icon

Bolesti v hrudníku, obličiek a tmavý moč - mali ste niekto podobný problém?

patka27101999
25. aug 2020

Ahojte, k lekárovi sa chystám, ale zatiaľ žiaľ nejdem, nemám kde nechať dieťa...len sa chcem spýtať, nemali ste to už niekto? Mám bolesti, dnes sú to 2t, začalo to hrudníkom, vľavo dole a hlavne pri nádychu (nič iné mi nie je) a trvalo to presne 2t, dnes to prešlo akoby k obličkam+ mám tmavý (veľmi tmavý moč) malo cikam (vypijem denne asi 2l, a idem cikať ráno a večer)...zvykla som vždy cikať menej ale toto sa mi nezdá...nemal niekto podobný problém? Nič iné mi nie je

h2
25. aug 2020

@patka27101999 Nemám podobný problém, ale k lekárovi choď určite!!! Ja som raz takto bola so synom u svojej lekárky, ospravedlnila som sa, že ho so sebou beriem, lebo ho nemám kde nechať, zobrala to úplne v poriadku. To nie je argument, že nejdeš k lekárovi, lebo nemáš kde nechať dieťa!

simsalabim
25. aug 2020

@patka27101999 k lekarovi mozes ist aj s dietatom, ak ho nemas kde nechat. S oblickami nie je sranda, viem to, mam dceru, ktora ma problem s oblickami. Tmavy moc a tak malo nie je v poriadku. kde ta to boli? Ak v boku, akoby krize, je to oblicka. A problemy s oblickami ta mozu priamo ohrozit na zivote...chod!

patka27101999
autor
25. aug 2020

@simsalabim práveže už som tak zmagorena z tej bolesti (v podstate 2t skoro nonstop, v noci nespím lebo ma všetko bolí) ale mám skôr pocit že v strede, ako po bokoch...a bojím sa aj toho že v nemocke ma nechajú a malého nemám žiaľ kam ,odložiť,...

simsalabim
25. aug 2020

@patka27101999 pozri, ak sa ti stane nieco naozaj vazne, maly moze ostat bez maminky. Radsej to ries cim skor.

0silvia0
25. aug 2020

@patka27101999 ked niekde doma skolabujes, dietatu aj tak nepomozes, maly ti sanitku asi nezavola...
Neblazni, vzdy je riesenie...

deti95060810
25. aug 2020

prinajhoršom v lekárni kúpiš papieriky na rozbor moču.... Doma už len ponoriš do moču a vidíš....samozrejme lieky si nepredpíšeš....😉
A nedá sa ti ani na pohotovosť? možno by pochopili...

simsalabim
25. aug 2020

@patka27101999 moja ked mala velmi tmavy moc, mala v nom krv a bielkoviny. Bol uplne hnedy ako cierny caj v pohari. Diagnosticke papieriky ti ukazu viac, ale bez lekara si naozaj neporadis.

baccio
25. aug 2020

@patka27101999 rodičia,babka,dedko,sestra,brat,kamarátka,suseda ....naozaj nikto by ti dieťa nachvíľu nepostrazil?Alebo opatrovateľka za pár eur.

patka27101999
autor
25. aug 2020

@baccio rodičia jeden neznámy, druhý ďaleko, nechce cestovať ako je korona...inú rodinu už nemám, bývam tu krátko, nikoho tu nepoznám, musela som odísť kvôli vysokým podnajmom...a na opatrovanie vážne momentálne nemám peniaze 😔

simsalabim
25. aug 2020

@patka27101999 ved vezmi dieta a s nim k lekarovi. Nikde nie je napisane, ze ta hospitalizuju. A ak ano, urcite nieco vymyslia, maleho sameho na ulicu nevysupnu. S oblickami nie su zarty, to nie je pokazeny zaludok...moze ti ist o zivot. Cakanim si mozes privodit nezvratne poskodenie obliciek.

3009
25. aug 2020

@patka27101999 pozerám, že si z Petržalky tak to nemôžeš mať problém íst aj s dieťaťom k lekárovi. MHD chodí všade, takže nehľadaj rady na MK, ale sa vychystaj k lekárovi, najprv k obvodnej.

simsalabim
25. aug 2020

@3009 v podstate moze ist aj na pohotovost na Antolsku a povedat, ze sa bolest prudko zhorsila a aky ma moc. Zrejme ju vysetria dokladnejsie a na jednom mieste (moc, krv, usg) a prip nariadia dalsie vysetrenia, napr CT.

stanulienkat
25. aug 2020

Bolest pri nadychu moze byt z chrbtice. A moc... 2litre v tychto horucavach nie je vela. Meraj si kllko vypijes a kolko vycikas. Nejde o to kolko krat cikas,ale aky je objem. Teraz v lete vela vydychas a vypotis. Takze pi viac tekutin. Farba mocu moze byt ovplyvnena jeflom,pitim,liekmi....

veronikaszabova
25. aug 2020

@patka27101999 podla tvojich diskusii si uz tento problem mala pred 2r - ozaj sa s tym nezahravaj a bez k lekarovi. Snad ti daju lieky a nepojdes do nemocnice.

patka27101999
autor
25. aug 2020

Nebývam už v ba, viď časť o sťahovaní...nemenila som údaje...bývam v Šuranoch, žiadna MHD

nykkushka
25. aug 2020

Dosť možné, že ide o chrbticu. Tá máva veľa podôb bolestí a aj rôzne príčiny. Bez dr to asi nevyriešiš. Vezmi dieťa k dr so sebou, nemyslím, že ťa s nim vyhodia 🙂. A moč môže byť tmavy, nevieme aký máš výdaj energie, postavu, ale myslím, že 2 litre pri horučavach, čo sú vonku není moc, plus ak kojíš, treba určite piť viac tekutín 🙂

h2
25. aug 2020

@patka27101999 A všeobecného lekára máš tam, kde teraz bývaš? Ak áno, normálne zajtra zober dieťa a choď aj s ním k lekárovi. Uvidíš, bude to v poriadku, sama som takto bola so synom, už to bolo dávno, mohol mať asi 3 roky vtedy. Ale určite choď k lekárovi, nevieš, čo sa môže stať, môžeš doma odpadnúť...

patka27101999
autor
25. aug 2020

@h2 zial nemám...stráženie budem mať v sobotu, aby som mohla ísť na pohotovosť, dôjde kamarátka až z BA sem (nemôže kedykoľvek, predsa je to 2h cesta)

h2
25. aug 2020

@patka27101999 Sobota je strašne ďaleko. Prečo nechceš ísť na tú pohotovosť s dieťaťom?

nikaeli
25. aug 2020

@patka27101999 mňa raz brala sanitka, keď ma nenormálne bolelo v pravom boku kdesi medzi rebrami a slepákom - zobudila som sa na to ráno okolo šiestej, bolesť bola taká silná, že som sa nevedela ani otočiť, ani sadnúť, ani proste nič.. prvé podozrenie - slepák - vylúčili - druhé podozrenie boli obličky - čo mňa veľmi prekvapilo.. Skrátim to, bola to chrbtica.. ale ty spomínaš aj moč a tá bolesť je už príliš dlhá.. neriskuj a zavolaj záchranku - nemusia ťa brať do nemocnice, mňa brali, lebo som sa nevedela pohnúť, ale po infúzii mi poľavilo a na obed som už šla domov (s odporúčaniami na ďalšie vyšetrenia).. vieš, ak sa ti pohorší, nebodaj odpadneš, tvojmu drobcovi samému doma nepomôže nik..

lenuliatko84
25. aug 2020

Chpd normalne aj s malym

pmoricova
25. aug 2020

@patka27101999 päťka nečakaj choď na pohotovosť. Keď malo cikas obličky nepracujú tak ako majú nečakaj kým ti odídu obličky. Dializu predsa nechceš