Bolesti v podbrušku na pravej strane. Čo s nimi robiť?
Ahojte žienky...
chcem sa s Vami podeliť o moju skúsenosť, ktorá sa týka bolesti v podbrušku - na pravej strane..
Objavili sa mi po pohlavnom styku.. celý vikend som citila neskutocne bolesti, no na pohotovost som sa odhodlala ist az v utorok....
isla som rovno na gynekologicku pohotovost, odkial ma surovo vyhodili s tym, ze mam ist k svojmu obvodnemu doktorovi.. Mimochodom, pochadzam z Kezmarku, no pocas bolesti som sa nachadzala v Trnave, kde studujem, takze je pochopitelne, ze som navstivila miestnu pohotovost..
so slzami v ociach som odtial odchadzala a isla na pohotovost pre dospelych.. tam mi vzali krv, moč, a vysledky boli velmi dobre.. poslali ma znovu na gynek. pohotovost s tym, ze su povinni ma vysetrit.
po kompletnom vysetreni zistili, ze som v poriadku...
tak sa rozhodli poslat ma este na chirurgicku pohotovost... tam ma prezeralo asi 6 doktorov, nevedeli sa zhodnut na rovnakom nazore.. tak ma poslali na sonografiu - ta mi nic nenasla - a na druhy den mi na chirurgii brali krv - s dobrymi vysledkami. doktor sa rozhodol poslat ma este na CT- vysetrenie - aby sa potvrdilo alebo vyvratilo zapalenie slepeho creva..
aj Ct- vysetrenie ziadnu zavadu nepotvrdilo...
zufala som nevedela, co somnou bude dalej...
Chirurgovia boli zufali takisto.. .poslali ma preto znovu na gynekol. pohotovost, aby ma tam 2 dni hospitalizovali... domnievali sa, ze bolesti su spojene s obnovou vajecnikov po pohlavnom styku....
ked som dosla na pohotovost, doktorka ma vysetrila, opat nic nezistila, a nakoniec usudila, ze bolesti su spojene s ovulaciou.. niesu caste, ale sem - tam sa mozu u zeny objavit....
Hospitalizovat ma odmietli, dali mi len nejaky liek proti bolesti a poslali ma domov s tym, ze sa mam radsej venovat skuskam, a nechodit po pohotovostiach s nepodstatnymi problemami...
Bolesti u mna pretrvavaju, a ja neviem, čo s nimi.....
No tak moje milé žienky, mne v maji v 31 rokoch po rokoch ukrutnych nolesti vybrali maternicu a konecne sa mam 1000x lepsie i ked bez maternice je vsetko inak 😏
@matusa111 Mne povedali pri malej pri pôrode, že keď bude treba maternica pôjde von,lebo som mala placentu obrastenu oko celej maternice a to musí ísť rýchlo,ale podarilo sa tak ,že nemuseli vyberať,ale stratila som veľa krvy pri pôrode dávali transfúziu napichavali tepnu ešte pred pôrodom,jasné že cisársky musel byť.
Ja mám bolesti už viac ako dva roky, posledný pol rok neznesiteľné a trvajú dlhšie. Objavujú sa okolo menštruácie a neznesiteľné sú počas ovulácie. Začína to na pravej strane a potom sa posúvajú na ľavú, kríže, bedrové kĺby, pálenie v celom podbrušku. Niekedy sa neviem ani postaviť od bolesti . Tiež mám za sebou vyšetrenia chirurgia, gynekol., preventívka u všeobecnej všetko v poriadku. Gynekológ povedal, že príčinou môžu byť zrasty po cisárskom, deformácia maternice, vek (45r.). A že niekto môže mať také silné aj ovulačné bolesti. Potom ma poslal na MR vyšetrenie a mám tam nejaký polyp a cystu, ale či sú bolesti z toho, to on nevie povedať. A sama sa mám rozhodnúť, či si to dám vybrať. Na sone on nič nevidí, iba na MR vyšetrení to bolo vidieť.
@sandy315 dobrý deň prosím už ste zistili čo to máte ? Mám rovnaký problém
Bolest krížov a brucha na pravej strane

@anndreina a ste to riešili aj u lekára? Čo vám povedal? Či si s tým tiež nevie rady?