icon

Bolesti a štípanie očí pri únave. Čo pomáha?

7. feb 2025

Aj vy to niekto mavate? Vždy keď som veľmi unavena tak ma šialene bolia oči a aj štipu, rozmazané videnie. K tomu sa potom pridá aj hrozná bolesť hlavy. Mam malé dieťatko tak sa mi to stava často z unavy, keď som dlhšie nevyspata. Ďakjjem.

amazonka13
7. feb 2025

🍒 Skús Ophthalmo-Septonex - očné kvapky. Ak by nezaberali skús umelé slzy , napr, Visin, Vizik. Keď ma bolia oči, pomáhajú mi teplé obklady, bolesť v očiach sa zmierni. Keď mám opuch očí - prikladám studené obklady. Ak neprejde - vyhladaj lekára, možno potrebuješ ATB.

kaca222
7. feb 2025

Hylo Dual

taktotedanie
7. feb 2025

@amazonka13 o septonex? Urcite nie
Vizik? Visine? - vhodne akurat tak do kosa nie do oka!
Prosim ak nemas relevatne info nerad

taktotedanie
7. feb 2025

Kup si umele slzy dolezite BEZ KONZERVACNYCH LATOK, odporucane vizik visine ani len nerozmyslaj to je cisty hnus do oka
Ak drahsie tak hylo gel, hylo fresh ak lacnejsie tak napr hyal drop hypromeloza ocuvers podla toho kolko si ochotna investovat- kvapkaj aj 5-6x denne, uplne v pohode, na vecer corneregel ( gelovitejsi) alebo vitapos mast ( mastnejsi)
2x do tyzdna pouzit napr posiforlid masku+masaz viecok podla navodu
Ak sa stav zlepsi kludne mozes potom kvapkat menej a popritom napr prestriekat napr ocuvers sprej s kym hyaluronovou- mas 2v1 zvlhcis oci a kys hyaluronova na vrasky okolo oci rychle jednoduche

dota6
7. feb 2025

Toto mi moja očná dr odporúčala 😇 pomáha veľmi. Mám suché a podráždené oči, najlepšie mi uľaví, keď si večer dám Corneregel, veľmi to uľaví.

autor
7. feb 2025

Ďakujeem moc všetkym za rady, skúsim určite niečo zo spomenitých produktov🙏 a prosim vás mávate to aj vy len z únavy? Cítim sa fakt unavene a do toho tie oči. Vďaka🙂

taktotedanie
7. feb 2025

@dota6 totozne som odporucala ja, konecne laik co vie zodpovedne odpovedat na otazku 🫶🏻

dota6
7. feb 2025

Ja to mám hlavne večer. Nosím kontaktné šošovky, pretože okuliare sú pre mňa nepohodlné. A tieto suché, podráždené oči začali u mňa nedávno. A keďže nosím šošovky dlhšie ako by som mala, tak mám oči vyčerpané a suché. Poznám problém, ale okuliare sú pre mňa hrôza.
@taktotedanie mám to od zdroja :D mňa ten Corneregel zachránil.

taktotedanie
7. feb 2025

@dota6 dual intense dufam nedavas na sosovky len taka poznamka

dota6
7. feb 2025

@taktotedanie mám na deň ešte taký modrý. Ale väčšinou ma ten pocit suchého oka a podráždenia dobieha večer. Tak dám dole šošovky, aby som to prežila. Inak ten Vizik som dostala a to naozaj v porovnaní s Hylo nerobí nič.

taktotedanie
7. feb 2025

@dota6 vizik a visine su chemicke bludy to hned do kosa

rozculena
7. feb 2025

možno potrebuješ okuliare,daj si premerať oči

kaca222
7. feb 2025

Ja som to mala najhoršie, keď som mala nevyhovujúce dioptrie v okuliaroch. Chytalo ma to pri šoférovaní, v miestnostiach s klímou, namaham oči celodenne v práci (pozeranie do mikroskopu), doma potom práca s pc… v najhoršej fáze ma stipanie očí chytalo každý deň. Zmena dioptrií pomohla + som musela prestať nosiť sosovky, sadlo mi až štvrte spfko, štípu ma aj po použití micelárnej vody, mám pocit, že im už vadí všetko 😡 momentálne niekoľko mesiacov fungujem tak, že s okuliarmi super, odlicujem oči čistou vodou, špirálu nepoužívam, len tak raz za mesiac, spf LA roche posay a super.. akurát dnes ma to ale chytilo po dlhej dobe. Kombinácia šošovky + špirála + suchý vzduch v kongresovej miestnosti.