Bolí endodoncia a ťahanie nervov zo zuba?
Ahojt. Zlomil sa mi hneď vedľa predného zuba zub na poly od vrchu. Mam pocit ze mam hlboký kaz až dovnútra a hrozí mi ťahanie nervov v dental clinic. Ťahali niekomu nervy resp. Robili endodonciu? Bolelo vás to? Alebo to robia bezbolestne? Ďakujem
Boli to jak šlak ked ti tahaju ten nerv, potom ako v tom rype je to uz len neprijemne.
@larinka552 ved to je komplet umrtvene, ako keby mi niekto rezal polku tvare k tomu, tak neviem. Aspon mne to vzdy tak dost umrtvili. A to robili dve rozne pracoviska. Este 4 hodiny som necitila polovicu hlavy, ale ze nic. Vsetko spadnute ako kutiky ust, lice.
Umrtvia, necítila som vôbec nič. Môj lekár dáva najnovšie skoro na všetko injekciu, aj na kaz. Aspoň sa toľko nemykam na stoličke.
@larinka552 keby mi to robil bez umrtvenia, to by bolo poslednýkrát,čo som tam šla. A asi by som aj odtial utiekla skôr,než by začal.
@larinka552 tak to mi je ľúto. Ani písať si nemala toto. Teraz už zakaždým budem čakať, čo a ako bude 😅
@bullinka v pohode, uz je to nejaka doba odvtedy a hlavne, ze to pomohlo a zub stale mam 😃
Ja som takto musela byt s viacerymi zubami a niekedy to bolelo horsie, inokedy menej.
Tak nech sa pripravi a ked to nebude zle, tak si aspon vydychne 👍 Ale tak kazdy to ma inac, zavisi od pripadu k pripadu a ta bolest vacsinou netrva dlho, da sa vydrzat..
@larinka552 Podla mna to bolo zle pichnute, mne takto zubarka nevedela pichat injekcie, tiez vzdy mucenie. Odisla som odtial s traumou, odvtedy aj pri zapale( a to bolo trhanie po hlbkovej infekcii dasna z choroby) mi tiez pichli a nic som necitila. Iba tu prvu injekciu. Potom uz par hodin nic. Pri vsetkom si nechavam aplikovat anestezu. Nikto s tym nema problem
@larinka552 tiež v dentale si bola?
@larinka552 ak je tam zapal, moze nezabrat lokalna anesteza. Lepsi postup je nerypat do toho dalej, ale dat docasnu umrtvovaciu vlozku. Ta umrtvi nerv a pri dalsej navsteve nic neboli … asi by som na tvojom mieste zmenila zubara…
Niekoľko rokov dozadu mi to robil môj ex zubár bez umrtvenia a dokonca mi jeden kanálik nenašiel. Tiekli mi slzy od neuveriteľnej bolesti. Horšie ako pôrod prisahám. 😭 Netušila som že môžem dostať injekciu, žiadnu mi nenavrhol ani keď mi opravoval zuby. Potom som od neho odišla. Po roku sa ozvala bolesť zuba nakoľko tam bol ten jeden nevybratý kanálik. Museli mi všetko nanovo prečistiť pod mikroskopom. Samozrejme s umrtvením.
A na druhej endo som bola akurát teraz nedávno na top klinike, samozrejme s umrtvením, necítila som absolútne nič. Keď som spomenula môj zážitok z minulosti tak boli v šoku. Takže endo u normálneho zubára s narkozou absolútne nemá prečo bolieť a nemáš sa čoho báť. 🙂
Nebolelo. Ale teda ja som isla na kliniku s výborným hodnotením a zaplatila som si za to 500 eur.
@larinka552 presne ako pises 😃ja som u jednej zubarky skoro plakala, umrtvila mi to, potom este dopichla,ale to bolelo a bolo to hnusne ako 🐷🐷. Ale pri mojom terajsom zubarovi to bola pohoda a to mi robil endo na 2 zuboch a reendodonciu tiez.
Mne uz z 3 zubov tahali a jedine co ma bolelo bola platba. Neboj sa, dobre ti to umrtvia a keby si nieco citila, tak ti este dopichnu.
@neli11 nie, ja mam sukromnu zubarku v KE
@kiki68 ja si pytam injekcie vzdy, aj ked len kaz vrta. Ale pri endodoncii nezabralo vzdy, nakolko tam chyta priamo nerv a niekedy tam bol aj zapal.
@guudy nepamatam ci davala predtym tu umrtvujucu vlozku ale nepocitala s tym, ze zrejme ten zub bol stale zivy 😃 To bolo uz pred desiatimi rokmi hadam a vtedy zubari bezne zuby nezachranovali ale isli von. Takze ja som bola rada aj za to. Neviem ako dnes ale vtedy bol problem najst dobreho zubara. Ja som s nou doteraz spokojna lebo sice bolelo niekedy, aj prachy som tam nechala poriadne ale kvalitne mi spravila a zachranila vela zubov.
@lubkovaandrejka ako pises... mozno aj metody a technika pokrocila 💁
@larinka552 ale ano, aj pred 10 rokmi sa zachranovali zuby ;)
Mne sa raz pri endodoncii stalo, ze mi kvoli zapalu nezabrala uplne anesteza. Doktor pichal, kym to bolo pre mna bezpecne. Ked mi uz viac anestezy dat nemohol a ja som mala zub stale trochu citlivy, dal mi tam tu vlozku a termin o nejaky tyzden-dva. Potom bol uz zub umrtveny a nic ma nebolelo…
@guudy ano zachranovali sa zuby ak bol zubar na urovni. Ak to bola nejaku stara zubarka pred dochodkom, co ani injekciu nepichla, tak nie 🙂
Tak super, ze si mala stastie na dobreho zubara 👍
@larinka552 vies co, nemala som ani ja peknych par rokov….domrvili mi toho dost, aj som prisla o nejake zuby, ale ano, vcasna zmena zubara mi zachranila zvysok zubov 🙂
@guudy presne toto. Ja som isla od takej starej komunistky, co mi ani rontgeny nerobila a bum 8 kazov. Potom som chodila k mojej zubarke ako na klavir a ta zachranila vsetko. Odvtedy su to dlhe roky ale nedam na nu dopustit.
Ja som sa dozvedela až pri platení, že mi opravoval kanáliky a vyberal nervy. Rovnako som až pri platení zistila, že mám v inom zube titanový čap. Jednoducho mi len povie, že toto a hento už nie je len na povrchovú úpravu a viac ma ani nezaujíma.
No áno kedysi bola zubarcina mäsiarina. Ale mama spomína že sa dávali tie vložky na umŕtvenie pred 30 rokmi a to stačilo. Vtedy sa pri vrtani ešte nedávali injekcie

@neli11 nie, oni to dobre umrtvia. Viac krat to robili a nebolelo to