icon

Bordová tvár po pive: Ako to riešiť?

11. jan 2024

Raz za mesiac si dám pivo. Niekedy mám tvár ako spálenú od slnka z neho a dnes aj malé fľaky po krku. Stáva sa to vtedy, keď som vystresovaná. Neriešili ste to niekto s lekármi prosím?

pribinak
11. jan 2024

Vadí Ti histamin, v pive je ho naozaj veľa

autor
11. jan 2024

@pribinak zabudla som názov áno histamin bude problém. Ale myslis že aj v strave keď takto extrémne v stresových obdobiach zareagujem na pivo? Bože to už ani len pivom nemôžem zapiť stres 🙏🥺.

lindous
11. jan 2024

Iba pivo? Mam známu, ktorá takto reagovala na každý alkohol, má na neho intoleranciu, je to metabolický problém, ktorý rieši tak, že sa mu proste vyhýba

pribinak
11. jan 2024

Stres sa všeobecne ““odporúča”” zapijat alkoholom 😁😁😁😁

autor
11. jan 2024

@lindous tento metabolický problém sa u mňa začal objavovať až po cca 35ke. Má ho aj sestra, ale tá je svetlá navyš odo mňa, viem že blonďáci také mávajú. Objavuje sa len keď mám viac histamínu zo stresu v krvi a na to si dám víno/pivo. Čiže áno aj po víne som také mala.

autor
11. jan 2024

@pribinak samozrejme nezapíjam všetok stres alkoholom! Max 1x pivo za 1-2 mesiace. Aj to skôr kvôli béčku. Často si dám nealkoholické.

macekovam
11. jan 2024

Skus borovicku

svokrinjazykmonika
11. jan 2024

Asi nejaká alergia, mne sa to stane vždy pri bylinkovom alkohole ako fernety a také.

autor
11. jan 2024

@macekovam od istého času mi vyslovene nechutí tvrdý alkohol. Kedysi som si rada dala whisky, ale sni tú už nemusím.

macekovam
11. jan 2024

Vieš čo je problém? Ze považuješ za problém ze nemôžeš stres riešiť alkoholom... Kašli na to ak to dokážeš.. Vidíš ze ti to škodí... Skus iné aktivity na zvládnutie stresu

autor
11. jan 2024

@macekovam často si dávam nealko. Vlastne ak si ešte vôbec dám, tak len pivo a často nealko.
Oslavy a sviatky vôbec nepijeme alkohol. Na Vianoce som mala 3 štamperlíky vajčného likéru.

martinmmartin
12. jan 2024

mas tzv Asian flush - vygoogli si
Je to stav ktory je velmi casty hlavne u Aziatov( ale aj inde) lebo ti chyba enzym ktory alkohol stiepi dalej . Cize ak sa napijes ked enzym zrovna nemas pecienka ho rychlo zacne vyrabat a za chvilu si ok.
Wikipedia ma pekne popisany cely nechanizmus

majlo1234
12. jan 2024

Aj moj muz to ma, ale alkoholu sa lvoli tomu nevyhyba😝

autor
12. jan 2024

@martinmmartin ja skôr myslím že to bude kvôli histaminu, lebo sa mi to robí len v strese.

himedzi
14. jan 2024

Daj si pred tým tabletku proti alergii. A so stresom to nič nemá. Proste máš alergiu na nejakú zložku v pive. Nemusí to byť histamin.