Bolesti plochých nôh a ďalšie zdravotné problémy
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, poslednú dobu mám dosť veľké bolesti chodidiel, vložky nosím, ale ráno sa budím na silné bolesti nôh, okrem toho mám aj hypermobilny syndróm a artrozu bedrových kĺbov, coxa valga, mám len 33 rokov, ale bolesti ako keby mam 80. Cítim takú nestabilitu aj pri chôdzi, mavam ťažké stehná po prebudení pri chôdzi, skúsil som spraviť nejakú fotku, ako to aktuálne vyzerá.

Ak mas coxa valga, tak si asi sledovany o ortopeda, tak naspat k nemu, na fyzioterapiu a cvicit a cvicit. Nepises ci cvicis, ale mal by si a to denne a dozivotne.
Ak mas coxa valga, tak si asi sledovany o ortopeda, tak naspat k nemu, na fyzioterapiu a cvicit a cvicit. Nepises ci cvicis, ale mal by si a to denne a dozivotne.
@veselo_neveselo snažím sa, ale teraz je to také zhoršené, často zápaly šliach, niekedy sa mi zasekávajú kĺby, časté praskanie, šklbanie vo svaloch, mám aj hypermobilný syndrom. Ortopéd mi povedal, že mám nevyhnutne užívať kĺbovú výživu vzhľadom na diagnózy. Artrózu bedrových kĺbov mi zistili už v 18 rokoch.
ak nosis speci orto vlozky vies ze tieto zabery su k nicomu, odtlacky noh treba. ale je to uplne jedno. ak ta bolia nohy (pises stehna) treba to riesit s ortopedom, mozno su nevhodne vlozky, topanky, mozno malo magnezia, mozno opotrebovanie klbov a treba liecbu, mozno je tam zapal... takt ti nik neporadi, na t je dr nie socialna siet

@martin828 s tymto konkretne skúsenosť nemám, ale viem, ze fyzioterapia ta vie naucit správnu držanie tela a vie aj správnym cvičením vyformovat klenbu na nohe. Dr Smisek, co zalozil SM system tvrdí, ze SM ti prirodzene vyformuje klenbu (okrem ineho). Artroza síce nezmizne, ale dlhodobým cvičením sa ti zmiernia (mozno aj zmiznu) bolesti, ktore ju sprevadzaju. Ja mam artrozu chrbtice a degenerovane platnicky a odkedy cvicim fyzio, nemam ziadne bolesti (cvicim denne). Skus.