icon

Bolesti v podbrušku na pravej strane. Čo s nimi robiť?

katkakk
29. jan 2011

Ahojte žienky...

chcem sa s Vami podeliť o moju skúsenosť, ktorá sa týka bolesti v podbrušku - na pravej strane..
Objavili sa mi po pohlavnom styku.. celý vikend som citila neskutocne bolesti, no na pohotovost som sa odhodlala ist az v utorok....
isla som rovno na gynekologicku pohotovost, odkial ma surovo vyhodili s tym, ze mam ist k svojmu obvodnemu doktorovi.. Mimochodom, pochadzam z Kezmarku, no pocas bolesti som sa nachadzala v Trnave, kde studujem, takze je pochopitelne, ze som navstivila miestnu pohotovost..
so slzami v ociach som odtial odchadzala a isla na pohotovost pre dospelych.. tam mi vzali krv, moč, a vysledky boli velmi dobre.. poslali ma znovu na gynek. pohotovost s tym, ze su povinni ma vysetrit.
po kompletnom vysetreni zistili, ze som v poriadku...
tak sa rozhodli poslat ma este na chirurgicku pohotovost... tam ma prezeralo asi 6 doktorov, nevedeli sa zhodnut na rovnakom nazore.. tak ma poslali na sonografiu - ta mi nic nenasla - a na druhy den mi na chirurgii brali krv - s dobrymi vysledkami. doktor sa rozhodol poslat ma este na CT- vysetrenie - aby sa potvrdilo alebo vyvratilo zapalenie slepeho creva..
aj Ct- vysetrenie ziadnu zavadu nepotvrdilo...
zufala som nevedela, co somnou bude dalej...
Chirurgovia boli zufali takisto.. .poslali ma preto znovu na gynekol. pohotovost, aby ma tam 2 dni hospitalizovali... domnievali sa, ze bolesti su spojene s obnovou vajecnikov po pohlavnom styku....
ked som dosla na pohotovost, doktorka ma vysetrila, opat nic nezistila, a nakoniec usudila, ze bolesti su spojene s ovulaciou.. niesu caste, ale sem - tam sa mozu u zeny objavit....
Hospitalizovat ma odmietli, dali mi len nejaky liek proti bolesti a poslali ma domov s tym, ze sa mam radsej venovat skuskam, a nechodit po pohotovostiach s nepodstatnymi problemami...
Bolesti u mna pretrvavaju, a ja neviem, čo s nimi.....

sandy315
26. feb 2015

Ahoj, daj potom vediet ako si dopadla
@seraa

seraa
4. máj 2015

@sandy315

ahoj ako.som slubila
bola som.na mri a zistili mi ze tam mam na hrubom creve nejaky zapal alebo nieco co moze but zapal a nejaki hodnotu z krve nizku co by mohlo byt histeminova intolerancia
teraz ci jedno suvisi s druhym nevedia.. treba dalsie vy!setrenia asi endoskopia :(
baby ked boli tak nieco nie je ok a treba hladat
pytajte si magn. rezon.to ukaze dopodrobna
mne na ct nic nenasli a na mri ano
tu hned rezu kazdeho ze slepe crevo ale pritom to moze byt milion inyvh veci
dufam ze to rychlo vyriesim a po roku trapenia budem mat pokoj

sandy315
4. máj 2015

Ahoj, no cipaaana ☹ tak dufam, ze dostanes lieky a preliecis ten zapal a bude dobre,
Ja sa mjusim priznat, ze teraz nejako dlho ma. Nic neboli, snad pri stlaceni, ale nepokusam..
Ozvi sa aj neskor, co mas nove, drz sa 🙂

sandy315
4. máj 2015

@seraa drž sa a daj vediet čo bolo dalej... Pa

daniela8860
28. júl 2015
seraa
30. sep 2015

@sandy315 r
Ahoj,
No bola som sa poradit s inym lekarom. A ten povedal ze to nie je zapal (to mri) a ze ked uz tak je to na druhej strane ako sa stazujem.
No ale teraz ma uz boli aj na lavej...mba to boli slabo sem tam taka pulzujuca bolest alrbo tahanie a byva mi z toho tak zle zatoci sa mi aj hlava... ale stale nic...
Nasli mi helikobaktera a uz koncim antibiotika ale je to este prave horsie tazke to nebolo ono.,., dufala som :( rozmyslam asi ta endoskopia predca ukaze najlesie a budem mat pokoj.. ja sa boli chrona aebo tej ulcerozy .. ale nema hnacky nic take., tak neviem
Ty ako? Nieco nove?

sandy315
1. okt 2015

Ahoj, no ja som akurat vcera zase dostala bolesti, ani chodit som nemohla, dnes este citim miernu bokest, mne vzdy pomoze nalgesin, asi mi to utlmilo bolest, no uvidim, co bude dalej, tiez rozmyslam nad endoskopiou ...najhorsie je,ze uz mam par dni hnacky ☹ no myslim, ze to je z antibiotik, mala som chripku, tak mi dala dr nejake spektralne, a vidis, bolest predsa prisla, takze zapal to urcite nebude, a co to je, to asi len boh vie ☹ ozvem sa , aj ty daj vediet, ak budes mat nieco nove, drz sa

pasikavamacka
14. feb 2016

Ahojte, mate nieco nove odvtedy? Mna boli prava strana podbruska uz tyzden,myslela som si ze ovulacia...neviem kde zacat ci gynda, urolog, gastro, chirurgia...

misel0806
14. feb 2016

@pasikavamacka ahoj a aka je to bolest silna stredna slaba. Ta bolest je iba v jednom bode alebo ta boli aj cele brucho?? Neviem na pravej strane podbruska je slepak ak sa nemilim no keby si ho mala tak tie bolesti by si mala ovela horsie..

pasikavamacka
15. feb 2016

@misel0806 veru moze to byt aj slepak. citala som o tom, ze u kazdeho sa prejavuje inac a nie kazdy ma akutny rychly priebeh s velkmi bolestami. zvysenu teplotu mam uz 1 mesiac a nevedia z coho. avsak bolest sa objavila iba tento tyzden
mam ist na urologiu- tam snad prezru mocovy mechur, musim ist aj na gydu a ked vsetko bude ok, posle ma dr aj na chirurgiu
mna boli uplne dole pri mocaku vpravu

misel0806
15. feb 2016

@pasikavamacka skus tych doktorov no oni sa tomu lepsie rozumeju takto su to len domienky. . Drz sa nech to neni nic vazne papa😀

denqa33
26. mar 2016

Ahojte dievčatá ja mám bolesti v podbrušku v pravo dole a to som bola akurát v utorok na ročnej prehliadke a vporiadku tehotna nie som a menzes už. Tiež strácam 😔

denqa33
26. mar 2016

Ak mi budete vedieť poradiť tak prosím o odpoveď

pasikavamacka
27. mar 2016

@denqa33 neviem ti poradit, mne to preslo po case, resp. potvrdila sa borelioza, takze to mi tie bakterie robili sarapatu v tele. Ale bola to aj silna ovulacia u mna

denqa33
27. mar 2016

No umna ovulácia asi už nie lebo. Ja už menzes nemám

pasikavamacka
27. mar 2016

@denqa33 vpravo moze byt aj slepe crevo... vypytaj si sono brucha

denqa33
27. mar 2016

Ale slepak by ma bolel v kuse a aj na dotik nie a mňa to bolelo najviac asi tak jeden deň ale teraz je to už lepšie ale pijem ženský čaj

mata95
20. sep 2016

Ahojte baby, mam tiez tieto problemy,uz tyzden ma picha v pravom podbrusku a uz aj vpravom boku,tlaci mi to na krize a ktomu mam vkuse zvysenu teplotu.na sone vsetko ok,urologia ok,vajecniky ok,tak ja netusim co mi je,je mi cim dalej horsie.obkednala som sa na gastro ale termin taky ze kym sa tam dostanem ta neviem.bojim sa ze mam zapal criev,a ze sa mi nieco stane.uz nevladzem sa ani dcere venovat,len lezim a meriam si teplotu....ako ste pochodili vy?dakujem

dzemiik
29. nov 2016

ja som mala bolesti v pravom podbrusku asi 3-4 roky, rozhodla som sa teda ze s tym pojdem za lekarom. samozrejme, zacal sa kolotoc vsetkych vysetreni ake len boli dostupne (sono, mr, kolono, enterografia..chyba mi uz len laparoskopicke vysetrenie) vsetko negativne. takze som patrala sama po pricine bolesti, zacala som si viac vsimat svoje stravovacie navyky. zistila som ze bolesti som mala pravdepodobne z toho ze som kazde rano zjedla jogurt. bola som vtedy na vyske, takze som jedla halabala. odkedy mam pravidelny stravovaci rezim a hlavne nejem tie jogurty, som celkom ok.

anndreina
14. nov 2017

@sandy315 Ahoj chcem sa ťa spýťať či sa tie bolesti už zlepšili?

sandy315
14. nov 2017

Ahoj, ja mám ich stále, napriek tomu, že som už v prechode, myslela som, že prejdú, ale raz za 3 mesiace sa vždy ozvú a stále si nie som istá , prečo 😑

anndreina
14. nov 2017

reagujem preto lebo presne tieto iste príznaky mám od pôrodu malej ja a už neviem kam s tým mám ísť

matusa111
6. dec 2017

Ahojte, no ja som na tom podobne, mala som asi v 14 rokoch operáciu slepého čreva, chvílku bolo všetko OK. Potom prišli tieto bolesti v pravom podbrušku, ťahavé, pichľavé.. ani neviem ako to nazvať. No vždy to bolo v období ovulácie 2 max 3 dni a zas celý mesiac OK. Potom som otehotnela a bolesti boli dokonca aj počas tehotenstva no nie tak silné ako pred tým... Cisársky rez som mala cca 3,5 roka späť... hneď ako som sa dala doporiadku, vrátili sa extrémne bolesti spodnej časti, ktoré mám však už asi nonstop, ukľudní sa mi to sem tam na pár hodín... mám za sebou laparoskopicku operáciu už dvakrát kde mi odstránili aj zrasty po slepom čreve. Gynekolog v žiadnom prípade nechce pripustiť, že je to z gynekologického hľadiska, urolog tak isto, ani CT nič neukázalo.. teraz riešim gastro pretože sa tie bolesti ťahajú až pod rebrový oblúk.. S manželom nevieme ani sexuálne fungovať, je to na nervy... hrozne ma to boli :( A ja sa cítim už ako taký idiot čo si to namýšľa.. .Ja už neviem.. trávenie mám celkom OK, problémy so stolicou tiež nemám.. Mám pocit ako keby sme si tie príčiny mali zisťovať sami :(

anndreina
6. dec 2017

Presne tak, už sa cítim ako idiot,už neviem či to nie je psychickeho pôvodu ,ja som to doteraz nemama,až po tom pôrode aj to až ale po roku.

anndreina
6. dec 2017

Presne aj mne vyráža tá bolesť pod rebrový obluk,

matusa111
7. dec 2017

@anndreina a bola si uz aj na kolonoskopii?

anndreina
7. dec 2017

hej,všetko ok

anndreina
7. dec 2017

Ja už ,že či mi to nerobia hormony.

matusa111
7. dec 2017

@anndreina ja uz len to nemam ale moc sa mi do toho nechce... nemyslim si,ze je to v tom :( a beries nejaku antikoncepciu ked myslis,ze hormony?

anndreina
7. dec 2017

Nie nič neberiem,ale už neviem čo by to bolo ked to mám až po pôrode pred tým som nič takéto nemala