Bolesti hlavy po lumbálnej punkcii
Mám kamarátku po lumbálnej punkcii 4 deň a tretí deň trpí veľkými bolesťami hlavy a šije. Má niekto podobné skúsenosti po tomto zákroku a ako dlho budú pretrvávať bolesti hlavy? Dr. jej tvrdia vraj, že s punkciou to nemá nič spoločné a posielajú ju na MR chrbtice. Ďakujem za odpovede!
@cerez ja som to mala 7 dní presne to iste. Neskutočná bolesť hlavy. No keď človek leží vo vodorovnej polohe je to dobre. No hneď ako si len sadne čistá katastrofa. Je to z lumbalky. Mňa neposlali nikam. U niekoho to trvá aj 2 týždne. Mňa to začalo prechádzať pomaličky tak po 7 dní. Určite to prejde. Len sa musí doplniť mozgovy mok a u niekoho to trvá dlhšie podľa mňa.
Krvna zatka a do 10 sekund je po probleme. U mňa zabralo ihneď. Odobrali mi asi 20ml krvi a vpichli do miesta po spinalke. Okamžitá úľava 👌🏻 po zákroku som musela ležať cca 4 hodiny bez pohnutia
@danielahamar dobrý vecer, viem, že je to stary prispevok ale mam taky isty problem…. Mam mesiac po LP a neskutocne ma odvtedy bolia kríže. Čo pomohlo prosim vas synovi na bolesť chrbta?Ďakujem
@vikiiiiiiii33 vôbec nič, dlho dlho ho bolel
@danielahamar …. Je to boj…. Žiadne tabletky mi nezaberaju, iba joga a to tiež nie všetky cviky. Dufam, že ta bolesť čoskoro skončí….
Aj tak ďakujem za odpoveď
@vikiiiiiiii33 momentálne čo mám vedomosti, zožeňte si telové sviečky. Tie by mohli pomôcť na 90% určite
@lusy2722 chcem sa opytat aj kludne ostatnych som 5 dni po LP prve 3 dni bola velka bolest hlavy od konca 3 dna sa to zacina zlepsovat hlava uz boli ovela menej. Ale s cim mam problem je ze 5 den som sa zobudil s velkym sumenim v uchu aj pulzovanim nevim ci je to normalne kvoli tej zmene tlaku alebo ??
@lusy2722 uz mi lepsie. Prestalo to po dni a pol aj ked nie uplne lebo ja sa citim uz 2 mesiace nie vo svojej kozi preto som isiel aj na odbery. Kruti sa mi hlava brni mi sija chrbat aj lytko. A neviem kde pokracovat z nemocnice ma poslali domov ze vsetky testy su dobre ze som zdravy ale ked od rana do vecera mi brni nieco a mam sumenie v usiach a aj taky pocit v hlave divny tak neviem kde ist a co robit.
@monny222 ahoj....aký je postup keď ti po LP zistia sklerózu multiplex? Mne robili včera lumbalku, čakám výsledky.... tiež majú podozrenie na SM
Ďakujem za odpoveď
@jarka721 ahoj, noo neurologicka mi odporučila centrum SM kde ma vezmú a s nimi uz budem riešiť priebeh choroby.. mňa vzali do Martina to mam kúsok a tam mi nastavili liečbu podľa mojich výsledkov.. predpisuju lieky, raz ročne magnetická, a tak.. ak máš nejaké otázky kľudne mi napíš 🙂
@jarka721 ahoj, noo neurologicka mi odporučila centrum SM kde ma vezmú a s nimi uz budem riešiť priebeh choroby.. mňa vzali do Martina to mam kúsok a tam mi nastavili liečbu podľa mojich výsledkov.. predpisuju lieky, raz ročne magnetická, a tak.. ak máš nejaké otázky kľudne mi napíš 🙂
@monny222 ahoj,po lumbalnej p. si mala bolesti hlavy?

@1stefi121 Prajem veľa šťastia. Dúfam že to bude lepšie ako u mňa. Držím palce. Samotný odber je v pohode no stavy po ňom sú katastrofa. Keď človek leží par dni je to ôk no ak vstane len na WC neakutocna bolesť hlavy.