerať je to čerstvé malo by ti to postupne ukľudniť skus repičkom vyplach