icon

Bolesti krížov po zobudení sa

21. mar 2023

Po zobudeni kazdy den ma velmi bolia krize, spodok chrbataq ze neviem sa ani hybat, neviete z coho by to mohlo byt? Daqakujem.

yoxinka
21. mar 2023

Ako spíš (na chrbte, na bruchu, na boku … ) Aký máš matrac? Ako vstávaš z postele?

kvetinka75
21. mar 2023

ťažko povedať keď nepoznáme podrobnosti - zdvíhanie niečoho ťažkého? zlý matrac? nemávaš problémy s krížami - niečo vrodené, poškodené, nejaké anomálie, ofúknuté ? Niektorí to majú z teplej vody - niekomu nerobí dobre vlhké teplo

tanyag
21. mar 2023

Ja som toto mala po pôrode dosť dlho...ale mne pomohla masáž, nejaký zaseknutý sval som mala, po absolvovaní 3 x masáže, žiadne bolesti a ja blba som sa trápila 3 roky 🤭🤭🤭🤭

katkasav
21. mar 2023

Pokiaľ máš dlhodobo sedavé zamestnanie, môžeš mať oslabené svalstvo

stanulienkat
21. mar 2023

Makky matrac+ asi spis na bruchu.

niqua
21. mar 2023

@tanyag aj ja to mam....som 4 mesiace po porode, cize vas koment mi pomohol, objednam sa na masaz 😃😘

tanyag
21. mar 2023

@niqua skúste 🙂 ja som sa vážne ani zohnúť nemohla, lekárom som vravela, vraj to po pôrode je bežné...ale už keď to trvalo 3 roky, tak som išla na masáž...🙂 tak sa mi uľavilo

yoxinka
21. mar 2023

@niqua
Pokiaľ si po pôrode, máš oslabený stred tela. Brucho sa uvoľnuje aby bábo mohlo rásť, to je normálne. Oslabené brucho znamená bolesti chrbta, lebo svaly sú slabé. To sú prípady, kedy treba brušné a chrbtové svaly posilňovať (cvičenie) a nie uvoľňovať (masáž). Masáž môže pomôcť na chvíľu, ale problém nevyrieši. Ja som tak skončila s prasknutou platničkou a troma vysunutými v drieku a to som chodila na masáže 9 mesiacov každý týždeň. Takže skôr by som poriešila vyšetrenie fyzioterapeutom ako masáž a zvlášť po pôrode.

zuzpar
21. mar 2023

Moze byt, ze slaby stred tela, zla poloha ked spis a vela ineho, ale taka rychla pomoc je dobre dat si liek, nieco co ti to utlmi, ale ak to trva uz dlho alebo cosi, tak by som to aj s doktorom riesila.

beabelisova
28. mar 2023

@yoxinka uf tak toto nie je dobre ako si dopadla. Mali by sme viacej o tieto veci dbat a nic nepodcenovat, lebo ozaj to moze zle skoncit. Tiez od isteho obdobia sa o seba staram ovela viacej a viac aj dbam na to ked mi moje telo dava najavo, ze nieco nie je OK.

san_dra11
31. mar 2023

@beabelisova len ako vies, ze ci je to len nejaka chvilkova zalezitost alebo ci je to uz nejaky vaznejsi problem?