icon

Bolestivé prsia pred menštruáciou

felinka
30. dec 2011

Ahojte dievčatá. 🙂 Aké máte skúsenosti s bolesťou prsníkov pred MS? Mnoho žien začne mať citlivé alebo boľavé prsia už v deň ovu a trvá to až do MS, prípadne to začne niekoľko dní pred očakávanou MS, aj u mňa je to tak. A čo tie z vás, ktoré otehotneli, bola táto bolesť rovnaká, iná, alebo nebola vôbec?

ajina17
20. jan 2012

@sloto Také ju vidím 🙂 je tam druhá čárečka 🙂 Tak, ať sílí 🙂

lalia123
21. jan 2012

Ahojte dievcata,

aj ja som mala problem s bolestivymi prsiami, mne dokonca tak pred ms prudko "navreli", az sa mi vytvorili strie. Tr valo to presne od ovulacie po ms. Velmi to bolelo, tiez som sa na to v noci budila. Zacala som uzivat Agnucaston a uz pocas prveho mesiaca bolest uplne ustupila. A prsia som mala normalne cely cyklus. Agnucaston alebo Vitex jahnaci sa da zohnat aj ako caj, alebo kupit v tabletkach. Najdete info aj na nete.

@sloto, gratulujem a drzim palce! 😉

sloto
21. jan 2012

@ajina17 ďakujem

felinka
autor
23. jan 2012

@lalia123 pozerala som si na nete nejake info o tom, co pises, ale celkom nerozumiem tomu, ako to funguje. Meni to vraj hladiny hormonov v tele... Nemoze mi to ublizit? 😕

lalia123
23. jan 2012

@felinka, no ja vychadzam z toho, ze ak su prsia moc napuchnute a bolia, tak prave to je nerovnovaha hormonov v organizme. Agnucaston je volne predajny liek, dostupny bezne v lekarnach - je to vytazok z rastliny. Nemyslim si preto, ze by hormony ovplyvnoval negativne. Neziaduce ucinky sa nespominaju. Ja naozaj odporucam na zaklade vlastnej pozitivnej skusenosti. Ale skuste sa aj popytat inych dievcat na MK, bola tu tusim aj otvorena tema s nazvom Agnucaston. A samozrejme, nechod do niecoho, coho by si sa bala. 😉
A mozno by Ti o tom nieco povedala aj Tvoja dokina, skus sa popytat. 😉 Drzim palce.

Kuk:
http://www.edusan.sk/temy/fytoterapeutika/agnuc...

apolenka6
23. jan 2012

@felinka Ahoj! no celkom si opísala to čo mám aj ja od ovulácie mám bolestivé prsia až do príchodu menštruácie ,niekedy som" šťastná" ked ma bolia iba pár dni pred MS tiež som z toho nešťastná ,no včera som mala ovu a dnes už bolia prsia tak zase budem mať 2 "príjemné týždne" 😒 už som sem tiež dala otázku či niečo zaberá na PMS bolestivé prsia a nič som nezistila ... 🙄

salomee
23. jan 2012

No bohužel neporadím, ale chápu to zoufalství...napřed mens., pak chvilku teda nic, pak bolestivá ovulace a za chvilu na to zas prsa a podrážděnost a stavy před MS.. prostě je jen málo dní v měsíci, kdy nic nebolí..aspoň u mě. Menses a věci kolem mi fakt nechybí...

felinka
autor
24. jan 2012

@apolenka6
@salomee
No ved to, je to nanic, ja napriklad rada chodim behavat, ale v takych stavoch sa mi vobec zle chodi, nieto este natriasat prsia pri behani... 🙄

@lalia123 Dakujeme za radu, myslim, ze nas to tu zaujalo viacere. Skusim sa spytat doktorky, mam jednu kamosku gynekologicku, uz som jej pisala, co si o tom mysli. Ked sa mi ozve, dam vam vediet. 🙂 Len som sa kdesi docitala, ze to posobi na hormony, tak mam z toho trosku obavy, aby to neposobilo nejakym nevhodnym sposobom..

zabka88
24. jan 2012

@salomee
@apolenka6
@felinka baby, to ste dobre popísali že len pár dní vlastne nič nebolí, u mna rovnako, teraz si užívam že chvalabohu klop klop, ale predpokladám že hneď po ovulke sa dostaví zas bolesť, tak ako minulý týždeň boleli dva týždne v kuse ☹ tiež mám pocit že od kedy sa snažíme ta sa moje telo prejavuje oveľa viac ako kedysi a dokonca mám pocit že to nie je každý mesiac rovnaké a teraz sa sleduj a plánuj čosi 😖

grettka
24. jan 2012

mne sa osvedcili kapsule z pupalky dvojrocnej

salomee
24. jan 2012

Jo, pupalka by mohla být dobrá, nebo kamarádka si docela chválila takové ty bylinné kapky, jmenuje se to přímo Ženské kapky a mívají to v různých herbách, možná i v lékárně?

felinka
autor
24. jan 2012

@zabka88 Presne, aj ja mam ten pocit, kedysi bolo vsetko bez problemov, menzes chodil ako hodinky, ani ta bolest prs nebola az taka strasna.. Ale odkedy sa snazime, vsetko je akesi ine, ta psychika dokaze s telom narobit kadeco... Aj ked mozno je to aj tym, ze sa clovek tak nesledoval vtedy, teraz vnimame cokolvek, co moze suvisiet s tymito zenskymi vecami.

salomee
24. jan 2012

No,když jsme u toho, u mě teda na ty intezivnější projevy těla stačilo, že jsem začla pravidelně" intimně žít"..hned mi začla ta bolestivá ovulace, prementruační stavy s vražednými náladami a bolesti prsou víc než předtím. Tělo se toho nějak chytlo a chtělo mě asi popohnat, že už by to chtělo si nejen neplodně užívat...nebo nevím😀 ..ale muselo si ještě dost počkat.

jancip
24. jan 2012

Mně napětí a bolest v prsou před menstruací snižuje pyridoxin (vitamín B6). Poradil mi to jeden lékař. Jinak ještě větší bolest jsem pociťovala na začátku těhotenství.

kukucg
24. jan 2012

Vitamin B6 a vitex jahnaci bud ako caj, alebo v roznych preparatoch- Mastodynon, Agnucaston pomahaju zvysit progesteron a tak odstaranit PMS 🙂

felinka
autor
25. jan 2012

Vraj ten vitex janhaci posobi na hormony podobne ako HA. Zvykne sa predpisovat zenam, ktore uz prestali kojit a chcu zastavit tvorbu mlieka. Zvyknu ho brat aj zeny, ktore vysadia HA a rozhodi im to cyklus. Vraj pomaha. 🙂 Tolko info od zasvatenej - jednej gynekologicky. Ale podla mna, najprv si treba dat skontrolovat homony u doktorky, az potom zacat brat nieco taketo. Ja sa akosi bojim, ze by to mohlo narobit viac skody ako uzitku, neviem..

@jancip
@kukucg ten B6 znie tak akosi bezpecnejsie 😀 , vyskusam. Dik 😉

lili_mia
25. jan 2012

aj u mňa sa to prejavuje na prsiach, našťastie, nebolia ma každý cyklus, ale ak bolia, tak ma bolí aj to, ak mám ruku nad prsníkom, nedotknem sa, len akoby vzduchom hladím, no to je už asi moja psychika, u mňa je toto tak presné, že ovulujem a potom príde ms, že už aj chlap vedel, kedy začne moja mrzutá nálada a ja som len mala šoky, ked mi hádzal dátum, kedy som očakávala krámy a on si vyrátal podľa naliatosti mojich pŕs 😀 😀 😀

kukucg
25. jan 2012

@felinka Vitex ti podla mna neublizi a ak si myslis ze si predtym treba dat skontrolovat hormony tak ak pred B6 by si mala, lebo B6 priamo posobi na zvysenie hladiny progesteronu, pokial viem tak vitex harmonizeje hormony takze ak ich nemas v rovnovahe, tak ti ich zharmoznizuje a ak ich mas tak ti neublizi, podla mna sa naozaj nemas pri nom coho bat, urcite neposobi ako HA a na PMS sa pozuiva najviac 😉

kukucg
25. jan 2012

@felinka Aby som nezabudla toho B6 treba dost vysoke dvaky tak 50-100mg denne, pricom normalna denna davka su cca 2mg

felinka
autor
25. jan 2012

@kukucg 😨 aha, to som nevedela, dakujem za info. Asi treba kazdopadne dat najprv skontrolovat hormony, kym clovek zacne nieco podnikat..

jancip
25. jan 2012

@kukucg
@felinka

Mně doktor říkal, že ten Pyridoxin mi určitě ublížit nemůže. V 1 tabletě je 20 mg.

kukucg
25. jan 2012

@jancip No ved nevravim ze moze ublizit, len vravim ze ani vitex neublizi, ale aj tak trochu opatrnosti nezaskodi, tych tabliet ti treba tak 3-5 za den aby zaucinkoval co su dost vysoke davky na to aby si to brala dlhodobo 😉

jancip
25. jan 2012

@kukucg Beru tak 1 - 2 cca 2 dny a mám pocit, že je to lepší. Napětí samozřejmě nevymizí úplně.

smudlinka2019
25. jan 2012

@felinka ahoj felinko.Mě také pomalu každý měsíc bolý před MS prsa.Nyní mi má MS dorazit osmého a mě už asi od pátku prsa hrozně bolý,začínám to nesnášet=D a do toho jsem ještě měla dva dny píchání v levém prsu.My se o miminko snažíme už přes dva roky,tak že vím,jak je to nepříjemný a pokaždé mě napadne,jjestli nemůžu být těhu,když mě bolý takhle brzy,ale bohužel 😒

felinka
autor
25. jan 2012

@smudlinka2019
tak toto poznam velmi dobre, vzdy sa sledujem, ci je ta bolest rovnaka ako byva alebo ina, a tiez ma to napadne, ale potom vzdy sklamanie.. my sa snazime necely rok zatial.

smudlinka2019
25. jan 2012

@felinka tak to vám přeju,aby se brzy zadařilo 🙂 My už teď jenom čekáme,jestli pomůže laparoskopie,na které jsem byla před Vánoci a pak už jedině do CARU 😒 jooo,to zklamání.Vždycky se snažím na to nemyslet a ještě k tomu,když máš větší zpoždění,taky nádhera=)

felinka
autor
25. jan 2012

@smudlinka2019
ach, tieto problemy, drzim palce aj ja vam! Nech je 2012 pre nas v tomto zmysle pamatnym rokom. 🙂

smima
25. jan 2012

ahoj holky, mě prsa před ms bolí skoro vždycky. Tak zhruba týden až dva před. V den ms přestanou. Když jsem otěhotněla, asi po týdnu početí začaly bolet úplně stejně jako před ms, ale asi za týden až dva začaly ještě mravenčit a brnět.

felinka
autor
27. jan 2012

A je to tu zas a nie prvy raz.... 🙂 zas bolia, potvory, dnes zacali..
@smima kiezby to tak bolo aj v mojom pripade... sa utesujem, ked teraz zacali boliet, ze to vlastne este nic nemusi znamenat.. 🙂

vievik
22. máj 2012

čawte aj mňa bolia teraz prsia ... neviem čím to je ,občas pri menzese ma bolia ,občas nebolia ,ale mávam nepravidelný menzes ,tak neviem kedy ho dostanem čo a ako... a mám už aj stresy či nemôžem byť v niečom ,ale spermie sa nedostali do vagíny ,tak pochybujema inak je všetko okej ,okrem tých prs ,poraďte niečo na vyvolanie menzesu ,ak viete