icon

Bolí dentálna hygiena?

12. sep 2025

Ahojte nikdy som nebola mám milión kazov ktoré si idem dávať konečne robiť..moja otázka je bolí dentálna hygiena ? Prípadne robia to s injekciou? Ďakujem

klarissa25
12. sep 2025

Dentalna hygiena neboli

autumn1
12. sep 2025

Pokial mas citlivejsie zuby moze byt neprijemna ale vyslovene neboli.

autor
12. sep 2025

Nebolí teda ani keď mám veľa kazov? :( lebo fakt sa bojím

mandzula
12. sep 2025

Vie bolieť, keď treba čistiť aj pod ďasnami, a, áno, vedia dať aj injekciu pre vyšší komfort.

anonym_b43af2
12. sep 2025

@anonym_autor Môže to byť trošku nepríjemné, najmä keď sa odstraňuje kameň a trošku sa akokeby pichá do ďasien, ale dá sa to úplne v pohode zvládnuť… A to píšem ako človek s veľkým strachom zo zubárov 😀.

andrejkaandri
12. sep 2025

@anonym_autor ja som sa brutálne bála keď som šla prvý krát a fakt to bolo v pohode.. čo sa týka kazov to netuším

unicornlady
12. sep 2025

Mňa to napríklad bolí, ale mám dobrú hygieničku. Takže tá aj komunikuje, môžeš si vypýtať viac vody, aby ti to viac chladilo..

oriesocek
12. sep 2025

no podla toho kto tu hygienu robi - niekde mi to pripadá v pohode a niekde nie. Ked sa s tym hygienicka vyhra, tak to je celkom ok. Naposledy mi robil moj zubar len tak aby bolo, lebo nebola hygienicka a resne to aj tak bolo neprijemne...

anonym_75ef7e
12. sep 2025

moze ti aj trochu tiect krv, tak aby si nebola prekvapena

anonym_195bc1
12. sep 2025

Mňa samotná dentálna nebolí skôr po nej keď skončí ma bolia všetky zuby ešte celý deň. Kazy sú iná vec,ak ti ide robiť plomby tak áno, vrtanie bolieť bude

anonym_d4ca4d
12. sep 2025

Ja neznášam to zoskrabovanie kameňa okolo ďasien, stále sa bojím, že sa mi dotkne odhalených krckov a to ma teda bolí.
Tiež ma bolí pieskovanie, lebo je to chladnejšia voda a ja mám veľmi citlivé zuby.
Napriek tomu chodím 2x ročne a netrasiem sa v čakárni 🙂

mondolina
12. sep 2025

môže dať spray na znecitlivenie.

3petka
12. sep 2025

@anonym_autor Záleží na technikovi. Pokiaľ máš zanedbané zuby tak to bude bolieť a bude z toho krvi ako pri zabíjačke. Ja som chodila každý rok k zubárke aj na hygienu no nakoniec sme zistili že to bola šarlatánka. Jednak som mala kazy ktoré ona nevidela aj napriek rontgenom a aj napriek tomu že mi robila dentálku tak úplne naprd.
Teraz čo som bola ma tak čistila že to bolo riadne nepríjemné. Zuby ma boleli ešte 2 dni po tom. Ale konečne som dostala to čo som od dentálky očakávala.

zuzikak
12. sep 2025

dentalna hygiena nema nic spolocne s kazmi. Pokazene zuby bolia sami o sebe. Na dentalnej hygiene ak ta bude nieco boliet bude to preto, ze mas bud zubny kamen alebo zacinajucu paradentozu (oddalovanie zubov od dasna) alebo zapal. Vtedy to prijemne nebude ale treba to preliecit a to okamzite. Zubna hygienicka vie ponuknut vzorku alebo aspon odporucit spravnu zubnu pastu, ktorou zapal vyliecis. Kaz zo zubov nasledne treba opravit tiez aby sa ti zapal nedrzal v tele. Ak si sa uz rozhodla dat si zdravie do poriadku tak to nevzdaj vopred len koli strachu. Chod do toho a zvladnes to. Ta chvilka v kresle stoja za zdrave zuby.

bennn
13. sep 2025

Je to nepríjemné, ale nie je to nič strašné. Je to len čistenie.