icon

Bolesti pod pravým rebrom po chrípke: Natiahnutý sval?

9. feb 2025

Ahojte asi 2.5 týždňa dozadu som mala chrípku podľa príznakov nebola som u dr . , bolesť hlavy celého tela, 39az 40 horúčky , kašeľ suchý , malý syn mal tiež chrípku s ním som bola . Chorá som bola vyše týždňa a teraz takých 4-5 dni mám tieto bolesti pod prvým prsnikom /rebrom až niekedy mi to vystreli do chrbta tiež po pravej strane .Co to môže byt myslite že to bude len natiahnutý sval z kašľa ? Lebo už ma to dosť obmedzuje v živote , v domácich prácach , hlavne pri kašli ,smiechu ,keď sa nadýchnem, keď sa zohýbam, tak vtedy je to dosť bolestivé taká bodujúca bolesť , ale tlak cítim aj keď nič nerobím a v noci sa neviem uložiť lebo ma to boli . Lieky na bolesť mi trošku pomôžu ale nie dlhodobo . Tak neviem mám radšej zájsť k dr alebo to bude len ten sval a prejde to

anna777115
9. feb 2025

Toto, sú kŕče od kašľa. Aj mňa niekedy chytí taký kŕč pod rebrami, že sa nemôžem, ani nadýchnuť.

terezka1947
9. feb 2025

Dýcha sa ti dobre?nezadychavas sa?nemáš zvýšenú teplotu večer,unavená nie si?lebo teraz sú tie chrípky dosť zakeracke s končia zápalmi pľúc. Kľudne to môže byť iba svalovicu z kašľa,ale pokiaľ ti to neprejde za pár dní,zašla by som k lekárke.

autor
9. feb 2025

@terezka1947 unavena som veľmi , ale nezadychavam sa, len ma to boli, teplotu mám 37 ale to ja mávam bežne aj zdravá

terezka1947
9. feb 2025

Ja by som aspoň konzultovala s lekárom.
Naozaj to nič nemusí byt,ale keď to to neprejde za pár dní,resp.uz to trvá dlhšie,zajdi za lekárom.

mousegirl
9. feb 2025

Môžeš mať z kašľa kľudne zlomené rebro. Lekár ta pošle na RTG

zuzanaete
9. feb 2025

Kamoska mala z kasla zlomene rebra.