icon

Bolesti brucha a chrbta: Sú to obličkové kamene?

ppetinka
25. dec 2024

Ahojte, začalo sa to pred pár dňami... začala som pociťovať mierne bolestí brucha, najmä pod rebrami, pravé rebro...(Zlcnik mam vyoperovany), tak mi to prešlo od včera už do brucha, okolie pupka, až do bokov, začali ma dnes príšerne bolieť kríže...hlavne pravý bok... keď niečo zjem mastnejšie, ofukne ma, mam pocit vetrov alebo čo. Zápchu ani hnačku nemám, stolica ok. Nemôžu to byť obličkové kamene? Po jedle som si davala Febichol, Pancreolan, žiadna extra úľava... čiže ja skôr to trávenie vylučujem... bolesť sa dá vydržať, len je to dosť nepríjemné. Ocikala som cez deň pásik ns moč, všetko ok, trolilinku sa začali farbiť konce štvorčeka na bielkoviny, krv v moči ani cukor nemám. Cikam normálne, nič ma nepáli..
Samozrejme, po sviatkoch pôjdem smer Dr .... Len by ma zaujimalo,.ak niekto mal obličkové kamene či mal take podobné príznaky? Ďakujem.

majulino
25. dec 2024

Bude to fantomovy žlčník, aj napriek tomu, že nemáš žlčník, niektoré jedlá, nápoje ti môžu spôsobovať "žlčníkové" záchvat. Ja to mám pomchia semiackach, cerniciach, maku.
Obličkové kamene je bolesť niekoľkokrát horšia ako žlčníkové záchvat. Mala som obe. A teda radšej znova 1,5 roka zlcnikovych záchvatov ako 1 oblickovy

ppetinka
autor
25. dec 2024

@majulino no teda neviem, čo mi to spôsobilo:( Žlčníkové záchvaty som mala 2, musel ísť von, lebo som mala koliky. Ale ta bolest... take nepríjemné tlaky po celom bruchu by mi trvalo vkuse pár dní? A nezabrali by ani tablety na travenie? Nejde mi to do hlavy.😒 navyše pred vianocami som aj vela upratovala...ci som si niečo nemohla natiahnuť, prechladnúť.... Netuším...pri obličkových kameňoch nemusi byt kolika ci ano ?

balerina2025
25. dec 2024

@ppetinka stolica nie je bleda a moc tmavy?

ppetinka
autor
25. dec 2024

@balerina2025 nie, stolica je ok sfarbená aj moč je ok..ked pijem menej je tmavší ak pijem viac tak svetlý

ppetinka
autor
25. dec 2024

@balerina2025 ešte dodám z stolicu mám každý deň, dnes aj 2x, žiadna hnačka ... Akurát mam pocit, žeby sa mohlo zo mňa uvoľniť viac plynov 🫣 Naozaj neviem, čo to je, ale znervózňuje ma to... fungovať viem, len je to otravné...ak neprejde, po novom roku naklušem k dr s močom aj ju poprosim o komplet odbery....vie ma obvodná poslať aj na sono brucha ci to musi len gastro urobiť? Ďakujem

balerina2025
25. dec 2024

@ppetinka ja by som sla k lekarovi medzi sviatkami. 🍀
toto naozaj moze byt hocico.

ppetinka
autor
Autor odpoveď zmazal
ppetinka
autor
25. dec 2024

@balerina2025 snáď nič vážne:(

balerina2025
25. dec 2024

@ppetinka pre tvoj pokoj, ja by som sla aj na pohotovost, zoberu krv a urobia sono. je ine ked to trva par hodin a ine ked par dni.

ppetinka
autor
25. dec 2024

@balerina2025 len sa bojim, aby ma tam nenechali :(((( terwz cez sviatky a mam dve male deti:(

tajfa
25. dec 2024

Ja mam to iste posledne tri dni. Ta bolest chrbtice ti ustupi vnoci ked spis?

lilyianka
25. dec 2024

@ppetinka ja som niečo podobné mala pre mesiacom a zopakovalo sa mi po ešte po 2 týždňoch. Nakoniec som nezistila co to bolo. Dala som si pár dní diétu a potom bolo dobre.

ppetinka
autor
26. dec 2024

@tajfa ano ja v noci spim ok nebudim sa na žiadnu bolesť. Aj rano po prebudeni mi je ok ... vstanem fungujem a uz vsetko boli .. brucho chrbat kríže... všetko ma akokeby tlačí

ppetinka
autor
26. dec 2024

@lilyianka ako dlho ti ten stav trval?

tajfa
26. dec 2024

@ppetinka ja tak isto. Vnoci ok a cez den sa to takto zhorsi. Brucho pod rebrom aj chrbat. Zatial som vynechala kavu a sladke jedla a zaradim probiotika.

ppetinka
autor
26. dec 2024

@tajfa ja zase pijem i kávu...davala som si febichol, pancreolan ale zeby zlepšenie to nie ... Preto myslim,ze to nebude trávenie....:( tiež ta tak akokeby tlačí pod pravým rebrom ? Mna aj chrbát boli jak od svalovky alebo co .... Stolicu mas ok ?

tajfa
26. dec 2024

@ppetinka ja mam skor na lavej strane. Raz som uz take mala a bol to silny zapal dvanastnika. Nechapem ci sa to teraz vratilo alebo co. Teraz su tie bolesti ovela horsie aj chrbtice. Stravu sa snazim dodrziavat tak ako treba. Zajtra idem k obvodnej..

lilyianka
26. dec 2024

@ppetinka kazdy raz pár dní. Ale ako som nasadila diétu sa to zlepšovalo. Jedla som len suché rožky,keksy a pila čierny čaj.

ppetinka
autor
27. dec 2024

@tajfa och a ako ti ten zapal zistili? Robili ti hadičku? Pri tom zápale dvanastnika ta v noci nič nebolelo len cez den ako si fungovala?

balerina2025
27. dec 2024

@tajfa na lavej strane sa zvykne pankreas ozyvat, ako ti zistili 12tnik. to ma zaujima, mna to bolieva na tej strane obcas

tajfa
27. dec 2024

@balerina2025 to zistili az na hadici na gastre.

tajfa
27. dec 2024

@ppetinka ano hadicu. Dnes mi zobrali krv a pichli nejake injekcie + lieky na znizenie zaludocnej kyseliny. Tuto noc ma dost bolelo brucho aj chrbat. Nejde mi do hlavy preco aj ten chrbat tak strasne boli cely den 😔 dufam ze nic vazne.

balerina2025
27. dec 2024

@tajfa tak ako chrbat vystreluje dopredu, to iste moze robit brucho, vystrelovat do chrbta.
vsetko je to o nervoch a svaloch

balerina2025
27. dec 2024

@tajfa daj vediet ako si dopadla, co to bolo drzim palce

ppetinka
autor
28. dec 2024

@tajfa ked som mala koliky zlcnikove tak mi to slo do chrbta..ja som si prehmatala cele brucho, necitim nic ani neboli, ja to budem mat zrejme od chrbtice..sle pojdem v utorok k dr na odbery do istoty aj moč. Inak prečo ti dali inj na zníženie žalúdočnej kyseliny ? Drzim prsty daj vedieť ako si dopadla...ja snad budem tiez ok .. lebo ak by ma poslali na hadicu by som to nedala ....jedine cez nos

poplas
9. mar 2025

bolest a hrudniku

dominika6536
1. apr 2025

@ppetinka dobrý deň, ako ste dopadli o čo išlo ?