Bolesti brucha a grganie
Bolest v strednej hornej časti brucha
Ahojte, nestretli ste sa s tým niektorá ? Užívam Atb Zinnat, beriem aj nolpazu 40mg 2x1, dnes mi začalo byt tak divne bolesti v hornej časti brucha v strede a neustále grganie. Pri grgnuti to začne trocha bolieť, neviete čo by to mohlo byt ? Ďakujem
Kvôli čomu užívaš nopalzu a antibiotiká
Vred boli keď si hladná, ako sa naješ bolesť úplne prejde alebo sa o dosť zmierni
Držím palce dúfam že budeš poriadku
@16zolik16 Žalúdočný vred môže spôsobovať rôzne príznaky, pričom bolesť pri grganí môže byť jedným z nich. Medzi hlavné príznaky žalúdočného vredu patria:
Pálenie alebo bolesť v hornej časti brucha – často medzi jedlami alebo v noci
Grganie a pocit plnosti aj po malom jedle
Nevoľnosť alebo zvracanie (niekedy aj krv)
Nadúvanie
Strata chuti do jedla a chudnutie
Tmavá stolica alebo prítomnosť krvi v stolici (môže naznačovať krvácanie vredu)
Ak je grganie bolestivé, môže to byť spôsobené aj podráždením sliznice žalúdka alebo pažeráka. Ak máš tieto príznaky, je dobré navštíviť lekára, pretože neliečené vredy môžu viesť k vážnym komplikáciám, ako je krvácanie alebo perforácia žalúdka.
Skús sa poradiť s lekárom. Ja si myslím, že je to s najvacsou pravdepodobnostou z antibiotík. Určite si kup probiotika, pretože tieto antibiotiká sú ťažké na žalúdok. Ja sa čudujem, že sa tu radíš s laikmi, ktorí ti tu uz zdiagnostikovali minimálne tri vredy.
@16zolik16 ja nevravím jej že má vredy ale aké sú príznaky ja som mala tiež najprv ma bolelo aj krkanie už som to nevydržala antibiotiká mi nepomohli tak som šla sama na gastro na svoju požiadavku a tam mi zistili ešte dobre že som išla nechýbalo mi veľa a nebola by som tu ja som to mala ťažšie keď mi išli robiť sono do žalúdka s kamerov tak vred mi praskol vieš
@stanulienkat a ja suhlasim môže mať len niečo iné než ja alebo ostatný
@maria1023 ja som mala podobne problémy prednedávnom. Bolesti v oblasti zaludka a grganie.Pila som kávu nalačno a po nejakom čase som s tým začala mať problémy. Pravdepodobne podráždený žalúdok. Nejaký čas som kávu uplne vynechala. Teraz si ráno robím Caro. Počas dňa si dám 1 kávu. Nasadila som probiotika,jogurty. Problémy sa vytratili. Takto si môžeš žalúdok podrazdit aj liekmi,alkoholom..

Ahoj nolpazu som aj ja užívala tiež mi tak bolo skús sa najprv najesť neviem ti povedať