Bolesti pod pravým rebrom po chrípke: Natiahnutý sval?
Ahojte asi 2.5 týždňa dozadu som mala chrípku podľa príznakov nebola som u dr . , bolesť hlavy celého tela, 39az 40 horúčky , kašeľ suchý , malý syn mal tiež chrípku s ním som bola . Chorá som bola vyše týždňa a teraz takých 4-5 dni mám tieto bolesti pod prvým prsnikom /rebrom až niekedy mi to vystreli do chrbta tiež po pravej strane .Co to môže byt myslite že to bude len natiahnutý sval z kašľa ? Lebo už ma to dosť obmedzuje v živote , v domácich prácach , hlavne pri kašli ,smiechu ,keď sa nadýchnem, keď sa zohýbam, tak vtedy je to dosť bolestivé taká bodujúca bolesť , ale tlak cítim aj keď nič nerobím a v noci sa neviem uložiť lebo ma to boli . Lieky na bolesť mi trošku pomôžu ale nie dlhodobo . Tak neviem mám radšej zájsť k dr alebo to bude len ten sval a prejde to
Dýcha sa ti dobre?nezadychavas sa?nemáš zvýšenú teplotu večer,unavená nie si?lebo teraz sú tie chrípky dosť zakeracke s končia zápalmi pľúc. Kľudne to môže byť iba svalovicu z kašľa,ale pokiaľ ti to neprejde za pár dní,zašla by som k lekárke.
@terezka1947 unavena som veľmi , ale nezadychavam sa, len ma to boli, teplotu mám 37 ale to ja mávam bežne aj zdravá
Ja by som aspoň konzultovala s lekárom.
Naozaj to nič nemusí byt,ale keď to to neprejde za pár dní,resp.uz to trvá dlhšie,zajdi za lekárom.
Môžeš mať z kašľa kľudne zlomené rebro. Lekár ta pošle na RTG
Kamoska mala z kasla zlomene rebra.

Toto, sú kŕče od kašľa. Aj mňa niekedy chytí taký kŕč pod rebrami, že sa nemôžem, ani nadýchnuť.