icon

Bolesti hlavy po lumbálnej punkcii

cerez
22. okt 2016

Mám kamarátku po lumbálnej punkcii 4 deň a tretí deň trpí veľkými bolesťami hlavy a šije. Má niekto podobné skúsenosti po tomto zákroku a ako dlho budú pretrvávať bolesti hlavy? Dr. jej tvrdia vraj, že s punkciou to nemá nič spoločné a posielajú ju na MR chrbtice. Ďakujem za odpovede!

Strana
z3
lusy2722
7. feb 2022

@1stefi121 Prajem veľa šťastia. Dúfam že to bude lepšie ako u mňa. Držím palce. Samotný odber je v pohode no stavy po ňom sú katastrofa. Keď človek leží par dni je to ôk no ak vstane len na WC neakutocna bolesť hlavy.

lusy2722
7. feb 2022

@cerez ja som to mala 7 dní presne to iste. Neskutočná bolesť hlavy. No keď človek leží vo vodorovnej polohe je to dobre. No hneď ako si len sadne čistá katastrofa. Je to z lumbalky. Mňa neposlali nikam. U niekoho to trvá aj 2 týždne. Mňa to začalo prechádzať pomaličky tak po 7 dní. Určite to prejde. Len sa musí doplniť mozgovy mok a u niekoho to trvá dlhšie podľa mňa.

oliviakatka
7. feb 2022

Krvna zatka a do 10 sekund je po probleme. U mňa zabralo ihneď. Odobrali mi asi 20ml krvi a vpichli do miesta po spinalke. Okamžitá úľava 👌🏻 po zákroku som musela ležať cca 4 hodiny bez pohnutia

monny222
8. feb 2022

@1stefi121 neboj, keď to má pomôcť dobrej veci, dá sa to zvládnuť ;) držím palce a potom napis ako si dopadla 🙂

1stefi121
8. feb 2022

@monny222 ďakujem dúfam že to dám...

vikiiiiiiii33
12. aug 2024

@danielahamar dobrý vecer, viem, že je to stary prispevok ale mam taky isty problem…. Mam mesiac po LP a neskutocne ma odvtedy bolia kríže. Čo pomohlo prosim vas synovi na bolesť chrbta?Ďakujem

danielahamar
12. aug 2024

@vikiiiiiiii33 vôbec nič, dlho dlho ho bolel

vikiiiiiiii33
13. aug 2024

@danielahamar …. Je to boj…. Žiadne tabletky mi nezaberaju, iba joga a to tiež nie všetky cviky. Dufam, že ta bolesť čoskoro skončí….
Aj tak ďakujem za odpoveď

danielahamar
13. aug 2024

@vikiiiiiiii33 momentálne čo mám vedomosti, zožeňte si telové sviečky. Tie by mohli pomôcť na 90% určite

monny222
20. aug 2024

@1stefi121 ako si dopadla nakoniec? v pohode?

richard95
2. mar 2025

@lusy2722 chcem sa opytat aj kludne ostatnych som 5 dni po LP prve 3 dni bola velka bolest hlavy od konca 3 dna sa to zacina zlepsovat hlava uz boli ovela menej. Ale s cim mam problem je ze 5 den som sa zobudil s velkym sumenim v uchu aj pulzovanim nevim ci je to normalne kvoli tej zmene tlaku alebo ??

lusy2722
3. mar 2025

@richard95 môže byť že je to z toho.ja som mala 2tyzdne strašne bolesti hlavy.nemohla som ani vstať.Ležmo to bolo ôk. Skúste sa zohnut dole hlavou keď to príde.Malo by to prejsť vtedy.Mala som podobne problémy.

richard95
6. mar 2025

@lusy2722 uz mi lepsie. Prestalo to po dni a pol aj ked nie uplne lebo ja sa citim uz 2 mesiace nie vo svojej kozi preto som isiel aj na odbery. Kruti sa mi hlava brni mi sija chrbat aj lytko. A neviem kde pokracovat z nemocnice ma poslali domov ze vsetky testy su dobre ze som zdravy ale ked od rana do vecera mi brni nieco a mam sumenie v usiach a aj taky pocit v hlave divny tak neviem kde ist a co robit.

lusy2722
6. mar 2025

@richard95 Nechcem strašiť ale mala som tieto problémy.a bola z toho skleroza multiplex.preto som bola aj na lumbalku lebo mi nevedeli prísť na to co mi je.

lusy2722
6. mar 2025

@lusy2722 ale podla mňa to kludne môže byť aj chrbtica.

monny222
6. mar 2025

@lusy2722 no ale keď píše ze je všetko ok tak mu SM nezistili.. mne tiež trpli ruky a nohy a bola z toho SM 😐

jarka721
18. jún 2025
@monny222

@lusy2722 no ale keď píše ze je všetko ok tak mu SM nezistili.. mne tiež trpli ruky a nohy a bola z toho SM 😐

@monny222 ahoj....aký je postup keď ti po LP zistia sklerózu multiplex? Mne robili včera lumbalku, čakám výsledky.... tiež majú podozrenie na SM
Ďakujem za odpoveď

monny222
19. jún 2025
@jarka721

@monny222 ahoj....aký je postup keď ti po LP zistia sklerózu multiplex? Mne robili včera lumbalku, čakám výsledky.... tiež majú podozrenie na SM
Ďakujem za odpoveď

@jarka721 ahoj, noo neurologicka mi odporučila centrum SM kde ma vezmú a s nimi uz budem riešiť priebeh choroby.. mňa vzali do Martina to mam kúsok a tam mi nastavili liečbu podľa mojich výsledkov.. predpisuju lieky, raz ročne magnetická, a tak.. ak máš nejaké otázky kľudne mi napíš 🙂

jarka721
20. jún 2025
@monny222

@jarka721 ahoj, noo neurologicka mi odporučila centrum SM kde ma vezmú a s nimi uz budem riešiť priebeh choroby.. mňa vzali do Martina to mam kúsok a tam mi nastavili liečbu podľa mojich výsledkov.. predpisuju lieky, raz ročne magnetická, a tak.. ak máš nejaké otázky kľudne mi napíš 🙂

@monny222 ahoj,po lumbalnej p. si mala bolesti hlavy?

monny222
22. jún 2025
@jarka721

@monny222 ahoj,po lumbalnej p. si mala bolesti hlavy?

@jarka721 ahoj, ja nie chvalabohu, aj celkovo som sa rychlo dala dokopy aj na wc som mohla ísť v pohode

Strana
z3