Bolesti hlavy akoby spoza nosa
Dobrý deň, už dlhšie obdobie má bolí hlava. Je to taká bolesť, ktorá ide od nosovej prepážky do celej hlavy resp. akoby spoza nosa. Už neviem čo mám robiť. Mám kvôli tomu aj závraty. Nemáte niekto podobný problém?
Výsledky zo sterov budú až budúci týždeň...
@jaja1991 kocky tak dnes na orl vytery z nosa a hrdla v piatok kontrola uvidi či mi dá atb.lebo nos bez hlienov teda minimum našla optikou skontrolovala nos tou hadickou a našla len zadnú mušlí opuchnuté v nose .dala že nasonex kortikoid do nosa a slané preplachy .a že bez teploty, crp do 5 , mna boli koreň nosa alebo tlak tam cítim a pozom nosohltan opuch cítim veľmi troska zatekanie troska . Ona tvrdí že zápal tam nevidí 😪
Dievčatá ja som bola dnes ráno u obvodnej a brala mi krv. Zajtra mám prísť ,ide víkend. Ant mám do zajtra a opuch neprešiel.Ze budú aj výsledky. Zasa ma to bolí ako šľak ,tak som dala Ibalgin. Rozpršalo sa u nás a bolesť na svete. Ach jaj a opuch stále
@0izidora0 bolieva aj mňa koreň nosa keď to boli to budeš mať migrénu a kortikoidy by som si určite nedávala to je humus u nás to mávala babka a ju bolela aj špička ona mi povedala že ako náhle zjedla korenie alebo nejaké palenko vypila alebo bolo v niečom hneď ju to začalo a ja som to odsledovala a je to tak ja nejem a do ničoho nedávam korenie a nestrngam si snažím sa nič si nedať keď aj niekde núkajú a prestalo to časom a ten opuch môžeš mať aj z tej operácie keď tam bolo zasiahnuté a radšej si kúp aloe Vera first a s tým si vystriekavaj nos prečistí nos lepšie ako to čo predpisujú odskúšané
@ivuska6 Moja malá užíva kordikoidy do nosa ,ale dávam jej to max raz za čas. Nám veľmi pomohli. Napr .keď badam ,že idú sople,mám podať. Dám raz a potom dlho dlho nič. Bolo aj tak ,že mesiac v kuse sople. Nemohli sme sa toho zbaviť a teraz máme vďaka nim kľud. Fakt stačí raz podať a máme kľud. Zmenila som lekára a od vtedy teda tieto problémy nemala. Ja sa zajtra opýtam lekárky. Ďakujem.
@ivuska6 a čo mám robiť? Ja si vážne nemôžem dovoliť experimentovať. Dávam jej ten sprej možno teraz už s odstupom času raz za par mesiacov. Ma chronickú astmu to sú také stavy že až. Ráno dáš dieťa do škôlky a poobede ho vyzdvihnes so 40 tkami a ide to. Máš čo robiť aby neskončilo na jiske do večera. Nedávno mi prekonala zriedkavý syndróm. Nikto nevedel či vôbec prežije. Z banalneho lieku na teplotu. To sú len dohady. Nikto nevie čo sa stalo. Vsetke testy ok. A ja som si toto doniesla z nemocnice z pobytu s ňou .
@ivuska6
@0izidora0 ivuska6 kortikoidne spreje do nosa posobia len lokalne na nosnu sliznicu, niektori alergici ich uzivaju cely zivot. Moj orl dr skvely odbornik v tejto oblasti mi potvrdil ze nosne kortikoidy niesu taky strasiak. Posobia protizapalovo v mieste podania a nemaju neziaduce ucinky max suchu sliznicu alebo krvacanie z nosa, palenie. Samaa som dlhodobo uzivala nasofan a dr mi dokonca povedal ze radsej to ako nasivin, olynth, muconasal a podobne spreje ktore sa smu uzivat len max tyzden lebo su navykove na sliznicu a mozu ju kvalitne znicit. A od dvoch orl dr mam potvrdene ze sa mozu vklude pouzivat aj cely zivot. Takze pani urcite vie preco ich dava a fakt radsej to ako dieta ratovat v nemocnici ked ma take problemy.....
@ivuska6 toto asi patrilo mne ohľadom migreny áno takto to mám ja teraz a k tomu ťa operácia pred 3 mesiacmi je to možné teda že to nám tsm citlivé .prosim poraď čo ti zabera ? Lebo to je des s tým k tomu tie moje dutiny zoperovane ta migrena kombinácia strašná mozno preto aj ten opuch vtedy trocha vidím na čele .poraď ako tomu predísť ?
Kocky akurát som si o tom čítala. Tie nežiadúce účinky sú priberanie,opuch ,ale že do pár týždňov zmiznú. Toto by sedelo pribrala mi kilo a pol. Čo nám na škodu nebolo. Jedlá mi veľa banánov denne aj 3 ks telo si samo pýtalo draslík. Zajtra sa opýtam doktorky ,idem prv s ňou či mám kúpiť probiotiká a vitamíny. V nemocnici mala prísny zákaz cukru a soli. Žiadna čokoláda ani doma jej ju nedávam.
@0izidora0 áno keď je zo nevyhnutne a majú zachrániť život tak hej jasne , viem či pri alergií ,ci astme alebo autoimunitne.ochorenia poznam v rodine to berie teta ale po dlhom roky užívaní ona má z toho vedľajšie následky .bohuzial je to tak pri pravidelnom užívaní jej pomáhajú zachrániť život a pomôcť v v danej diagnóze ale na inom mieste jej škodia .😏
@tanika Nestras. My ich dlhodobo neuzivame. Každý deň kontrolujem či nemá teplotu. Celé telo, pokožku. Je to na nervy celé toto. Hrozný strach. Pri tej astme to mám dať na 3 dní a vysadiť. Ak je už fakt zle.Teraz ako je doma už dlhšie a zmenili sme lekára, dlho sme nepotrebovali liek záchrany. Pred tým áno .Tak som zmenila lekára.Zistili sa zv.mandle a mali sa robiť iné vyšetrenia ,aby sme zabránili takýmto stavom. Plus iné lieky sme dostali. Toto neviem čo bolo? Čo sa stalo? Mali jej vyberať mandle ,boli sme u dokt.robili jej testy vsetko vyšlo ok a za dva dni sme bojovali o život. Tomuto sa ani porozumieť nedá. Hrozný zvrat a rýchly. Ja už dúfam ,že zle je za nami a bude iba dobré.
@tanika prosím ťa ta tvoja teta ich užíva pravidelne? Ja ani nezaspím. Zajtra sa budem pýtať lekárky. Veď ma moje dieťa iba 3 roky ,nechcem az má následky. Kiež by sa už toto nikdy nestalo a nevieme čo je to choroba. Chce sa mi kričať od zúfalstva. Tu astmu som riešila všemožne, kde sa dalo. Nový pán doktor nám veľmi pomohol. Od vtedy ozaj ani len záchvat.Prave ten nasofan nám pomohol dosť. Až na toto posledné, kde sa nikto nevyjadril prečo?
@0izidora0 tvoja dcerka uziva nasofan sprej do nosa? To sa nemusis bat ved hore sme ti pisali ze tie spreje je nieco ine ako ked clovek uziva celkove kortikoidy tablety ako prednizon alebo medrol. Tie vyssie spomenute ucinky boli myslene na tie tablety a nie sprej. Ked jej ho obcas das neboj nic sa jej nestane. Hlavne ked pri tom mas pod kontrolou astmu. Precitaj si pribalovy letak nasofanu a ziadne hrozive nez ucinky tam niesu.... Ako povedal moj lekar nasofan pouzivaju miliony alergikov po celom svete aj cely zivot. Takze klud. Ak jej ho dr predpisal takvedel preco. Sama som ho brala skoro rok a pohoda 🙂
@milus777 prendison brala za celý život asi 5 x pri tej astme ,aby sme neskončili v nemocnici. Ten sa dáva pri tej astme ako záchranný liek. Ale nie dlhodobo 3 dní a vysadiť. Potom som zmenila lekára to čo som písala vyššie. Celý ten kolotoč . Dlho ho nemala. Až na túto udalosť čo sa nám posledné stala. Preto sa teraz obávam čo to s ňou , môže spraviť do budúcna
@milus777 bola som s ňou u imunológia ,videla že má sople. Chodievali sme čo 3 m.Povedala som jej to ,že už mesiac v kuse. Bola akurát sezóna alergikov. Ani len na krčné nás neposlala. Až ten nový lekár ten jej dal ten nasofan a od vtedy astmaticky záchvat nemala čiže ani ten prendison. Poslal nás na krčné a tam jej zistili,že mandľa už riadne tlačí aj na uši. Horšie na jedno počuje a musía von .Išla som k nemu preto,doslova ušla,lebo mali na neho dobre recenzie na internete a aj moje kamarátky. Deti sa z astmy dostali celkovo poniektoré. Nemohla som sa na to už dívať. Je to normálny lekár žiadny sarlatan. Toto posledné mala zriedkavý syndróm tam sa jej tiež nasadili kordikoidy vo vys.davkach,ale museli inak by nežila
@milus777 keby ti poviem meno tej imunologicky a spytas sa kdekoľvek na ňu v meste to by si pocula litánie. Vyvoláva lekárom do ambulancie,že jej kradnú pacientov. Ale doktor jej povedal ,milá pani ja som štátny zamestnanec,nie súkromník,mamicky zamnou chodia samé. Ja som už vážne nemala na výber. Doverovala som jej a takto sme pochodili
@milus777 Boli sme na kontrole ráno,crp zmerať.Pýtala som sa. Sestrička povedala , že kordikoidy majú a môžu ublížiť iba ak sa berú dlhodobo, čo nás prípad nie je . Nemám zatiaľ dávať probiotiká, zaťažovať organizmus. V pondelok máme ešte jedno vyšetrenie a podľa toho sa uvidí. Tak ma trochu ukludnila . Takýto pacienti sú sledovaní, ktorí musia dlhodobo užívať.

mne takto nejako začína migréna...inokedy zase akoby za okom ma bolí hlava..