icon

Boli ste na elektrofyziologickom vyšetrení srdca a ablácii?

mamca31
30. jún 2018

Ahoj, 1.augusta mám termín na ablaciu kvôli wpw, keďže mi je už strašne zle z toho, ideme k lekárovi v pondelok,možno trošku pourguje,keďže akurát na ten termín ešte budem mať aj menzes.ma niekto skúsenosť?dakujem

ria6868
20. apr 2020

@natalierusnakova Ahoj.
Ja som akurát dnes po reablácii v BB , vlani v júni mi robili prvýkrát. Takže po druhej už aj ja dúfam ze bude konečne pokoj. Stále si v pohode?

natalierusnakova
20. apr 2020

@ria6868 ahoj no vitaj v klube😉!áno klop rok po a zatiaľ ok!zajtra ta pustia?aké to bolo??našli niečo?

ria6868
21. apr 2020

Ahoj.Ďakujem🙂 Áno už som doma,dnes ma pustili. No nebolo to príjemné,ale dalo sa. Robili mi reabláciu tej arytmie z júna 2019 a našli ešte jednu,takže dve naraz. Dve hodinky ma potrápili ale hlavne že som už po tom. Budem veľmi šťastná ak tam už nebude treba ísť,jedine na kontrolu.

natalierusnakova
24. apr 2020

@ria6868 ako?berieš teraz nejaké lieky?ako sa cítiš?

ria6868
24. apr 2020

@natalierusnakova Ahoj. Nechali mi ešte polku Bisoprolol, na mesiac ak nebudú problémy. A na kontrolu v decembri. Cítim sa už celkom dobre, nie je to ešte 100 % ale v porovnaní po vlaňajšom zákroku trosku ináč, lepšie. Tak dúfam, že dobre bude.. Ako dlho si bola PN po zákroku?

natalierusnakova
24. apr 2020

@ria6868 po druhom som bola dlhšie lebo som sa viac bála,po prvom som nebola dlho doma keďže povedali že v pohode do práce😏!rozmýšľam ako dlho 🤔myslim že dva mesiace!

ria6868
25. apr 2020

@natalierusnakova fíha... No aj ja som rozmýšľala ako dlho ostať, ale rozmýšľam ze od mája by som išla.. Cítim sa teraz lepšie ako po prvej ablácii, vtedy som bola 10 dní doma, teraz mi to vychádza na dva týždne... Sama neviem čo mám robiť.. Veľmi tu nepíšu ako dlho ostávajú doma, čo som sa dočítala, tak niektoré išli hneď, iné aj pol roka...

ria6868
25. apr 2020

Ahojte. Ak môžem poprosiť, napísali by ste ako dlho ste ostali doma na PN po ablácii? Teraz 20 eho mi robili druhú a nejak sa neviem rozhodnúť kedy do práce... Ďakujem🙂

tncka
25. apr 2020

@ria6868 ja by som tomu dala cas,pokial ta nesuria peniaze alebo co. Kludne taky mesiac. To srdce sa musi zotavit aj ked je ti lepsie hned,je to zasah. Sama som mala 2 a ta druha 7hodin na stole,to bola zabavka🤣🙈

natalierusnakova
25. apr 2020

@tncka presne tak záleží na vás ako dlho si to môžete dovoliť,známa bola celý rok...ja mám dobrú prácu a kopec dovolenky tak preto som nesurila😉

natalierusnakova
25. apr 2020

@ria6868 a samozrejme záleží akú máš prácu☝️

ria6868
25. apr 2020

@natalierusnakova pracujem v Tesco ako koordinátorka, takže práca s ľuďmi.. čo v dnešnej dobe dosť ide skôr na psychiku..myslím že k tým záchvatom, pre ktoré som sa tak rýchlo dostala na zákrok mi to veľmi dopomohlo.. .. Dovolenku som už tiež čerpala no a je pravda, že kde je jedna výplata, tam aj financie zavážia... No som v pomykove teraz..

natalierusnakova
25. apr 2020

@ria6868 určite dopomohlo pretože práca s ľuďmi je vyčerpavajucejsia ako fyzická!!!neviem no ťažko poradiť keď som sa pýtala po zákroku tak že supsup do práce ale kto nezažil môže hovoriť a radiť tak akorat hov..😏

natalierusnakova
25. apr 2020

@ria6868 a aké si mala stavy ?keď môžem vediet

ria6868
25. apr 2020

@natalierusnakova 2.4. som bola na kontrole na kardio a keďže som mala občas tachykardie, tak mi dali holter na 24 hodín. Hneď v noci o druhej to začalo až do piatej, keďže som to nevedela zastaviť, volala som záchranku, brali ma na urgent. Takže pekne zachytené na EKG.. A večer znovu, záchranka domov. Po injekcií to prešlo...

natalierusnakova
25. apr 2020

@ria6868 hmm tiež super stavy 😒😏si mala ,no neboj dufaj že bude už len dobre!koľko ti namerali?ja som mala 240 pulz🤪pozerali po mne že extreeem,preto sa pýtam...

ria6868
25. apr 2020

@natalierusnakova na urgentne 180, ja som ich nemala také silné ako pred prvou abláciou, takže kus predsa pomohla...

natalierusnakova
25. apr 2020

@ria6868 no ja 240-250pred prvou a pred druhou najviac 220,tak predsa trošku lepšie🙃

ria6868
25. apr 2020

@tncka ďakujem za reakciu🙂.Ano,to vraveli aj tam že až tri mesiace sa zotavuje srdce.. Moja prvá trvala 2,5 hodiny a druhá dve. Ale aj to stačilo... Moja, to si ani predstaviť neviem 7 hodín, kríže mi aj takto išli dopadnúť.. ste si riadne vytrpela...

ria6868
25. apr 2020

@natalierusnakova to áno, kus rozdiel.

anthea6
25. apr 2020

Ahojte aj mne maju robit ablaciu.min rok som to odmietla..do toho som zpstala tehotna..vysadili mi lieky..ale po par dnoch sa mi arytmia vratila..pulz 190.. chceli mi spravit ablaciu aj pocas tehotenstva..v nusch v ba..nastastie som nasla 1 kardiologicku ktora si ma zobrala..naordinovala min davku liekov..a drzim sa..snad to tak zostane az do konca tehotenstva.. prosim vas vy ste preco pristupili na ablaciu? Prestali vam zaberat lieky? Mne to krasne drzali..preto som nad tym vobec neuvazovala..pokial mam lieky..tak srdce max sem tam preskoci ale nemam zachvaty vysokeho pulzu..
@ria6868
@natalierusnakova

ria6868
25. apr 2020

@anthea6 Ja som ba na liekoch asi 20 rokov, mala som to dlho.. Raz mi prišlo v práci zle a nedarilo sa to zastaviť.. na urgentne sa to podarilo zachytiť na EKG a tam ten lekár co ma vyšetroval mi to odporučil. Že je to ten druh SVT tachykardia ktorá sa dá odstrániť týmto zákrokom bez nutnosti brať potom lieky. Po prvej mi ich aj zrušili, no ale po 9 mesiacoch sa to vrátilo.. Teda aj počas tých mesiacov v priemere raz za mesiac sa mi to stávalo.. No a začiatkom apríla som skončila 2 krát za deň na urgentne, tak mi to kardiológ vybavil znova v BB. Teraz mi už našli dve tachykardie..

anthea6
25. apr 2020

@ria6868 ja mam tiez svt tachykardiu..ked to citam,kolko ludi muselo ist opakovane na ablaciu..tak som rozhodnuta neist pokial to budu lieky drzat..ja to mam asi 15 rokov..ale viem o tom len rok a pol.. dovtedy ma ne- liecili - vraj psychika..az ked prisiel moc silny zachvat a neslo to zastavit..skoncila som v nemocnici a tam na ekg vysla svt tachykardia.. a znova idete na ablaciu? Ci uz ste bola?

ria6868
25. apr 2020

@anthea6 Som po druhej v pondelok mi robili. A tú predchádzajúcu vlani v júni. No dúfam že už sa to nebude opakovať... Bola by som veľmi rada. Ak vám to nerobí veľké problémy tak aspoň cez tehotenstvo vydržte.. Vravia síce, že to nie je nebezpečné ochorenie, len nepríjemné.. Pravdaže je ale veľmi veľa druhov tachykardií a ak sú časté a ťažko ovládateľné, je dobré o tom zákroku radšej pouvažovať..

tncka
25. apr 2020

@ria6868 jaaj no uzila som si to je pravda🙈najhorsie je ze clovek vsetko vidi a pocuje,ja uz som potom ale zaspavala,7h.sa nedalo vydrzat,nastastie im to nevadiilo 🙂

natalierusnakova
28. apr 2020

@anthea6ahoj! držím vám palce ,kolko máte do pôrodu?po pôrode by som na vašom mieste tiež aspoň pouvazovala🤔o abl.ja som teda lieky nikdy nebrala a ani nechcem preto som hneď súhlasila keďže mi dali na výber!a druhý krát to iste🤪bez váhania...

kwetinka12
16. máj 2021

@mabella ahoj, chcela by som sa opytat, ci mal druhy zakrok efekt, ake to bolo. Tiez mam fibrilaciu

mabella
17. máj 2021

@kwetinka12 ahoj. Ano bola som teraz vo februari druhykrat. Je este skoro hovorit, ako to vyslo. Zatial ok.

silviaeli
2. okt 2021

ahojte dievčatá, vidim, že Vás je tu viac po ablacii..
Mne robili 1.10 včera má pustili domov..celkom dobre som sa cítila, ale dnes od obeda mam búšenie, aj v krku, tlak na hrudi..celé to trvá pár sekúnd, prestane a potom znova, niekedy už po chvíľke, niekedy dlhšie pokoj..
Mali ste aj vy takto??vobec som nebola poucena, keďže piatok 10ludi prepúšťali a akosi nebol cas..
Keby mi aspoň povedali, čo je normálne po ablacii a čo by sa diať nemalo..rano som vypila kavu, zeby preto??
Upozornili Vás na niečo take?dakujem

natalierusnakova
2. okt 2021

@silviaeli ahoj !neboj mne povedali že ten týždeň aj mesiac môže trvať kým sa dá do poriadku!ja síce od kedy som mala tieto problémy vooobec nepijem kofeín ani čierny čaj ,co bola moja zavislost ,takže neviem či ti to mohlo aj toto vyvolať 🤷a berieš niečo?lieky ti dali?