Bolestivé prasknutie v kolene a podozrenie na meniskus
Ahojte . Stala sa mi taká vec že pri podrepe mi akokeby prasklo v kolene a pri následnom zdvihnutí má to neskutočne pichlo ..odvtedy bolesti v kolene . To čomu nerozumiem je , že bolesť kolena je na vonkajšej strane z boku a hlavne pri naslapnuti na špičku. Odvtedy je to 3- ti deň a mne zo dňa na deň akoby viac tuhla noha ...cítim tu nohu takú dosť stuhnutú. Bola som na pohotovosti , majú podozrenie na poškodený meniskus. Som objednaná ortopedovi aj na MRI . No ak má niekto podobnú skúsenosť bude rada ak sa s ňou podelíte ..pretože mám naozaj blbý pocit, pretože tá bolesť je taká zvláštna ...cítim ju hlavne pri doslape a keď som v kľude ...no a tá stuhnutosť tej nohy ma tiež dosť desí .
neviem presne, co by to mohlo byt, ale som si ista, ze po navsteve ortopeda jednoznacne budes vediet viac. 🙂
@natassha1 mám z toho rešpekt pretože nikdy som také veci neriešila s kolenami ...a mám hlavne strach z toho že cítim tu nohu stuhnutú a že má nenormálne bolí koleno keď som v kľude
Neviem presne čo by to mohlo byť, kedze nemam MRI oči🙂. ale som si istá, ze po navsteve ortopeda jednoznacne budes vediet viac 🙂
@27lula06 Mňa takto bolí dlho už. Raz to prejde,potom to začne zase. Najhoršie sú schody. Mala by som pri prechádzkach a túre nosiť bandáž a mastiť častejšie ,len ja som v tomto pohodlná.A radšej dobrovoľne trpím.Nemám nervy na behanie po lekároch.
@cukroska raz tá to donúti same..koleno nie je chripka.ak to bude vážnejšie samé sa nevylieči.
@27lula06milion štruktúr v kolene to môže byť..slacha,meniskus,mikrotrhlina .počkaj na me,neurychlis to..prip začni počítať s možnou operáciou..
@cukroska raz tá to donúti same..koleno nie je chripka.ak to bude vážnejšie samé sa nevylieči.
@katty123456 Ja viem..Aie zatiaľ to nie je až také u mňa úplne zlé. Skôr mám väčší problém rameno, ruka už minimálne dva roky. A hlavne v noci a večer v kľude . A priznám nechce sa mi, do toho, lebo nemám dobré skúsenosti. Pravdeppdobne krčná chrbtica.
@katty123456 Ja viem..Aie zatiaľ to nie je až také u mňa úplne zlé. Skôr mám väčší problém rameno, ruka už minimálne dva roky. A hlavne v noci a večer v kľude . A priznám nechce sa mi, do toho, lebo nemám dobré skúsenosti. Pravdeppdobne krčná chrbtica.
@cukroska tak ja som to začala riešiť pretože mám prácu v ktorej denne spravím 15-16000 krokov a aj po schodoch takže s bolesťami by som asi výkon nedavala...a bolesť cítim aj v kľude asi viac ako keď stojím ..samozrejme neustojim celou váhou na tej nohe ale aj tak keď si ľahnem idem zosaliet
@cukroska zamrznute rameno ale manzeta rotatory,zapal sliach..tiez cokolvek..inak aj to mam😎aj atrrozu skoro vsetkych klbov..radost zit..
@cukroska tak ja som to začala riešiť pretože mám prácu v ktorej denne spravím 15-16000 krokov a aj po schodoch takže s bolesťami by som asi výkon nedavala...a bolesť cítim aj v kľude asi viac ako keď stojím ..samozrejme neustojim celou váhou na tej nohe ale aj tak keď si ľahnem idem zosaliet
@27lula06 Áno treba to riešiť.Bez toho sa pracovať nedá. Držím palce nech pomôžu.
@cukroska zamrznute rameno ale manzeta rotatory,zapal sliach..tiez cokolvek..inak aj to mam😎aj atrrozu skoro vsetkych klbov..radost zit..
@katty123456 Fakt? Pfuuha tak to máte ťažké. A pomohlo? Ja nemám odvahu to riešiť. Kvôli zdravotníctvu..diho sa čaká vôbec sa niekam dostať na vyšetrenie. Rehabilitácie 2-3 mesiace a liečby to si môže človek 200€ pripraviť. Minimálne.
@natassha1 mám z toho rešpekt pretože nikdy som také veci neriešila s kolenami ...a mám hlavne strach z toho že cítim tu nohu stuhnutú a že má nenormálne bolí koleno keď som v kľude
@27lula06 mri ti presne povie co je zle. Vonkajšia strana môže signalizovať vonkajsi meniskus . Stuhnuté môžeš mať preto, lebo podvedome tu nohu setris viac ,alebo aj z inej príčiny. Nemusíš mať strach. Co bude pokazené, to opravia . Dôležité je ,že to riešiš.
@katty123456 Fakt? Pfuuha tak to máte ťažké. A pomohlo? Ja nemám odvahu to riešiť. Kvôli zdravotníctvu..diho sa čaká vôbec sa niekam dostať na vyšetrenie. Rehabilitácie 2-3 mesiace a liečby to si môže človek 200€ pripraviť. Minimálne.
@cukroska však prav kvôli cakackam treba začať už včera..ale nepredbiehajme..

neviem presne, co by to mohlo byt, ale som si ista, ze po navsteve ortopeda jednoznacne budes vediet viac. 🙂