icon

Bolesti krčnej chrbtice

mishadudy
7. jún 2018

Ahojte..už nejaky ten čas mam bolesti krčnej chrbtice. Bolesť by sa aj dala zvladnuť, len keby som nebola staale ako opitá. Čim väčšia bolesť, tym viac sa mi toči hlava, mam zavraty..tabletky od bolesti mi už nepomahaju vobec. Na neurologii som objednana až 20-eho. Ak sa tu niekto najde, skuste poradiť, ako vidržať, ako predisť točeniu hlavy, alebo aspoň čo robiť, aby to prešlo rychlejšie. Nemožem si taky čas ani ľahnuť lebo mi je ešte horšie. Cele dni som sama s deťmi a už veľa krat som mala pocit, že už odpadnem. Niekedy sa bojim dokonca vijsť vonku, na prechadzku myslim s deťmii. Šoferovať tiež velmi nemožem. Jednoducho sa stale citim, ako keby som bola opitá :/

dorottka
13. jún 2018

@juliet86 tetania je dnes vsetko, s cim si lekari nevedia dat rady a nevedia, co sa deje, ale chcu mat od pacienta pokoj. Tak povedia, jedzte magnezko, nestresujte sa a zmierte sa, ze priznaky su hrozne a zeny namiesto dalsieho patrania si povedia, ok, a potom sa na to vsetko zvaluje. aj ja som dostala tuto nalepku na dvoch roznych miestach, pritom uplna kravina. Nenechajte sa odbit, skutocnu tetaniu ma len velmi velmi malo ludi, tu na MK mam pocit, ze kazda druha zena. Je to dnes oblubena odpadova diagnoza, staci trosku pogooglit, mne to povedal aj moj neurolog - diagnoza lenivych lekarov.

andula77
13. jún 2018

@dorottka ja som mala podobne priznaky,ale suviselo to aj s ucho v ktorom mu sumi od r. 2013. Zaroven mam napriamenu krcnu. Diagnoza Menierov syndrom. Kef dom otehotbela s 3. Tsk somusela prestat lieky a pominuly aj zavrate. Akurat uvho sumi a sumi. Som ako pri mori cely rok ...uz piaty...

chrumka333
13. jún 2018

@mishadudy ak vyšetrenia neukážu nejakú konkrétnu dg, tak nájsť dobrého fyzioterapeuta or poradcu pre správne držanie tela a zdravý pohyb...veľmi veľa problémov a bolestí je spojených práve s týmto. Pritom človek nevie, že nesprávne chodí, stojí....skrátka si to neuvedomuje, len potom to vyústi do rôznych problémov, ktoré možno na prvý pohľad ani nesúvisia s celkovým postavením tela 🙂

dorottka
13. jún 2018

@andula77 veru aj to moze byt, akoze nezavidim ti toho Meniera... ja som mala par mesiacov takmer nonstop neznesitelne vertigo, to este k tomu bez migren, cize klobuk dolu. Velmi ti drzim prsty, aby to preslo... to uz tak chodi, musime same si dako poradit, patrat, studovat a skusat, pokus omyl.

lenka_21
16. jún 2018

@mishadudy jednoznacne cim skor diagnostika CT a aj MM. Neodkladala by som to...u mna bol vysledok sokova terapia...

lenka_21
16. jún 2018

@lenka_21 a z liekov zatial novalgin, Torecan na vracanie...

1ivanka1
16. jún 2018

@lenka_21 co ti zistili?😔

lenka_21
16. jún 2018

@1ivanka1 radsej zisti co povedia tebe. Treba verit a nebat sa. Ak je to chbtica da sa vsetko v pohode zoperovat. Ja som iny pripad a nechcem zbytocne rozpisovat. V kazdom pripade moje operacie dopadli dobre...

mishadudy
autor
16. jún 2018

@lenka_21 preco sokova terapia?

lenka_21
17. jún 2018

@mishadudy ono nema vyznam pisat co mam ja, lebo to mam ja a u ineho to moze byt ine. V kazdom pripade to treba vysetrit!

mishadudy
autor
Autor odpoveď zmazal
mishadudy
autor
18. jún 2018

@lenka_21 mozte mi prosim o tom napisat viac? Zaujima ma to..hoci do spravy ..dakujem 🙂

mishadudy
autor
20. jún 2018

Tak nakoniec mam isť na rehabilitacie..ale až o mesiac!!! Myslite, že mi pomôžu? Vraj najprv rehabilitacie, a ked nepomôže, tak ma pošle na CT :/ nepredppisala mi ani ziadne tabletky..vraj do mňa nechce zbytočne trepať tabletky..dalši mesiac budem čakať. Len či nahodou nebude potom ešte horšie..

miriamka
Autor odpoveď zmazal
susu29
29. jún 2018

@mishadudy ja som mala tiez problemy s chrbticou, velke.. Bola som PN 5 mesiacov, 1.6. som bola praceschopna, bola som u neurologa, na rehabilitaciach.. bolo to trosku lepsie. 18.6. ma odviezla RZS, bola som hospitalizovana na neurologii a az tam mi urobili MR a CT a konecne zistili, co mi je a co sa s tym da robit. Ja uz neviem, za 5 mesiacov mi nikto nebol schopny ani rontgen urobit a to som ich o to vyslovne ziadala. Ja mam stale na to tazke srdce.. k comu sa musi clovek prepracovat, aby mu urobili nejake vysetrenie?? Nechapem to, ved to nejde z vrecka konkretneho lekara, tak naco ludi zbytocne trapia.. celu dobu PN som sa fakt citila ako hypochonder..

miriamka
Autor odpoveď zmazal
mishadudy
autor
29. jún 2018

@susu29 a co vlastne zistili? Mne uz ta bolest prechadza aj do lavej ruky..niekedy sa to uz fakt neda vidrzat..nemozem ani maleho na ruky zobrat. A to musim cakat do 20-eho jula kym pojdem na rehabilitacie a az potom na CT

mishadudy
autor
29. jún 2018

@susu29 a tie rehabilitacie pomohli??

miriamka
Autor odpoveď zmazal
mishadudy
autor
29. jún 2018

@miriamka ja mam zavraty uz dlhsie, lenze kym sa niekde dopracujem u nasich lekarov, tak este dlhy cas prejde..na kazde visetrenie treba cakat mesiac minimalne...tiez idem najprv len na FRo visetrenie a az tak ma objednaju na rehabilitacie :/

miriamka
Autor odpoveď zmazal
mata1407
29. jún 2018

ahojte.Mna pred 3dnami brala sanitka..Vonku som spadla také zavraty som dostala.Nevedela som čo sa deje.S krčnou chrbt.mam problemy uz 10rokov.Ale teraz ma to tak chytilo ze neviem prejst ani na wc.asi nerv zapalenyV Nr na urgente ma odbili infuzkou.Moj obvodak mi dal Milgammu a Almiral injekcie.Dnes som mala 5-tu a nič.Som zufala.Kedy to ulavi..Nemate skusenosti z inymi injekciami

miriamka
Autor odpoveď zmazal
mata1407
29. jún 2018

@miriamka no nádhera A čo berieš ake lieky či injekcie?maš zápal?

mishadudy
autor
29. jún 2018

@miriamka tak chvalabohu mna este sanitka nevrala..ani si to neviem predstavit..a to mi je kazdy den na odpadnutie, take zavraty mam ale snazim sa hned si sadnut nehybat sa a tak pomalyyycky prechadza ale nikdy nie uplne..a to som doma stale sama s detmi :( stale sa bojim, ze raz fakt odpadnem a dalej co?? :( dr mi povedala len tolko, ze to tak býva pri krcnej chrbtici a viac nic..

miriamka
Autor odpoveď zmazal
mata1407
29. jún 2018

@miriamka tak drziiim vseetky palce nech to cim skor prejde..ja mam asi zapal lebo na chrbte neviem ležat akoby mi díkou pichali do pravej strany ..teplo..ked dam ..este horšie.A ked chodim tlači mi vsetko do hlavy akoby mi sedi niečo na krku 100kg

skjatqo
29. jún 2018

Rehabilitacny lekar by Vas mal vysetrit, urcit postup. Ak sa chcete vyliecit, musite na sebe zacat pracovat. Lieky na uvolnenie alebo od bolesti ak vuobec, tak iba na noc alebo pod vedenim lekara. Bolest ma zmysel, je to obranna reakcia aby sa nestalo nieco horsie. Ked ju vypnete, urobite blby pohyb a ublizite si.

Poistovna dnes nehradi takmer nic. Ak chcete skutocnu liecbu, budete si musiet pravdepodobne priplatit. Mozno navstivit ineho. No ak budete "posluchat", vyliecite sa na cely zivot. Projekt skola chrbtice je taky dobry zaklad na ktorom sa da stavat.

miriamka
Autor odpoveď zmazal
alenka7777
29. jún 2018

co sa tyka chrbtice, tak najucinnejsie je cvicenie sm system. kamoska mala tiez taketo problemy, ake popisujes a uz po prvom cviceni viditelne zlepsienie