Bolesť zubov
Dobry vecer, zhrniem tak v skratke moj problem, od decembra trpim bolestami zubov, mam za sebou RTG, CT zubov, dva krat som bola na zubnom na stomatochirugii v MT robili mi (moj zubar) skusku vitality zubov, dva zuby zareagovali veeeelmi oneskorene a velmi slabo, napriek tomu, vsetci zubari vylucili problem so zubami. Krcne je tiez v poriadku, bolia ma spodne zuby, ktore su neplombovane. Preto moj zubar aj vylucil ze by boli mrtve.Zvalili to na trojklanny nerv, berem lieky, ale nezaberaju, preto si myslim, ze tie zuby ktore takmer vobec nezareagovali su mozno mrtve.
Urobil mi len skusku vitality zubov chladom, zaujima ma, aj som citala, ze skuska vitality zubov sa robi aj inymi sposobmi, poradte mi ak poznate sukromne ambulancie, ktore to robia aj elektrickym nabojom, prip. inymi sposobmi.
@25daniela a co ti nato povedalli, ze reaguju slabo a oneskorene? A ten mrtvy zub pod korunkou ako zistlili? Bol to horny, alebo spodny zub
@cherry1981 no ze reaguju, to znamena ze su zive. A to som si ich skoro rok po operacii necitila vobec. Ale operoval ma primar, vychyreny dobry operater a sveto svete mi slubil, ze on daval na to pozor, aby nervy neposkodil. Tak som mu verila, aj mal pravdu ale aj tak boli trocha pritlacene alebo co. Zaklad je ze vobec reaguju a tym padom su zive
@cherry1981 horna petka, zistil to nahodou na snimku pocas preventivnej prehliadky moj zubar.
@25daniela a naco ta operovali na dutiny? Ci ti ten zub operovali? Mala si to horny, alebo spodny zub
@cherry1981 No sprej je asi dost archaicky ale mne tiez len tym skusali. Aj na pohotovost. zubara mam dobreho ale zase neviem ake vybavenie nema. Ziadaj vyssie pracovisko.
@25daniela aha cize na snimku ti nasli, ze zub je mrtvy, myslis, ze na CT by to bolo vidiet? Ach jaj ,ale aj tak skusim este konzultaciu s inými zubarmi zato nic nedam aspon ma to uisti v tom, ze je to v poriadku, tie zuby a ja si musim pripustit, ze je to nerv.
@zara0201 ved ja som bola na stomatochirurgii dva krat v nemocnici a tam mi vytalitu nerobili len CT a panoramaticku snimku, pozreli slinne zlazy a to bolo vsetko. A uzavreli to tak, ze zuby su v poriadku 😠
@cherry1981 najprv mi urobili len resekciu v lokalke, ale po roku sa to zase vratilo s tym ze uz aj v dutine nieco narastlo, tak som potom isla normalne pod noze v celkovej anestezii a vybrali aj co bolo v dutine(neaky polyp) aj zub.
@cherry1981 na snimku nie ze je mrrvy zub, ale ze tam nieco rastie okolo neho, to som aj ja na snimku videla volnym okom, ze tam daco nehraje
@25daniela aha, ale ty si to mala horny zub, u mna sice nasli v dutinach, ze mam zhrubnute sliznice, ale ze to nemoze sposobovat bolest a trpnutie spodnych zubov, vylucli to krciari dvaja v nemocnici
@25daniela Mne na snimku nic nenasli nikde ani na Ct zuboch, ale mne sa nezda ta opozdena reakcia zubov ach jaj je to o drzku, ked clovek aj lekar je bezradny 😖 😖 Dakujem moc za pismenka
@cherry1981 tak skus este dalsieho zubara a uvidis, ale ta bolest trojklanneho nervu sa tak neako popisuje ako to pises ty. Vsetko v poriadku a ono to boli
@25daniela Skusim urcite , prosim este jedna otazka, ked ti nasli ten polyp na dutinach aj si mala problem s dutinami? Lebo mne povedali, ze je zhrubnuta sliznica, ale zevraj to so zubami nesuvisi, krciari povedali, ze mi ju mozu zoperovat, ale moje problemy to nevyriesi a bolesti budem mat stale, 😖
@cherry1981 no ,u mna sa stale opakovali casto zapaly dutin, pes bol zakopany prave s v tom mrtvom zube , bol pod korunkou pekne schovany a zvnutra sa i tam drzali stale zapaly. Preliecilo sa to antibiotikami a o mesiac zase. Telo sa nevedelo zbavit mrtveho zuba ktory zvnuta hnil. Mne idu zuby hlboko do dutin hore, aj na snimku je mi to velmi vidno
@25daniela aha ja s dutinami problem nemam a asi aj tym, ze ma bolia spodne tak to vylucili 😖 Dakujem a prajem vela zdravia
@cherry1981 aj tebe zdravicko, ja uz kazdemu pri kadzom blahozelani zelam hlavne zdravicko 😀 😀 😀 œ
@25daniela tak to aj ja 😀 😀 😀 😀
@cherry1981 ahoj ja prave prezivam nieco podobne akurat mne nato prisli a liecim sa 😅
mala som nenormalne bolesti zubov bola som u zubarky povedala ze to nie su zuby robila mi aj RTG zubov. skusku zivosti zubov. potom ma poslala na ORL spravili mi rtg dutin a tam mam tekutinu a zvacsene lebo som alergik. dostala som atb. a je to lepsie . dufam ze aj po ukonceni to bude ok. drzim palce ..
@geenna ahoj a mas horne alebo spodne zuby?
@cherry1981 no praveze horne . ale potom ma uz bolelo vsetko.
@geenna hm mna spodne, preto to vylucili, ze by to robila zhrubnuta sliznica 😒 Len ja sa uz trapim od decmbra takto a uz som z toho nestastna
@25daniela
@cherry1981
No mna este teraz napadlo- ked mi vytrhol tu sedmicku tak s nou aj kus okostnice- na celusti som mala (este stale mam vlastne) zapal- narastene zapalove bunky. A to nevidel ani zubar na RTG snime. Tiez zostal vysokovany po vytrhnuti zuba. A ked to trhal tak len tak zachrapstalo. Fuj, doteraz ten zvuk pocujem. Ale ten trojklanny nerv to moze byt, to je vraj dlhorocna (dozivotna?) zalezitost. Nestalo sa ze viacej slinis alebo na nejaku dobu Ti zmizla chut v ustach?
@zara0201 nie vobec nie, este skusim tych zubarov aj inych a budem vidiet, mozno este aj dalsich krcnych ci to nerobi ta zhrubnuta slizica, mozno si len sama nechcem pripustit, ze je to trojklanny nerv, ktory je uz vlastne na cely zivot poskodeny 😢 😢
@cherry1981 inac aj mne tvrdili pred 5 rokmi ze 7micka je mrtvy zub a bolel ako svina a ked vytrhli tak ok
@geenna len mne nenasli ziadne mrtve zuby, len jeden alebo dva reagovali oneskorene a veelmi slabo, ale to povedal, ze je v poriadku, ako ja mam uzasnehho zubara, verim mu, ale aj tak potrebujem mat potvrdene od viacerych a hlavne aj inymi sposobmi som citala, ze sa da urobit skuska vitality ako tym studenym sprejom a chcem aby sa mi nejaky iny zubar na to pozrel a urobil tu vitalitu tych zubov aj tym elektrickym nabojom? Take nieco som citala, tak idem obvolavat zubarov ktory to robia
Dobrý deň.V piatok v noci ma začal bolieť zub.V sobotu ráno som bola na pohotovosti,ale tam mi ho doktorka nevedela vytrhnúť 😢 ,tak mi vypísala lístok na pondelok do stomatologickej chirurgie.Dneska v noci som sa nič nevyspala čo ma tak veľmi bolí ten zub.Na moju otázku:Aké lieky môžem si dať keď ma to začne bolieť mi doktorka povedala že kojím tak žiadne,že si mám dávať studený obklad.Vedeli by ste mi poradiť nejaké lieky ktoré môže brať aj keď kojím,lebo do zajtra rána to asi nevydržím.Ďakujem Vám.
@aaddikaa ak ti mozem poradit ja ked som bola v porodnici tak laktacna nam vravela ze mozme uzivat aj lieky na bolest aj ked kojime. KLudne som mohla uzivat paralen aj brufen. ked som bola chora a som kojila sama obvodna doktorka mi predpisala dokonca brufen 600 a nic sa nestalo. 😉

@zara0201 ved to aj ja chcem skusit tych zubarov, aj ked moj je presvedceny, ze zuby su uplne zdrave, ale ja som si neni uplne ista, preto chcem skusit zubara, co robi aj ine vysetrenia ako skusku vitali zubov len tym chladiacim sprejom, citala som, ze dakedy to nestaci a treba urobit vytalitu aj nejakym elektrickym impulzom? Take nieco tak si potrebujem pozistovat ci to nejaky zubari robia a ktory, kedze zevraj nie kadzy ma ten pristroj, skor neuverim,kym mi to nepotvrdia poriadne, aj ked ako pisem zuby vylućili, ze su bez kaźov, bez lozisk a neviem coho vsetkeho,